Concept-ruimtewetgeving klaar

SXC betreurt verslag Telegraaf

Het model van het ruimtevaartuig Lynx op ware grootte.

Het model van het ruimtevaartuig Lynx op ware grootte.

WILLEMSTAD — Een van de initiatiefnemers van Space Expedition Curaçao (SXC), Harry van Hulten, ontkent dat het project voor commerciële ruimtevluchten vanaf Curaçao, ‘op losse schroeven zou staan’.
Dit kopte de Telegraaf namelijk.

 

“Sterker nog, we hebben nu juist aanleiding om blij te zijn over de vorderingen. We hebben van Gijs Winters, de contactpersoon van het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), begrepen dat de concept- ruimtewetgeving klaar is en vandaag aan het ministerie zou worden aangeboden”

, aldus testpiloot Van Hulten.
Hij licht toe dat de SXC-initiatiefnemers ontstemd zijn over de kop en de inhoud van het Telegraaf-artikel ‘Ruimtevaartproject Curaçao op losse schroeven’.

“Naar aanleiding van een radio-interview van Ben Droste (oud-bevelhebber van de luchtstrijdkrachten en mede-oprichter van SXC) met de zender Classic FM, is er een klein stukje uitgewerkt en ongenuanceerd weergegeven, wat wij dan ook ten zeerste betreuren”

, aldus Van Hulten.
Zo werd het artikel van de Telegraaf ook overgenomen door de website z24.nl: ‘Volgens de initiatiefnemers worden er ineens politieke, financiële en juridische barrières opgeworpen, over veiligheid, milieu, overlast en kosten.
Wij willen de vluchten vanaf Curaçao uitvoeren, maar dan moet de regering daar wel aan meewerken.
Helaas merken we sinds kort twijfels’, aldus de weergave van het artikel.

“Nogmaals, vanuit SXC zijn er geen bedenkingen om de vluchten vanuit Curaçao uit te voeren. Wat er in het bewuste interview met Classic FM werd uitgelicht, was dat de Statenleden ook kritische vragen hadden gesteld met betrekking tot onder andere de aanleg van de Spaceport”

, aldus Van Hulten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *