25.6 C
Willemstad
• maandag 6 februari 2023

AntilliaansDagblad | Ook middeninkomens Bonaire recht op energievergoeding

Kralendijk - Huishoudens met een inkomen vanaf 2.033 dollar tot maximaal 3.817 dollar komen vanaf vandaag in aanmerking voor de vergoeding van 1.300 dollar voor de stroomrekening....

AntilliaansDagblad | ‘Verantwoording afleggen over black-out op Aruba’

Oranjestad - De definitieve resultaten van het onderzoek naar de meest recente black-out worden deze week verwacht. Energieminister Glenbert Croes (MEP) zegt toe dat hij dan een...

AntilliaansDagblad | 25 Jaar Fun Miles op Curaçao

Directeur: Meer dan 125.000 actieve kaarthouders Willemstad - ,,Fun Miles heeft meer dan 125.000 actieve kaarthouders en rond de 100 aangesloten partners op vier eilanden. Iedere dag zijn...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Patrouilles leerplicht beperkt

Ook geen controles met gegevens bevolkingsregister Willemstad - De leerplichtafdeling van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) voert geen patrouilles meer uit om spijbelende jongeren...

AntilliaansDagblad | Steeds meer naar GMN

Onderwijs duurste ministerie, maar dalende trend Willemstad - Er gaat op Curaçao steeds meer overheidsbegrotingsgeld naar Gezondheidzorg en juist steeds minder naar Onderwijs. In de eerste tien jaar na...

Opinie | De grens met Venezuela weer open gooien is grenzeloos dom

George Lichtveld De grens tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Venezuela is reeds bijna vier jaren gesloten geweest nadat de Venezolaanse regering eenzijdig daartoe besloten had om daarmee...

FD | ‘Nederland moet zich meer bemoeien met voormalige Antillen’

Vasco van der Boon Cor de Horde | Financieel Dagblad Nederland moet meer bevoegdheden krijgen om de corruptie in het Caribisch deel van het Koninkrijk — de voormalige...
- Advertentie -

Justitie-minister vergadert met vakbonden

over duidelijkheid reorganisatie KPC

navarro-09092013WILLEMSTAD — Minister van Justitie Nelson Navarro vergaderde vanmiddag om half drie met de drie vakbonden NAPB, SAP en Abvo over de reorganisatie binnen het Korps Politie Curaçao. Dit bevestigde de minister vanochtend desgevraagd tegenover de Amigoe.

Advertentie

Het doel van de vergadering is volgens de minister om duidelijkheid te verschaffen over de gehele procedure binnen het politiekorps.
Maar ook om de volgende te nemen stappen met elkaar af te spreken.
Zoals bekend trok de bond NAPB haar steun in aan de politieleiding voor wat betreft de reorganisatie die onder andere de voorlopige plaatsing van de agenten regelt. Daarnaast maakte de vakbondsleider Ronaldo Abrahams duidelijk, middels een uitgebreid persbericht over de reden voor het intrekken van de steun, dat de bond geen vertrouwen meer heeft in Navarro.
Navarro heeft inmiddels duidelijk laten blijken dat het hem niet kan schelen of de agenten ontevreden zijn of niet, aldus Abrahams.
Volgens de voorzitter is de politieleiding gestart met diverse andere projecten die samen met de procedure van voorlopige plaatsing van de agenten binnen het korps lopen, zonder dat NAPB hiervan op de hoogte is gesteld.
Hij haalt daarbij de beslissing aan om de nieuwe functie ‘Officier van Dienst’ te introduceren, zonder dat de agenten voorbereid zijn op deze functie.
Abrahams wees ook op de promotie van collega Marco Lacle. Verder besloot de waarnemend korpschef Rudsel Martina om, in strijd met het regeringsbeleid, een ‘verzuimbeleid’ in te voeren binnen het korps, aldus de vakbondsleider.
Daarnaast worden beslissingen genomen in verband met de voorlopige plaatsing van de agenten, terwijl een reactie op hun ingediende bezwaren nog altijd op zich laat wachten.
De periode hiervoor is al verstreken, aldus Abrahams, wat een duidelijke indicatie is dat het noch de politieleiding noch de minister iets kan schelen wat de agenten zelf willen.
Een reactie van de verandermanager van de politie, Alvin Daal, op een verzoek van de bond om op 27 december te vergaderen over de ingediende bezwaren, bleef uit.
De bond heeft dat verzoek op 23 december ingediend.
Ook een vergadering met minister Navarro over de oprichting van het politiekorps ‘Politur’ is nog steeds niet ingelast.
Daarnaast weet de bond nog steeds heel weinig over de samenwerking van het politiekorps met de agenten van het Vrijwilligers Korps Curaçao (VKC) en andere beveiligingsdiensten.
De genoemde redenen van de bond om zich terug te trekken uit de onderhandelingen over de reorganisatie binnen het politiekorps, zijn nog steeds niet heel duidelijk voor de minister. Reden te over, om een vergadering bijeen te roepen, aldus Navarro desgevraagd.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -