30 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Contract schoolmelk niet binnen

HomeMediaContract schoolmelk niet binnen
Oswald van der Dijs
Oswald van der Dijs

Willemstad – Lovers heeft tot nu toe in tegenstelling tot een eerdere verklaring van premier Asjes, géén contract voor de levering van schoolmelk voor dit schooljaar ontvangen. Dat heeft directeur Oswald van der Dijs van Lovers tegenover deze krant bevestigd.

Advertentie

In zijn toespraak van afgelopen zaterdag bij de sede van Pueblo Soberano verklaarde de premier dat Lovers vorige week vrijdag of anders begin deze week het contract ontvangen zou moeten hebben.
Minister Irene Dick van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport vroeg aan premier Asjes in een brief gedateerd 23 januari 2014, om een spoedadvies over de overeenkomst voor de levering van schoolmelk.
Uit een kopie van die brief en de bijbehorende overeenkomst, die gisteren op Facebook werden gepubliceerd, blijkt dat de overeenkomst met Lovers al per 27 januari 2014 in had moeten gaan.
Artikel 2 vermeldt onder de kop Looptijd:

,,De overeenkomst vangt aan op 27 januari 2014 en eindigt op de laatste schooldag van het schooljaar 2013-2014. De levering van schoolmelk geschiedt na tekening dezer overeenkomst en eindigt in de maand juli aan het einde van het schooljaar.”

Lovers is bereid dit contract te tekenen en de schoolmelk te leveren.
Het bedrijf stelt daarbij wel als voorwaarde dat de regering zich houdt aan een eerder afgesloten overeenkomst, waarbij er sprake is dat de schoolmelk ook in het schooljaar 2014- 2015 en 2015-2016 door de onderneming geleverd zal worden.
Premier Asjes verklaarde enige tijd geleden dat Lovers alleen voor de rest van het huidige schooljaar de melk mag leveren.
De regering bepaalde dat voor de levering van schoolmelk voor de hierna volgende schooljaren er een nieuwe openbare aanbesteding komt, omdat er bij de voorgaande aanbesteding fouten zijn gemaakt.
De leverancier van schoolmelk bereidt nu een rechtszaak voor om de regering te verplichten zich aan de afgesloten overeenkomst te houden en Lovers tot en met het schooljaar 2015- 2016 de melk te laten leveren.
Het is nog niet bekend wanneer deze rechtszaak dient.
Minister Dick was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

BRON: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties