Brandweer geeft wederom groen licht voor ambtenaren in WTC

Verhuizing naar WTC gaat door

Brandweer geeft wederom groen licht voor ambtenaren in WTC

WILLEMSTAD — Minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) heeft onlangs een brief gekregen van het lokale brandweerkorps, waarin wordt aangegeven dat ambtenaren in het WTC-gebouw mogen blijven werken.

Wel geeft de brandweer in haar brief aan dat er werk moet worden gemaakt van de aanleg van een brandmeldinstallatie, aldus Van der Horst.

De minister had de brandweer gevraagd om schriftelijk aan te geven of het gebouw brandveilig is. Dit na overleg met onder meer de ambtenarenvakbond, die zich zorgen maakt over de huisvesting van ambtenaren in het WTC-gebouw. De Abvo stond op een schriftelijke verklaring van de brandweer dat het gebouw brandveilig is.

Volgens Van der Horst geeft de brandweer in haar brief aan dat ambtenaren in het gebouw mogen werken en dat er veel verbeteringen zijn aangebracht om de brandveiligheid te garanderen. Het enige wat nog rest is de brandmeldinstallatie. In het WTC-gebouw is nooit een dergelijke installatie geweest, aldus de minister. Nu wordt hieraan gewerkt.

Eerder dit jaar verklaarde Van der Horst tegenover de Amigoe dat er zou zijn besloten om de installatie van een elektrische brandmeldinstallatie, maar ook een nieuwe opzet voor de airco’s in het WTC voorlopig aan te houden, totdat de overheid een nieuw plan voor herverdeling van de ruimte in het WTC had gepresenteerd. “Het heeft geen zin om nu die nieuwe installaties aan te leggen, als je straks naar een nieuwe indeling van de ruimte in het WTC moet overschakelen.”

Met de brief van de brandweer op tafel is het nu wachten op een brief van overheidsdienst Openbare Werken, aldus Van der Horst.

Over de veiligheid van de ambtenaren in het WTC is sinds vorig jaar april veel te doen geweest. Ambtenaren weigerden indertijd in het gebouw te werken, nadat zij door een harde knal en rookontwikkeling werden opgeschrikt. Hierdoor kwam aan het licht dat er behoorlijk wat mis was met het gebouw, zoals de brandveiligheid, maar ook de technische staat van het gebouw en de stroominstallatie. Overleg tussen betrokkenen leidde tot een plan van aanpak om de meest urgente problemen op te lossen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *