‘Contacten Fonseca met top van MFK’

burney nini fonseca-5

,,Fonseca onderhield kennelijk contacten met meerdere personen in de top van de MFK in verband met politieke campagnes”. Foto | Persbureau Curaçao

,,Fonseca onderhield kennelijk contacten met meerdere personen in de top van de MFK in verband met politieke campagnes”, staat in de beschikking van de rechter-commissaris in de beslissing om Jamaloodin, hoewel nog zeker verdacht, op vrije voeten te stellen. De RC heeft er rekening mee gehouden dat Jamaloodin zelf een analyse van zijn privékas heeft aangeleverd ‘die op het eerste gezicht een sluitend beeld lijkt te geven’.

Door diverse bronnen zijn verschillende bedragen genoemd voor het uitvoeren van de moord, die allemaal in de honderdduizenden guldens lopen. De verklaringen over het bedrag dat naar de uitvoerders is gegaan maken melding van bedragen in de orde van grootte van enkele tienduizenden guldens.

,,Uit het dossier blijkt niet dat er getracht is om de geldstromen en de vermogensmutaties van de betrokken verdachten in kaart te brengen en te analyseren.”

Dit laatste blijkt een belangrijk punt te zijn geweest van RC Kroeze om Jamaloodin op vrije voeten te stellen. Hij rept in zijn niet-openbare beschikking van ‘de onvolledigheid van het onderzoek op financieel gebied’.

En op grond hiervan en het gevoerde verweer van de advocaat van Jamaloodin oordeelde hij ‘dat er zeker nog een verdenking bestaat tegen George Jamaloodin’ maar ‘dat er onvoldoende ernstige bezwaren zijn om het bevel bewaring te laten voortduren’.

In eerste instantie werd Jamaloodin ‘op de vordering niet gehoord omdat de raadsvrouw om meer tijd vroeg voor de voorbereiding’. De bewaring van de verdachte werd toen in overleg met officier van justitie Gert Rip ‘op stukken verleend’.

Bron: Antilliaans Dagblad
Zie ook Dossier: Helmin Wiels – Moord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *