29 C
Willemstad
• donderdag 22 februari 2024

SMH | The private chat messages from inside an Australian billionaire’s ‘money machine’

Patrick Begley | Sydney Morning Herald At 28, Edward Craven has built Stake.com into one of the world’s biggest gambling enterprises. But there is another side to its...

Democracy now! | Thursday, February 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Slachtoffer ontvoeringszaak dezelfde avond nog naar huis

Het slachtoffer van de ontvoering aan de Veerisweg woensdagavond is dezelfde avond nog terug naar huis gekeerd. Dat meldt het Korps Politie Curaçao. Informatie over de identiteit...

ParadiseFM | ‘Nederlandse bureaucratie onnodig belastend voor BES-eilanden’

De Caribische eilanden Bonaire, Sint-Eustatius en Saba klagen al lang over de bureaucratie die om de hoek komt kijken als ze geld van Nederland nodig hebben. Het...

ParadiseFM | Hevige brand in populaire snackbar ‘Lik je vingers’

De Curaçaose brandweer moest vanochtend met spoed uitrukken nadat ze een melding hadden gekregen van een brand midden in Saliña. Bij aankomst bleek dat de populaire snackbar...
- Advertisement -spot_img

If it walks like a duck, quacks like a duck, it probably is a duck!

HomeNieuwsIf it walks like a duck, quacks like a duck, it probably...

Ik viel zowat van mijn stoel toen ik las dat onze minister van Justitie een bedelbrief naar de Amerikaanse Minister van Buitenlandse zaken heeft gestuurd om de bevroren banktegoeden van loterijbaas Dos Santos vrij te geven.

Eerste wat ik dacht was deze man heeft óf “Brass Balls” óf hij zit zo vast in die stoel dat niemand hem eruit kan wippen óf hij is te stom voor woorden.

Hier is iemand die een lopende zaak tegen hem heeft vanwege witwassen van geld die hij waarschijnlijk in Amerika heeft geparkeerd wat bevroren is op last van onze Openbare Ministerie, en komt nou onze eigen Minister van Justitie bedelen om dat vrij te geven en de beslaglegging op te heffen. Dus meneer denkt dat hij boven de wet staat en onze openbare ministerie opzij kan zetten in een (tot nu toe) democratisch land.

Deze praktijken kennen we in Venezuela, Bolivia, Cuba en tegenwoordig ook Suriname waar niemand wat te zeggen heeft en de door het volk gekozen ministers doen wat ze willen.

Op de eerst plaats zal de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken in een deuk liggen want die is weldegelijk op de hoogte van wat er hier gebeurt, kijk maar naar de CIA waarschuwingen op Internet over Curaçao, en nou komt de minister die de openbare ministerie gewoon opzij zet om voor een verdachte op te komen.

Moet ik nog verder gaan?

Laten we eerlijk zijn dit stinkt nog erger dan de Isla raffinaderij op een zaterdagnacht, maar ja tegenwoordig doen ze open en bloot waar ze zin in hebben en mocht er een motie van wantrouwen door de oppositie ingediend worden wordt het toch van tafel geveegd en kunnen we rustig doorgaan met Chivas te drinken in het Mariott op een luie zondagmiddag!

Maar nou snap ik waarom deze jongens met kogelvrije vesten moeten rondlopen en omringd moeten worden door bodyguards en politie escorte overal waar ze naar toe gaan, want als je wat beloofd en je komt het niet na kan dat hele nare gevolgen voor je hebben, wat als gevolg heeft dat volgende keer als je Chivas wil drinken het zo uit je lichaam loopt vanwege de vele kogelgaten en dat zou heel erg jammer zijn.

Ik blijf lachen op deze klip want deze mensen eisen respect van mij maar ik heb meer respect voor mijn hond dan voor deze mensen, mijn hond heeft tenminste een ruggegraat!

Arthur Donker

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties