30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Busschaarste bij ABC Busbedrijf

Willemstad – Er heerst momenteel een busschaarste bij het ABC Busbedrijf. Dat heeft Edmiro Anita, presidentcommissaris van de Raad van Commissarissen van de overheids-nv tegenover het deze krant bekendgemaakt.

Om dit te verhelpen zijn er negen nieuwe bussen, ter waarde van 1.6 miljoen dollar (inclusief transport) in Brazilië gekocht.
De bussen staan nu in Panama en zullen met het schip Rolon-Roloff naar Curaçao worden getransporteerd.
Naar verwachting zullen de negen bussen in de tweede week van september op Curaçao aankomen.
Eerst was gepland dat de bussen in de eerste week van augustus hier zouden aankomen opdat zij bij de aanvang van het nieuwe schooljaar op verschillende routes konden worden ingezet.

- Advertentie -

,,Dit is helaas niet gelukt, omdat in Panama de verbinding met Curaçao is gemist”, aldus Anita.
Het transportschip doet één keer per maand Curaçao aan. Het missen van de verbinding is echter niet de enige reden waarom de nieuwe bussen nog in Panama staan.
Volgens afspraak moest het ABC Busbedrijf bij overhandiging van de bussen, 1.6 miljoen dollar aan de fabriek in Brazilië overmaken.
Dit is nog niet gebeurd.

,,Normaal zou dit al zijn gebeurd, maar door een klein probleempje met de letter of credit is de betaling tegen gehouden”, vertelt de president- commissaris.
Zo zou er een fout zijn gemaakt bij de plaatsnaam en was er ook een klein verschil in gewicht.

Voordat het akkoord wordt gegeven met betrekking tot de betaling, heeft het ABC Busbedrijf besloten een kleine delegatie naar Panama te sturen om poolshoogte te nemen.
De delegatie is afgelopen maandag vertrokken en bestaat uit een technicus van de overheids- nv, de directeur en een lid van de RvC.
De delegatie wordt morgen terug verwacht.

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Wednesday, July 5, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

ParadiseFM | Experts leggen wet over topinkomens in Staten uit

Morgen zijn verschillende directeuren van overheidsentiteiten in de Staten. Ze komen uitleg geven over de wet die topinkomens binnen overheidsbedrijven aan banden legt. Deze technische briefing is...

Democracy now! | Monday, July 4, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 4 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Opinie | De VN, zelf bestuur en zelf beschikking

Door Lucita Moenir Alam, Arjen van Rijn en Kees Flinterman Op 15 december 1955 heeft de Tiende Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in Resolutie 945(X) de Nederlandse...

ParadiseFM | Campagne voor een nieuw nationaal wapen Curaçao

Curaçao moet een nieuw nationaal embleem hebben. Cultuurminister Van Heydoorn heeft daarom een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen. Vandaag wordt het startschot gegeven voor...
- Advertentie -
- Advertentie -