27 C
Willemstad
• maandag 11 december 2023

PBC | Curaçao schittert morgen in Ranking the Talent op SBS6

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De op Curaçao wonende operazanger Michiel René van ‘t Landt doet morgen, zaterdag 9 december mee met het televisieprogramma Ranking The Talent op SBS6....

ParadiseFM | Zorgen om conflict tussen Venezuela en Guyana

De spanningen lopen op in Zuid-Amerika. De president van Venezuela, Nicolás Maduro, geeft signalen af dat hij een regio van buurland Guyana wil gaan inlijven. Engeland en...

Democracy now! | Friday, December 8, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 8 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Drie minderjarigen op St. Maarten veroordeeld voor mishandeling en steekpartij

Die minderjarige jongens zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun betrokkenheid bij een gevecht op school dat in januari 2022 plaatsvond. Dat maakt het Openbaar Ministerie (OM)...

Nu.cw | Politie waarschuwt voor meer alcoholcontroles tijdens feestmaand

De politie gaat tijdens de feestmaand meer alcoholcontroles in het verkeer houden. Dat maakt het Korps Politie Curaçao via een persbericht bekend. Volgens het KPC neemt het alcoholgebruik...
- Advertisement -spot_img

Cordoba (PS) is 2 miljoen aangeboden

HomeNieuwsCordoba (PS) is 2 miljoen aangeboden

Willemstad – Statenlid en vice-voorzitter van de Staten Jaime Cordoba (Pueblo Soberano) is door een onbekend persoon twee miljoen gulden geboden om zijn steun aan de nieuwe coalitie op te zeggen.

Cordoba heeft aangegeven niet in te gaan op het bod van 2 miljoen. ,,Ik blijf de partij trouw.”
FOTO PARLEMENT

Dat laat Cordoba desgevraagd weten.
Wie de persoon is, wil hij niet zeggen. Momenteel werken 11 van de 21 Statenleden aan een formatie, die moet leiden tot de nieuwe regering van Curaçao. Indien één van de Statenleden zijn steun aan de coalitie opzegt, verliest deze de meerderheid en zal er opnieuw geformeerd moeten worden.

 ,,Ik vond de vraag van deze persoon onbeschoft. Ik zit in de partij en blijf trouw aan de partij. Mocht ik ooit willen opstappen, dan zal ik dat doen door mijn zetel aan de partij terug te geven”

, aldus Cordoba.

De oud-politiecommissaris heeft overigens geen aangifte bij het Openbaar Ministerie gedaan van (Poging tot red. KKC)  omkoping.

,,Ik heb de hele kwestie aan de partij voorgelegd en de naam van de persoon doorgegeven.”

Ook de partij heeft nog geen aangifte gedaan van (poging tot) omkoping.

Woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten dat het OM nog geen aangifte heeft ontvangen.

,,Het is toch een beetje vreemd dat een politieagent niet de juiste procedure weet te hanteren”

, reageert Serphos.
In augustus begon het OM een onderzoek naar aanleiding van verklaringen van parlementariër Gilmar Pisas (MFK), dat hem een groot bedrag was aangeboden om de regering van Gerrit Schotte (MFK) te ‘breken’.
De procureur-generaal, Dick Piar, besloot daartoe enkele weken na uitlatingen van Pisas bij TeleCuraçao en in de Ultimo Noticia en Vigilante.
Pisas zou 750.000 gulden zijn geboden.

Het MFK-Statenlid, tevens rechercheur, zou naar eigen zeggen drie keer een aanbod hebben gekregen om zijn steun aan de coalitie op te zeggen en als onafhankelijk parlementariër verder te gaan.
Het Statenlid koos ervoor om geen aangifte over de omkooppoging bij het OM te doen.
De parlementariër had het OM, de voorzitter van het parlement en de minister van Justitie in moeten lichten over de poging tot omkoping.
Die zaak is nog altijd in onderzoek.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties