32 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 15:54

Laatste reacties

- Advertentie -

Budget- en communicatietraining voor bursalen | Antilliaans Dagblad

Stichting WeConnect

Willemstad – Er komen vanaf september speciale trainingen in budgetbeheer en communicatie voor studenten van alle niveaus en studierichtingen uit Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

De Papiamentstalige trainingen die de 1,5-meterrichtlijn respecteren zijn een gezamenlijk initiatief van Duwo, de organisatie die studentenhuisvesting regelt, en de stichting WeConnect die gespecialiseerd is in het verbinden van Nederland met de eilanden overzee.

Beide organisaties geven te kennen zeer begaan te zijn met het lot van de Caribische studenten in Nederland. De trainingen beogen studenten te ondersteunen bij hun nieuwe bestaan in Nederland. Tanja Fraai van WeConnect:

- Advertentie -

,,Wij stellen graag onze faciliteiten voor training ter beschikking aan de Caribische studenten, omdat wij maar al te goed weten hoe lastig het is als je net begint te studeren en tegelijkertijd op jezelf moet gaan wonen.”

De budgettraining ‘Ban Manehá Sèn/Laten we geld beheren’ bestaat uit een viertal bijeenkomsten in september, december, maart en juni, en zal worden verzorgd door jonge professionals, afkomstig van de eilanden. De bijeenkomsten vinden plaats in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Doel van de training is studenten leren met geld om te gaan. Fraai:

,,Studenten hebben vaak last van stress, onder meer omdat ze geen controle hebben over hun inkomsten en uitgaven.” Met behulp van het softwareprogramma Excel leren zij op eenvoudige wijze hun financiën te beheren.

Overigens zal accountant Judeska Alleyne van WeConnect de kennis en vaardigheden van de jonge cursusleiders aanscherpen tijdens een train-de-trainersessie in de aanloop naar de bijeenkomsten.

- Advertisement -

Om te leren praten over wat er omgaat in hun hoofd en hart kunnen de studenten zich aanmelden voor de training ‘Ban Papia/Laten we praten’. De cursus is gericht op het geestelijk welzijn van de jongeren. In de praktijk blijkt de overstap naar Nederland voor sommigen behoorlijk lastig. Eenzaamheid ligt op de loer. Iris Visser van Duwo zegt hierover:

,,We willen jongeren een veilige omgeving bieden, ze uitnodigen om te praten. Dat hoeft niet altijd te gaan over problemen. Gewoon een uitlaatklep hebben is al prettig. Het kan voorkómen dat de student straks eenzaam op zijn studentenkamer zit te verpieteren.”

Overigens is de communicatietraining nog volop in ontwikkeling. Naar verwachting zal in het najaar worden gestart, om te beginnen in Amsterdam en Den Haag. Ook deze training zal worden verzorgd door Antilliaanse professionals die de taal en de cultuur van de studenten goed kennen.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Ze kunnen ook voor kiezen om een filmpje te tonen van studenten die uit andere windstreken komen die onder bruggen, viaducten en in tenten moeten slapen omdat voor hen niets geregeld is..

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Werkloosheid gaat stijgen volgens IMF

De werkloosheid gaat stijgen tot 24,3% volgens het IMF. Volgens de regering zijn de cijfers te vergelijken met cijfers van de Centrale Bank van Curaçao en Sint...

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...

PBC | Koninkrijksteam honkbal bereikt finale Europees kampioenschap

Persbureau Curacao ITALIË – Na een spannende wedstrijd tegen Spanje die met 9-8 werd gewonnen, heeft het Koninkrijksteam zich geplaatst voor de finale. Het team wist een voorsprong...

PBC | Commotie op Curaçao over salaris directeur Centrale Bank

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een kort videofragment dat rond gaat op social media op Curaçao wordt gezegd dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en...

PBC | Coronacijfers Curaçao 17 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op vrijdag 17 september zijn er 36 mensen uit isolatie gekomen. Daarnaast zijn er weer 50 mensen positief uit de PCR test gekomen en...
- Advertentie -