Carnaval 2014 ligt bijna om de hoek

Foto |  Bea Moedt ©2013

Foto | Bea Moedt ©2013

WILLEMSTAD — Carnaval op Curaçao zonder tumba is ondenkbaar. Om het Tumbafestival in goede banen te leiden wordt aanstaande maandag de buitengewone ledenvergadering van Amak, de organisator van het festival, gecontinueerd.

Advertentie

Op de agenda staat het Tumbafestival van dit jaar. De vergadering is bestemd voor Amak-leden en personen die dit jaar mee willen doen aan de compositiewedstrijd. Tijdens de vergadering worden de regels van dit jaar besproken en wordt beslist aan wie het festival wordt opgedragen. De vergadering start om 19.00 uur en vindt plaats in de Sala Newburn Patricks, een van de zalen van het Curaçao Festival Center.

Carnaval Bándariba
Uiteraard zijn ook de voorbereidingen voor het grote volksfeest op Bándariba in volle gang. Aanstaande zondag tussen 15.00 en 18.00 uur is de officiële inschrijving van de carnavalsgroepen voor de parades aan de Matheywerf. Ook zullen de deelnemers van de verschillende verkiezingen zich aan het publiek presenteren.

Carnaval Bándabou
De opening van het carnavalsseizoen op Bándabou is op zondag 12 januari en vindt plaats in de wijk Wilibrordus. Het thema dit jaar is ‘stralende sterren’. Voor de opening staat er een mini- jump up gepland die om 16.00 uur vertrekt. Pastor Curtis Meris zal dan ook het carnavalsseizoen zegenen. Het officiële deel van de opening met muziek, dans en brassband gebeurt op het plein dat aan het wijkcentrum grenst. De festiviteiten duren tot elf uur ‘s avonds. Het complete carnavalsprogramma van Bándabou is als volgt. Na de opening op 12 januari vindt op 14 februari de verkiezing van de Rei, Pancho en Reina Bándabou bij Parke Himno i Bandera te Barber plaats. Een dag later zijn de kinderen aan de beurt, dan wordt de Rei, Pancho en Reina onder de kinderen uitgekozen. Ook dit evenement vindt plaats bij Parke Himno i Bandera te Barber. De grote carnavalsoptocht van Bándabou is op 1 maart.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *