28 C
Willemstad
• donderdag 7 december 2023

Democracy now! | Wednesday, December 6, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 december 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Groot gebied met regen in aantocht Groot gebied met regen in aantocht

Sanne van den Boomen Een grote depressie met regen is onderweg vanuit het westen richting het Caribisch gebied. Dat is op satellietbeelden te zien. Ook de Meteorologische Dienst...

Nu.cw | Vrouwen tijdens hike verdwaald, door Kustwacht gered

Twee vrouwen zijn dinsdag in de omgeving van Dos Pos op Bonaire tijdens het hiken verdwaald geraakt. Uiteindelijk werden ze teruggevonden doordat ze zelf lichtsignalen gaven. Dat...

Nu.cw | Bevolkingsregister en rijbewijzenbureau maandagmiddag gesloten

Door: Britt van Garderen Het Bevolkingsregister (Kranshi) en het Rijbewijzenbureau zullen maandag 11 december vanaf 12.00 uur ‘s middags gesloten zijn voor het publiek. Deze sluiting is in...

PBC | Curaçao en andere eilanden hebben urgent gezondheidsonderzoek nodig

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een recent uitgebracht verkenningsrapport genaamd ‘Programmeren gezondheidsonderzoek in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden’ werpt een belangrijk licht op de gezondheidsuitdagingen waarmee...
- Advertisement -spot_img

Chávez-aanhangers in machtsposities op Curaçao’

HomeNieuwsChávez-aanhangers in machtsposities op Curaçao’

 

CARACAS — Aanhangers van de Venezolaanse president Hugo Chávez Frías hebben verschillende machtposities in de Curaçaose regering ingenomen. Dit stelt de Venezolaanse journalist Nelson Bocaranda in zijn column Runrunes in de Venezolaanse krant El Universal.

In de column maakt Bocaranda ook melding van een rapport van het Amerikaanse FBI, waarin verslag wordt gedaan van illegaal transport van Venezolaanse olie naar Iran en Syrië. Dit rapport zou in handen zijn van de Curaçaose regering. In zijn column Runrunes, die Bocaranda met verschillende andere Venezolaanse journalisten deelt, schetst hij een beeld van een Curaçao waar de rojos (aanhangers van Chávez) veel macht in handen hebben.

Bocaranda staat stil bij recente bezoeken van omstreden Venezolaanse rechters en militaire aanklagers aan Curaçao. Namen die in zijn column aan bod komen zijn onder meer die van de voormalige

Hooggerechtshofrechter Eladio Aponte Aponte,

zijn oud-collega Luis Antonio Ortíz Hernández

en diverse militaire aanklagers (FM),

zoals de voormalige gouverneur van Carabobo Luis Felipe Acosta Carlez

en de van drugshandel verdachte Walid Makled.

Deze bezoeken hebben in Venezuela veel stof doen opwaaien. Bocaranda verzekert dat de regering van Curaçao een rapport in handen heeft waarin verschillende handelingen van Aponte Aponte worden beschreven, zoals het eredoctoraat dat hij uitgereikt heeft gekregen van de Caribbean International University (CIU) en zijn lezingen in het World Trade Center (WTC), beide eigendom van de Venezolaan Vittorio Destfano.

Verder beschrijft het rapport de onderzoeken die de FBI-functionarissen hebben gedaan naar de export van brandstof naar Syrië en Iran door de Isla-raffinaderij. Bij dit transport werden brandstofcontainers op zee overgeladen en naar een andere bestemming gestuurd.

De columns van Bocaranda hebben inmiddels tot de nodige reacties geleid. Zo geeft Ortíz Hernández toe dat hij twee keer op Curaçao is geweest. Een keer als (gratis) gastspreker voor Centro de Desarollo de Habilidades Profesionales (CEDEHAPRO), dat een workshop had georganiseerd in WTC, en de tweede keer voor de CIU. Verder weersprak de rechter dat hij contact heeft of heeft gehad met de voormalige rechter Aponte Aponte tijdens de twee genoemde bezoeken. Aponte Aponte is zeer omstreden in Venezuela. Aanleiding hiervoor zijn belastende verklaringen van drugsverdachte Walid Makled. Volgens Makled had hij heel goede contacten met Aponte Aponte, aan wie hij maandelijks 300 miljoen Bolívar (ongeveer 70.000 dollar, red.) betaalde voor gunsten. Volgens Makled was de voormalige rechter ‘zijn partner’ in de Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Aeropostal Airline – een van de bedrijven van Makled in Venezuela. De verklaringen van Makled komen een week nadat Aponte Aponte op zijn beurt Venezolaanse overheidsfunctionarissen ervan heeft beschuldigd banden te hebben met drugshandelaren. Ook beschreef hij telefoongesprekken die hij met de Venezolaanse president Chávez heeft gevoerd, waarin hij door laat schemeren aanwijzingen van Chávez te hebben gekregen in verschillende rechtszaken. Dit was voordat hij lid was van het Hooggerechtshof. Aponte Aponte is inmiddels geen lid meer van het Hooggerechtshof. Hij werd op 20 maart uit zijn ambt gezet vanwege zijn banden met Makled. Chávez zelf weerlegt de beschuldigingen van de ‘crimineel’ Aponte Aponte. “Wie beschuldigd en veroordeeld wordt voor een ernstige zaak is direct geneigd te zeggen dat het de schuld van Chávez is en dat Chávez steeds belde”, zegt het staatshoofd.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in
 1. Geloof me er zijn meer yu’i Korsou pro Chavez (denk aan de PS MFK aanhang) dan Nederlanders. In nederland heerst een anti-chavez mentaliteit. En wat heb je het over vergif en minachting? D ehuidige politiek spuit vergif en minachting. er heerst minachting van de yu’i Korsou tegen alles van buitenaf. Razzias tegen Haitianen etc.

 2. John de venezolaanse journalist NELSON BOCARANDA is een van de honderden journalisten die gedurende en na de mislukte staatsgreep van de oppositie op preident Chavez dag in dag uit met zijn pen naast onwaarheden en samenspannen met amerikanen en venezolaans gespuis in Miami, ten val tracht te brengen. Je moet hem zien als een Philippe Maarskant en enkele andere nederlanders op ons eiland die elke dag weer opnieuw naar hun pen grijpen om onwaarheden op de nu zittende koalitie te schrijven. Nelson werkte tesamen met Napoleon Bravo ook journalist en presentator/televisie met Marcel Granier van de nu verdwenen RCTV en is elk dag weer opnieuw met Chavez bezig. Waarmee je wel rekening moet houden John is de gorde van conspirators uit venezuela die op dit eiland zitten en zaken doen. Het zal me niet verbazen dat wij te maken hebben met mensen die samen met de nederlandse militaire inlichtingdienst en de gasten op berg altena plannen broeden tegen de wettig gekozen venezolaanse president. Ik heb het meer keren gezchreven dat op deze eilanden meer spionen huizen en aan onze baaien zich bruin branden dan in Casablanca gedurende de 2de wereldoorlog. Dat er hier mensen van nederlandse nationaliteit pro chavez zijn groeit elke dag meer in aantallen nu vooral ze kunnen zien hoe erg de bemoeienissen van de nederlanders op dit eiland met hun allerdaags vergif en minachting voor hun gastheer is geworden.

 3. Reeds jaren schrijf ik dat Venezuela de touwtjes in handen heeft op dit eiland! Ansary en zijn maatjes en nog enkele andere zorgen dat zelfs rechtszaken tegen de ISLA niet verder komen en genegeerd worden! In vele boeken haal ik deze zaak aan en werd als gekke henkie gezien en betiteld nu komt het bericht uit Venezuela en is het “schokkend nieuws” Hoe dom kan een volk zijn?
  Lees de boeken zelf maar eens na over deze zaken.
  – De missende link
  – Curaçao Maffia Eiland
  – Zwartboek van Curaçao
  – Pech gehad
  – Mi bida no bal niun sèn
  – Geboren voor één cent
  – Help de Antillen verzuipen
  – Moderne slavernij in het systeem
  – Ingezonden

  Jaren heb ik er over geschreven, gesignaleerd, opengebroken, aangegeven en helaas de mensen willen niet leren en inzien wat er gaande is op het eiland Curaçao. Nu, glimlach ik omdat die dwaas al zijn zaken stuk voor stuk naar boven komen en men in een keer verontwaardigd is! Slaap zacht Curaçao, slaap zacht.

  http://www.johnbaselmans.com/Books/Books_Politics_frame.htm

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties