26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 00:16

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bron Amigoe CBS start met slachtofferenquête 2014

CBS start met slachtofferenquête 2014

CBSWILLEMSTAD — Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) zal van eind maart tot eind april de ‘Slachtofferenquête 2014’ uitvoeren op Curaçao.
Deze enquête heeft tot doel inzicht te krijgen in de mate waarin huishoudens en personen het slachtoffer worden van criminaliteit.

Advertentie

In onze samenleving worden allerlei misdrijven gepleegd waar mensen het slachtoffer van kunnen worden. Een slachtoffer kan bij de politie aangifte doen. De ervaring leert echter dat niet iedereen dit doet”, aldus het CBS.

De gegevens uit de bestanden van de politie geven daarom niet altijd een volledig beeld van de werkelijkheid. Andere instrumenten, zoals een slachtofferenquête, zijn daarom nodig om aanvullende informatie te verkrijgen over de criminaliteit in onze samenleving.”

In de enquête worden vragen gesteld over de ervaringen van personen die het slachtoffer zijn geworden van een misdrijf en over hun aangiftegedrag.
Daarnaast wordt de persoon om zijn of haar mening gevraagd over criminaliteit en veiligheid in de samenleving.
Naast informatie over de aard en omvang van de criminaliteit geven de resultaten ook inzicht in de perceptie van de respondenten ten aanzien van de veiligheid op het eiland. Gekoppeld aan deze enquête vindt dit keer een opiniepeiling plaats over herstelrecht: een alternatieve aanpak van criminaliteit, waarbij slachtoffer en dader elkaar willen ontmoeten om tot een oplossing van de situatie te komen.
De opiniepeiling heeft ten doel inzicht te krijgen in de mening van de respondenten over herstelrecht.
Om een juist beeld te kunnen geven van de samenleving als geheel is het belangrijk dat iedereen die gevraagd wordt om aan dit onderzoek deel te nemen zijn of haar medewerking verleent en de vragen van de enquêteur beantwoordt, zo roept het CBS op. Het garandeert strikte geheimhouding van de persoonlijke gegevens en is daartoe ook door de wet verplicht.
Deze geheimhoudingsplicht geldt eveneens voor de interviewers en elke interviewer is verplicht zich te legitimeren.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties