26 C
Willemstad
• woensdag 21 april 2021 01:47

PBC | Avondklok blijft, wel versoepeling

Persbureau Curacao Een besluit over de avondklok en plachi di dia wordt pas 30 april genomen, maar vanaf morgen mag er wel weer iets meer. Dat zegt demissionair...

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoBusschaarste bij ABC Busbedrijf

Busschaarste bij ABC Busbedrijf

Willemstad – Er heerst momenteel een busschaarste bij het ABC Busbedrijf. Dat heeft Edmiro Anita, presidentcommissaris van de Raad van Commissarissen van de overheids-nv tegenover het deze krant bekendgemaakt.

Om dit te verhelpen zijn er negen nieuwe bussen, ter waarde van 1.6 miljoen dollar (inclusief transport) in Brazilië gekocht.
De bussen staan nu in Panama en zullen met het schip Rolon-Roloff naar Curaçao worden getransporteerd.
Naar verwachting zullen de negen bussen in de tweede week van september op Curaçao aankomen.
Eerst was gepland dat de bussen in de eerste week van augustus hier zouden aankomen opdat zij bij de aanvang van het nieuwe schooljaar op verschillende routes konden worden ingezet.

,,Dit is helaas niet gelukt, omdat in Panama de verbinding met Curaçao is gemist”, aldus Anita.
Het transportschip doet één keer per maand Curaçao aan. Het missen van de verbinding is echter niet de enige reden waarom de nieuwe bussen nog in Panama staan.
Volgens afspraak moest het ABC Busbedrijf bij overhandiging van de bussen, 1.6 miljoen dollar aan de fabriek in Brazilië overmaken.
Dit is nog niet gebeurd.

,,Normaal zou dit al zijn gebeurd, maar door een klein probleempje met de letter of credit is de betaling tegen gehouden”, vertelt de president- commissaris.
Zo zou er een fout zijn gemaakt bij de plaatsnaam en was er ook een klein verschil in gewicht.

Voordat het akkoord wordt gegeven met betrekking tot de betaling, heeft het ABC Busbedrijf besloten een kleine delegatie naar Panama te sturen om poolshoogte te nemen.
De delegatie is afgelopen maandag vertrokken en bestaat uit een technicus van de overheids- nv, de directeur en een lid van de RvC.
De delegatie wordt morgen terug verwacht.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties