MFK wil debat rapport Rekenkamer

logo-mfkWillemstad – In een brief aan Statenvoorzitter Mike Franco doet oppositiepartij MFK een herhaalde oproep tot een centrale commissievergadering over het rapport van de Algemene Rekenkamer betreffende het onderzoek naar de supervisie van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS).

Advertentie

Daarnaast wil de partij ook de uitspraak in de rechtszaak van Emsley Tromp bespreken. MFK geeft aan dat het om een herhaalde oproep gaat, aangezien reeds op 11 april een verzoek werd gedaan om het rapport, dat in november 2012 aan het parlement werd overhandigd, te bespreken.

,,Zoals u weet heeft deze vergadering niet plaatsgevonden vanwege het feit dat deze werd tegengehouden door zowel uzelf als minister Jardim. Van onze kant restte er toen niets anders dan het intrekken van de petitie in een brief van 13 juni 2013, waarin we ook aangaven dat we de situatie betreurden en tevens aangaven dat we het recht behielden om de petitie nogmaals te doen”, aldus MFK in de meest recente brief.

De uitspraak in de rechtszaak van directeur van CBCS Emsley Tromp tegen Fundashon Kòrsou Outónomo, wordt door MFK nu aangegrepen om de petitie nogmaals te doen. (Overigens werd deze rechtszaak door Tromp à titre personel gevoerd).
Daarbij wil MFK dat de Algemene Rekenkamer en leden van de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank van Curaçao aanwezig zijn bij de vergadering.
De eis die daarbij wordt gesteld is dat de beide entiteiten separaat worden gehoord in voor iedere partij twee rondes.

BRON: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *