28 C
Willemstad
• zondag 3 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Blokkades Barber opgeheven

opheffing baricades barber
opheffing baricades barber

WILLEMSTAD — De blokkades voor de politiecellen in Barber zijn opgeheven. Ook worden de politiecellen niet meer extra beveiligd door het personeel van het Vrijwilligerskorps Curaçao (VKC). Op nieuwjaarsdag werden de politiecellen extra beveiligd, terwijl met medewerking van Nederlands militair personeel barricades met prikkeldraad rondom de politiecellen werden opgeworpen. Maar deze extra beveiliging is inmiddels opgeheven.

Advertentie

- Advertentie -

Het was heel lang onduidelijk waarom de politiecellen extra beveiligd moesten worden. Over de daadwerkelijke reden deden veel versies de ronde.
Premier Ivar Asjes (PS) verklaarde vorige week dat de extra beveiliging alleen te maken had met de vuurwerkperiode aan het einde van het jaar.
Maar betrouwbare bronnen bij de politie verklaarden tegenover de Amigoe dat er informatie bestond over een mogelijke uitbraak van gevangen die in Barber werden vastgehouden.
Vanuit Nederland liet het Nederlandse ministerie van Defensie via het ANP weten dat er informatie voorhanden was dat verdachten in de moordzaak Wiels voor hun leven moesten vrezen.
Tijdens de wekelijkse persconferentie van de Raad van Ministers (RvM) stelde Asjes gisteren dat alle drie de versies enigszins klopten.

Ik was gevraagd naar de reden voor de extra beveiliging en het klopte dat dit in verband met de vuurwerkperiode was gebeurd. Dat is een deel van de waarheid. Want ieder jaar is er sprake van extra alertheid aan het eind van het jaar in verband met vuurwerk, waar de politie zich bevindt en waar personen gevangen worden gehouden. Toen mij werd gevraagd of het te maken zou hebben met de zaak Wiels, heb ik aangegeven dat ik dat niet kon bevestigen of ontkennen. Op dat moment kon ik geen informatie geven. Op dat moment waren wij bezig om informatie te krijgen van bepaalde diensten. En dan moet je voorzicht zijn. Je kan niet alle informatie die je te horen krijgt, zomaar naar buiten brengen”, aldus de premier.

Volgens Asjes is hij nu wel in staat om meer duidelijkheid te geven over wat zich op die bewuste dag heeft afgespeeld.

Het heeft dus te maken met alle drie de aspecten. Met vuurwerk, een mogelijke uitbraak en er was ook bepaalde informatie, wij wisten niet of dit nu wel of niet waar was, maar er was informatie, waarop wij moesten handelen, dat bepaalde gevangenen voor hun leven vreesden. Aan de hand van al deze zaken hebben wij toen het besluit genomen dat wij indertijd hebben genomen.”

Asjes verzekerde zijn toehoorders echter dat de steun van Nederlandse militairen niets te maken had met enige mogelijke terrorismedreiging.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Speciaal loket deze maand voor bursalen om uit te schrijven

Persbureau Curacao Kranshi opent een apart loket voor aanstaande bursalen die het eiland voor langer dan zes maanden verlaten. Daar kunnen zij zich uitschrijven, een afspraak maken is...

PBC | Tropische storm Bonnie komt aan land in Nicaragua

Persbureau Curacao Bonnie is gisteravond laat in Nicaragua en Costa Rica aangekomen. Net nadat ze een tropische storm was geworden, de tweede van het Atlantische orkaanseizoen dit jaar. Ze...

PBC | Roald Lappere wordt nieuwe directeur Koninkrijksrelaties

Persbureau Curacao Roald Lapperre wordt de nieuwe directeur-generaal Koninkrijksrelaties bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Hij volgt Henk Brons op, die met pensioen gaat. De benoeming...

Column Youp | Vlucht

We krijgen een koningin met humor en dat vind ik een mooi vooruitzicht nu ons land een toch wat oververhitte indruk maakt. Amalia zei vorige week dat...

CC | Curaçao less attractive for entrepreneurs due to bureaucracy and high costs

WILLEMSTAD - The bureaucracy and high costs of doing business make Curaçao less attractive for entrepreneurs than other countries in the Caribbean. This is evident from a...

NOS | De Nederlandsche Bank biedt excuses aan voor slavernijverleden

President Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft excuses aangeboden voor de rol van de bank in het slavernijverleden. Knot deed dat tijdens de nationale herdenking...
- Advertentie -
- Advertentie -