31 C
Willemstad
• vrijdag 14 juni 2024

Democracy now! | Thursday, June 13, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 13 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Een op de vijf inwoners op Aruba is vluchteling of zoekt bescherming

Aruba voert een opmerkelijk lijstje aan van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR: per hoofd van de bevolking huisvest het eiland de meeste vluchtelingen ter wereld. Eén op de vijf...

Telegraaf | Dit zijn alle ministers in het nieuwe kabinet-Schoof

Den Haag - De invulling van het nieuwe kabinet-Schoof wordt steeds duidelijker. Oud-Kamerlid Reinette Klever wordt door de PVV naar voren geschoven als minister voor Buitenlandse handel...

ParadiseFM | Colombia voert extreem zware beveiliging door voor VN-top

Colombia gaat rond de twaalfduizend militairen en politieagenten inzetten om de veiligheid te garanderen tijdens een top van de Verenigde Naties die van 21 oktober tot 1...

ParadiseFM | Muzikant op Sint Maarten doodgeschoten

Op Sint Maarten is een man doodgeschoten. Het incident vond plaats op Guana Bay Road rond kwart over negen dinsdagvond bij de ingang van het sociale woningproject...
- Advertisement -spot_img

Ministerraad roept Van der Dijs op

HomeNieuwsMinisterraad roept Van der Dijs op

Willemstad – Oswald van der Dijs, president-commissaris van de Raad van Commissarissen van de Refineria di Kòrsou, is opgeroepen door de demissionaire interim-ministerraad om vandaag een toelichting te komen geven over de huidige stand van zaken in verband met overheids-nv RdK.

Interim- premier Stanley Betrian laat desgevraagd weten dat het er vooral om gaat te horen wat zich de afgelopen twee jaar binnen RdK heeft afgespeeld.

,,Het principe van ‘hoor en wederhoor’ gaan we toepassen. Om de heer van der Dijs de kans te geven om verantwoording af te leggen over de afgelopen twee jaar.”

Van der Dijs is uitgenodigd om vandaag verslag te komen doen in de wekelijkse vergadering van de Raad van Ministers van de huidige stand van zaken en hoe die zo heeft kunnen ontstaan.
Dat het niet botert tussen de Raad van Commissarissen van RdK en de demissionaire interim-regering is al langer duidelijk.

Onlangs nog liet de interimpremier zich ontvallen dat het er zo langzamerhand op leek dat de RvC in plaats van toezicht houden, beslissingen aan het nemen is.
Dit naar aanleiding van het bekendmaken van de RdK-plannen voor de Isla waarvan de Isla zelf nog niet op de hoogte was.

De relaties tussen de RdK, de Isla, PdVSA en de Curaçaose overheid zijn nauw met elkaar verweven.
In 2019 loopt het contract met de Venezolaanse huurder PdVSA af. En nog altijd is er geen beslissing genomen over wat te doen met de raffinaderij in de inmiddels toch wel haast nabije toekomst.
Betrian sluit overigens niet uit op een later tijdstip ook de andere leden van de RvC van RdK te zullen horen, onder wie Sidney Justiana en Henk Deira.

,,Maar eerst hebben we alleen de president-commissaris uitgenodigd.”

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties