27 C
Willemstad
• donderdag 7 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Insel in top regionale organisatie

Panama-Stad/Willemstad – Insel Air-directeur Albert Kluyver is tijdens het negende Alta Airline Leaders Forum benoemd in het bestuur van de Latin-American and Caribbean Air Transport Association. Het bestuur zit tot 2013.

In het bestuur zitten verder de ceo’s van Avianca/Taca, Latam, Copa Airlines, Aeromexico en TAM.
Het Alta-forum vond recentelijk plaats in Panama-Stad.
Centraal daarbij stond opnieuw de oproep tot het verdere streven naar verbetering van de regionale veiligheid.

- Advertentie -

Voorzitter Roberto Kriete (Avianca/Taca):

,,Hoewel de vereniging herhaaldelijk belangrijke vorderingen heeft gemaakt met de verbetering van de veiligheid in heel Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, zal Alta zich blijven inspannen de autoriteiten aan te sporen om de Iata Operational Safety Audit (Iosa)- accreditatie een vereiste te maken voor certificering in de regio.”

Alta is trots op het afsluiten van vier opeenvolgende jaren zonder dodelijke ongevallen; een record op het gebied van vliegveiligheid.
Dit is beter dan het wereldwijde gemiddelde van Iosa-gecertificeerde luchtvaartmaatschappijen.

Het Curaçaose vliegbedrijf Insel Air heeft het Iosa-certificaat.
Het is volgens Alta belangrijk te vermelden dat Iosa-gecertificeerde maatschappijen in de regio een ongelukratio hebben dat vier keer lager ligt dan niet-Iosagecertificeerde maatschappijen.

,,Dat gat moet worden gedicht.”

Alta doet een beroep op de Iata (International Air Traffic Association) en de Flight Safety Foundation om te helpen met het creëren van een programma dat lijkt op Iosa, voor luchtvaartmaatschappijen met kleinere vliegtuigen.
De gezamenlijke aanpak in de regio heeft geleid tot het Alta-Iata Trend Sharing Program (AITSP).

Alta spoort ook de autoriteiten aan om in regionaal verband te blijven werken aan een gecoördineerde en gezamenlijke aanpak met betrekking tot veiligheid in de regio en deze te waarborgen.
Alex de Gunten, directeur van Alta, waarschuwt ervoor dat om het huidige groeitempo vol te houden, het belangrijk is dat de civiele luchtvaartautoriteiten, de luchthavens, fabrikanten, ICAO, Canso, ACI/LAC, de Latin American Civil Aviation Commission (Clac), Iata en alle andere partijen ervoor zorgen aan de verwachtingen te voldoen.

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -