27 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

MFK-minister Osepa baalt van niet verkiesbaar zijn

afbeelding van Natasja Gibbs
door  Natasja Gibbs
(Foto: RNW)

Gevolmachtigde minister Sheldrey Osepa baalt ervan dat hij zich door de heersende regels niet verkiesbaar kan stellen voor de MFK tijdens de stembusgang van 19 oktober. Een gang naar de rechter om dat wel voor elkaar te krijgen heeft hij na beraad met zijn partij laten varen.

- Advertentie -

Ik vind het heel erg jammer, ik had graag op de lijst willen staan, maar wat niet kan, kan niet. Ik zal alle andere manieren benutten om mijn partij toch te steunen”, reageert de minister die Curaçao in Nederland vertegenwoordigt.

Osepa kan zich, net als zijn partijgenoot en woordvoerder voor het Curaçaohuis, Ramon Yung en zijn coalitie collega en vervanger Humprey Senior (MAN), niet verkiesbaar stellen omdat hij niet staat ingeschreven in het burgerregister van Curaçao.
Voor alle mensen die op Curaçao willen stemmen of zich verkiesbaar willen stellen geldt dat ze in het burgerregister van het eiland moeten zijn ingeschreven en op het eiland woonachtig moeten zijn. Dat staat vastgelegd in het kiesreglement van Curaçao.

Protest
We hebben nog wel geprobeerd om een zaak tegen deze regel aan te spannen, maar na beraad met de partij heb ik besloten dat toch niet te doen omdat er te weinig tijd is”, aldus Osepa.
Samen met zijn partij wilde hij de kiesraad via de rechter ervan overtuigen om rekening te houden met zijn ‘uitzonderlijke situatie omdat hij namens het land Curaçao in Nederland staat ingeschreven en dus geen andere keuze had.’

Het is gewoon zo geregeld op Curaçao, dat zal ik moeten accepteren. Alle steun die ik heb vanuit de gemeenschap ga ik de komende tijd aanwenden om de lijsttrekker te steunen.“ Osepa benadrukt dat hij op eigen kosten naar Curaçao komt om mee te helpen met de campagne. “Ik wil niet dat de mensen denken dat ik op gemeenschapsgeld heen en weer vlieg voor de verkiezingen.”

Toekomst
Juridisch is het mogelijk dat Osepa weer terug komt op de post van Gevolmachtigde minister als zijn partij na de verkiezingen weer in de coalitie terecht komt en die post weer weet uit te onderhandelen.
De vorige keer stond ik ook niet op de lijst, dus dat zal geen probleem zijn als die situatie zich zo zou voordoen.”
Maar of Osepa de post wel terug wil is de vraag. “Dat is iets wat ik met mijn familie zou moeten bespreken, het is namelijk geen makkelijke taak en de positie gaat je niet in de kouwe kleren zitten.”

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -