27 C
Willemstad
• dinsdag 28 november 2023

Extra | Journaal 27 november 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States

El Capitan shooters in Pointe Blanche after extradition from the United States PHILIPSBURG—Dante Ottley and Stevevanus Richardson, known as the El Capitan shooters, and as fugitives after...

NTR | Ambulans Deseo vervult laatste wensen: ‘Nog één keer op de pontjesbrug’

Eva Breukink Een laatste ritje over het eiland, nog een keer op de pontjesbrug staan of weer even thuis in je eigen bed liggen.   Dankzij stichting Ambulans Deseo...

PBC | Wapen uitgeleend aan moordenaar Boechi: 12 maanden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De rechtbank in Willemstad heeft de 45-jarige D. Gabriel veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden wegens wapenbezit. Het betreffende wapen zou gebruikt zijn...

PBC | Lichte stijging kamerbezetting en hotelinkomsten op Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De toeristische sector op Curaçao heeft in oktober 2023 een positieve trend laten zien met een lichte stijging in het aantal toeristen dat een...

PBC | HAL Holding verruilt Curaçao voor Rotterdam

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Belegger HAL Holding is van plan zijn hoofdkantoor van Curaçao naar Rotterdam te verhuizen. De grootaandeelhouder van Coolblue en eigenaar van bedrijven als Boskalis,...
- Advertisement -spot_img

NTR | Advocaat: geduld nabestaanden Mitch Henriquez raakt op

HomeLandenArubaNTR | Advocaat: geduld nabestaanden Mitch Henriquez raakt op

Door Pieter Hofmann

Mitch' moeder zoekt troost bij Lila, de zus van Mitch | Foto Tito Lacle/NoticiaCla
Mitch’ moeder zoekt troost bij Lila, de zus van Mitch | Foto Tito Lacle/NoticiaCla

AMSTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog altijd niet besloten of de vijf verdachte agenten worden vervolgd vanwege betrokkenheid bij de dood van Mitch Henriquez. Het geduld van de nabestaanden raakt daardoor langzamerhand op.

Dat zegt advocaat Richard Korver die de nabestaanden van Mitch Henriquez bijstaat. De 42-jarige Arubaan overleed eerder dit jaar door verstikking toen hij werd aangehouden door Haagse agenten.

Advocaat Richard Korver in gesprek met Pieter Hofmann 

Henriquez had onder meer een gebroken strotklep en bloeduitstortingen over zijn hele lichaam. Volgens een eerste politieverklaring werd de Arubaan pas onwel in het arrestantenbusje, maar camerabeelden spraken dat tegen. Henriquez’ dood leidde tot grootschalige rellen in de Haagse Schilderswijk.

Geen conclusies
Korver: “Ik vind het bijzonder om te constateren dat het hele politieonderzoek nu klaar is – een rapport van 1500 pagina’s – en dat het Openbaar Ministerie daar nog steeds geen conclusies uit wil trekken. Kennelijk probeert men die beslissing voor zich uit te schuiven.”

“Als de mensen die dit gedaan hebben beveiligers waren geweest, waren die ogenblikkelijk in hechtenis genomen en hadden we waarschijnlijk al een dagvaarding gehad”, zegt de advocaat.

Vervolging
Vervolging van politiemensen komt niet vaak voor, veroordelingen nog minder. De trage werkwijze van het OM helpt dan niet mee zegt Korver. “Het begint wat ons betreft wel tijd te worden dat er conclusies getrokken worden. De familie wil graag dat de waarheid boven tafel komt. Zij hebben liever dat dat op een goede manier gebeurt dan dat het te snel gebeurt, maar het geduld begint wel op te raken.”

Onderzoekswensen
In de zaak tegen de vijf agenten krijgen de advocaten van de verdediging de gelegenheid om onderzoekswensen aan te geven. Het OM heeft niet aangegeven hoeveel tijd dit kost, maar is hier naar verwachting tot begin volgend jaar mee bezig.

Bron: NTR/Caribisch Netwerk

Dit artikel is geplaatst in

5 reacties

 1. En dan Stanley: ‘in een gezonde samenleving wacht men de uitspraak af’.

  Maar durft u onze bananenrepubliek een gezonde samenleving te noemen? Rechter Irma Lips veroordeelt een drievoudig moordenaar tot enkele maanden cel.
  Verkeersmoordenaar Schotte wordt niet eens vervolgd omdat zijn criminele schoonvader Richard Salas minister van justitie was.
  Brian Mariano wordt tot een jaar cel veroordeeld maar lacht de rechter uit omdat hij zijn straf nooit hoeft uit te zitten.
  Met een vrachtwagen MOT meldingen van weer Schotte wordt niets gedaan totdat een burgerinitiatief het OM dwingt om daarnaar onderzoek te doen.

  Gezonde samenleving? Een door en door verrotte samenleving.

 2. Stanley, u en ik zouden zich nooit zo misdragen in het openbaar of tegen de politie als Mitch gedaan heeft.

  En dat komt omdat wij goed opgevoed zijn. De ouders van Mitch zijn daarin schromelijk tekort geschoten.

  Ik wil niet beweren dat zijn moeder een belkaartmoeder is, maar belkaartmoeders voeden hun kinderen ook voor een criminele carriere op.

  Maar je ziet het overal: zo vader zo zoon. Neem Amerigo Thode, die zijn zoon heeft opgevoed tot een groot drugsdealer. Neem Gerrit Schotte, wiens zoon dit jaar van school is geschopt wegens drugshandel.

 3. Het is een bekend fenomeen in de advocatuur: via media publiciteit zoeken, vooral voor zichzelf. Op deze manier hopen ze nieuwe cliënten te acquireren.

 4. Ach, ga geen spijkers op laag water zoeken, zou jou kind zijn. Opvoeding heb je niet in de hand. Feit is, dat er hier agenten de mist in zijn gegaan. In dit geval hebben de ouders niets mee te maken. Hoe durft u zonder enig respect daarvoor de ouders aan te spreken. Wie bent u? God allemachtig. Kom op. Noem het maar ratadvoc, wanneer het u goed uitkomt. In een gezonde samenleving wacht men de uitspraak af. Feit is nu dat het OM overgaat tot vervolging. Waar bent u mee bezig. Nu legt u de fout bij het slachtoffer zijn ouders. Ik hier misselijk over worden. Ik zal u ook niet meer beantwoorden. U bent naar mijn mening een (R) zeld dat bent u niet waard.

 5. Waarschijnlijk raakt het geduld van de ratvocaat die wacht op zijn cheque op.

  Inmiddels kunnen de nabestaanden zich eens afvragen waar het fout is gegaan met de opvoeding van Mitch.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties