28 C
Willemstad
• zondag 25 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

If it walks like a duck, quacks like a duck, it probably is a duck!

Ik viel zowat van mijn stoel toen ik las dat onze minister van Justitie een bedelbrief naar de Amerikaanse Minister van Buitenlandse zaken heeft gestuurd om de bevroren banktegoeden van loterijbaas Dos Santos vrij te geven.

Eerste wat ik dacht was deze man heeft óf “Brass Balls” óf hij zit zo vast in die stoel dat niemand hem eruit kan wippen óf hij is te stom voor woorden.

Hier is iemand die een lopende zaak tegen hem heeft vanwege witwassen van geld die hij waarschijnlijk in Amerika heeft geparkeerd wat bevroren is op last van onze Openbare Ministerie, en komt nou onze eigen Minister van Justitie bedelen om dat vrij te geven en de beslaglegging op te heffen. Dus meneer denkt dat hij boven de wet staat en onze openbare ministerie opzij kan zetten in een (tot nu toe) democratisch land.

Deze praktijken kennen we in Venezuela, Bolivia, Cuba en tegenwoordig ook Suriname waar niemand wat te zeggen heeft en de door het volk gekozen ministers doen wat ze willen.

Op de eerst plaats zal de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken in een deuk liggen want die is weldegelijk op de hoogte van wat er hier gebeurt, kijk maar naar de CIA waarschuwingen op Internet over Curaçao, en nou komt de minister die de openbare ministerie gewoon opzij zet om voor een verdachte op te komen.

Moet ik nog verder gaan?

Laten we eerlijk zijn dit stinkt nog erger dan de Isla raffinaderij op een zaterdagnacht, maar ja tegenwoordig doen ze open en bloot waar ze zin in hebben en mocht er een motie van wantrouwen door de oppositie ingediend worden wordt het toch van tafel geveegd en kunnen we rustig doorgaan met Chivas te drinken in het Mariott op een luie zondagmiddag!

Maar nou snap ik waarom deze jongens met kogelvrije vesten moeten rondlopen en omringd moeten worden door bodyguards en politie escorte overal waar ze naar toe gaan, want als je wat beloofd en je komt het niet na kan dat hele nare gevolgen voor je hebben, wat als gevolg heeft dat volgende keer als je Chivas wil drinken het zo uit je lichaam loopt vanwege de vele kogelgaten en dat zou heel erg jammer zijn.

Ik blijf lachen op deze klip want deze mensen eisen respect van mij maar ik heb meer respect voor mijn hond dan voor deze mensen, mijn hond heeft tenminste een ruggegraat!

Arthur Donker

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -