Blog Arthur Donker | Geen Ronald McDonald room?

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Ik kan niet beschrijven hoe ik mij voelde toen ik las dat ze geen rekening hebben gehouden met Ronald McDonald’s room in het nieuwe ziekenhuis dat er gaat komen. Dat ziekenhuis heeft al vanaf de planning alleen maar problemen gehad. Was het de locatie niet dan was het de aannemer, was het de aannemer niet waren het de architecten, waren het die niet dan was het een of andere stomme politicus die dacht daar profijt uit te halen.
Ik begin te geloven dat het weer zo’n “white elephant” wordt als ITC, Rif Resort, noem maar op, allemaal grote projecten die meestal veel meer kosten dan ze in het begin hebben beraamd (natuurlijk waren ze vergeten een paar handen te “smeren”). Het blijven bodemloze putten waar men onze belastinggelden in gooit.

Een van de vereisten van de meeste grote Amerikaanse franchises is, dat ze een bepaald percentage van hun omzet MOETEN besteden aan reclame, aan sociale projecten of sponsoring en worden die fondsen gezien als Public Relations projecten om goede wil te tonen ten opzichte van de bevolking waar ze aan verdienen. Een van de grootste liefdadigheidsinstellingen ter wereld is Ronald McDonald’s Charities.

Er zijn 322 Ronald McDonald’s Houses in 63 landen waar de ouders van zieke kinderen gratis kunnen overnachten als ze te ver van het ziekenhuis wonen waar hun kinderen blijven.

Daarmee besparen ze hotel kosten en wordt dat allemaal betaald door McDonald’s.

Er zijn 161 Ronald McDonald Rooms in ziekenhuizen in 19 landen en bieden de zieke kinderen een gezellig dagverblijf waar de kinderen samen met de ouders onder begeleiding van vrijwilligers samen kunnen zijn zodat ze eventjes hun ziekte en ellende kunnen vergeten.

Nou hebben ze overal aan gedacht in die nieuwe goudmijn van een ziekenhuis, behalve waar het om gaat, het welzijn van de allerkleinsten, onze kinderen.
En nu pas kom je mij vertellen dat er geen plaats is voor een Ronald McDonald Room?

Je hebt zelfs aan gratis WIFI gedacht, aan energie besparende zonnepanelen, inverter airco’s, noem maar op, maar aan de kinderen niet?

En boven alles komt er een of andere domme eend van een nieuwe minister van Volksgezondheid met een verklaring dat ze geen Ronald McDonald Room zullen hebben omdat de kinderen anders verslaafd zouden raken aan junk food! Uit welke boom hebben ze deze gerukt? Als je een excuus zoekt kom dan met een wat een klein beetje geloofwaardig over komt maar niet hier mee.

Maar ja, Ik loop al jaren te roepen dat je geen professioneel resultaat kan verwachten als je met amateurs te werk gaat en hier is een mooi voorbeeld van mensen die niet eens weten hoe dom ze overkomen als ze hun mond opentrekken.

Hebben ze een alternatief voor Ronald McDonald Room dan? Hebben ze mensen die zowel de ouders als de zieke kinderen kunnen begeleiden en een leuke dag kunnen bezorgen of zal het een soort crèche mitar mitar worden met een stel mensen dat liever de hele dag op het mobieltje zit te chatten in plaats van wat te doen voor de zieke kinderen en de ouders?

Had ik het geld maar, dan had ik het huis van ex dokter Berends op de hoek gekocht en daar een Ronald McDonald’s room van gemaakt met allemaal leuke dingen en activiteiten om de kids en hun ouders een onvergetelijke dag te bezorgen en elke dag weer, want kinderen zijn onschuldig!

Hier kan ik niet om lachen, weer zo’n domme eend die domme ondoordachte uitspraken doet en precies laat zien dat zij totaal niet geschikt is voor welke positie dan ook laat staan die van minister van Volksgezondheid.
Het is écht te triest om te lachen geloof me!

Arthur Donker

23 Reacties op “Blog Arthur Donker | Geen Ronald McDonald room?

 1. Josje, come out to playhay.

 2. @Brian: Jos is van het type: “KFC is wel gezond, zij bakken in gezonde vetten”, en “van diët coke krijg je kanker”. Het zit er gewoon niet in bij die jongen.

  Nog even en Jos is weg, Misschien veranderd hij zijn naam wel weer in Que of Se.

 3. Als je het hele verhaal wilt lezen:
  https://knipselkrant-curacao.com//pfm-curacao-streeft-aruba-voorbij-in-schone-energie/

  Toch leuk dat geheugen dat internet heet.

 4. Jos, je PS manier om mij iets toe te schuiven wat ik gezegd heb over stuwmeren gaat niet werken. Vertek geen halve waarheden, maar vertel alles. Het volgende is dor mij gezegd over stuwmeren en zonne energie:
  “….Energie opslaan kost geld. Bakken vol met geld. De meest goedkope opslag is in een stuwmeer. (Water oppompen bij stroomoverschot en de bak weer leeg laten lopen bij een stroom tekort.)

  Volgens mij niet iets voor hier op Curacao….”

  Vergeet dat laatste zinnetje er niet bij te vermelden. Daar staat: “VOLGENS MIJ NIET IETS VOOR HIER OP CURACAO.”

 5. http://www.rmhc.org/ is de website van de Ronald McDonald foundation.

  Kun je me een pagina, foto o.i.d. aanwijzen waar je iets van een hamburger of een frietje, of een logo, og ook maar iets van McDonalds op staat.

  Waar is de reclame?

 6. k denkdat ik die stichting voor domme Josjes toch maar ga oprichten.

 7. @La Stuwdam, Zo kunnen we de bouw van het ziekenhuis ook laten financieren door de farmaceutische industrie, kost nietssssss.
  Wat ben jij toch naïef .

 8. @La S, slimme meid dat je bent. Men jou suggestie voor een stuwdam/stuwmeer op een eiland zonder rivieren? Kopieren en plakken eist toch enige kennis van zaken, slimpie.

 9. @La S, koest, ga jou pilletjes innemen.
  Gratis reclame is ook indirect betalen, slimpie.

 10. @Jos: Ronald McDonald is een prive initiatief.
  Als ik een stichting opricht om domme Josjes op Curacao te helpen, dan richt ik die stichting op. Ook al is er misschien maar 1 dom Josje. Het is potdomme geen overheidsgeld.

  Het is simpelweg nobel van McDonalds. In het Ronald McDonaldhuis zie jij geen reclame. Noch van McDonalds, nog van e.o.a. medicijn.

  De kosten van het huis worden door de stichting en giften gedragen, niet door jou, de overheid of het ziekenhuis. Ga s.v.p. over belangrijkere dingen klagen.

 11. @Isabella, die ruimte kan ook gecreëerd worden zonder een etiquette erop.
  Grote academische ziekenhuizen (lees Groningen) hebben een Ronald Mc Donald huis maar lang niet alle ziekenhuizen in Nederland.
  Ziekenhuizen waar zeer specialistische behandelingen gedaan worden en waar kinderen lang opgenomen moeten blijven hebben zon Ronald mc Donald huis. Denk maar aan beenmergtransplantaties enz. Het is meer bedoeld voor ouders die ver weg wonen en niet elke dag op bezoek kunnen komen vanwege de afstand, een andere stad etc.
  Maar op mini Curaçao worden dat soort behandelingen niet uitgevoerd, men wordt overgevlogen naar Nederland of Amerika. Er zijn belangrijkere dingen waar men het geld aan kan besteden bij de bouw van het ziekenhuis.
  Betere lab. en röntgen afd. etc. Het is een keuze die gemaakt moet worden.
  Ons ziekenhuis is geen academisch ziekenhuis en de afstanden zijn niet ver.
  Dus een Ronald Mc. Donaldhuis is overdreven. Een stilte ruimte bied ook soelaas.

 12. Weet jullie wel wat een ronald mc donald huis is?
  Het heeft een huiselijk inrichting, een douche die ouders kunnen gebruiken,fijn als je 24/7 bij je kind ben. Een ijskast waar je thuis gekookte maaltijd kan bewaren,of de mangos waar je kind zoveel van houd. Het is even uit het ziekenhuis zijn. Een microwave om eten op te warmen. Slaapkamers voor ouders die te ver weg wonen. Als je kind lang ziek is ,is het ook een plek waar je rustig kun huilen,zonder dat je kind het zie,of iedereen nieuwgierig na je kijk. Niks te maken met clini clows. Maar een rustpunt, een plek waar je even kan doen alsof alles normaal is.

 13. Abraham Mossel

  Inderdaad chris je heb gelijk, fraudelyne mag miljoenen verbrassen met haar familie.Maar een kind!. ik schaam mij voor het stakker belijd van 5 jaar PS, het zijn allemaal kleine narsicten vergeleken bij hun ………………….Maar PAIS had allang de stekker er uit moeten trekken maar je het stoeltje $$$$ zit zo makelijk en zacht zonder wat te doen, jaaaa een rookverbodje hier en en verzuip verbodtje daar, etctra

 14. De CliniClowns zorgen alleen voor tijdelijke afleiding, maar het Kinderfonds wil blijvend zoveel mogelijk een thuissituatie bieden, zodat het kind niet aan de ziekte denkt en wordt bijgestaan door naaste familie. Niet echt vergelijkbaar dus !

 15. Ja, we hebben de Clini clowns Schotte, Constantia en Thode.

  Of nee, ik vergis me, dat zijn onze Crimi clowns.

 16. Waar gaat dit allemaal over? Er zijn wereldwijd tienduizenden ziekenhuizen zonder Mac Donald faciliteiten. Wij hebben toch Clini Clowns. Of is dat hetzelfde?

 17. Intussen wel het eiland vol bouwen met KFC..

 18. @ Jos
  Heb je wetenschappelijke bewijzen voor RMDkinderfonds en obesitas, want er wordt gewoon gegeten en gekookt door ouders ik vraag me dan ook af waar je dit vandaan haalt. En als kinderen achter het concept staan wie zijn wij dan om dit ‘achterhaald te vinden. Het gaat er toch om dat kinderen en ouders bij elkaar kunnen zijn, enbovendien is het Ronald McDonald Kinderfonds een onafhankelijke, zelfstandige stichting overal ter wereld althans.
  Het enige wat de relatie tussen RMD en kinderfonds heeft is dat er een bedrag wordt gedoneerd, maandelijks aan het kinderfonds.

  Wat betr Obesitas en hamburgers en ander fastfood-food kan ik met je meegaan (pff blij dat ik al 40jr vegetarier ben) maar dat heeft met het huis niets te maken.
  Negeativiteit in dee is onterecht.

 19. En wat is er dan meer? Je hebt ook geen positieve oplossing! Bla,bla, bla!
  Je reactie is precies als die van de overheid. In de ruimte kletsen maar geen oplossing aandragen. Shame on you

 20. Girobank oplichter Stephen Capella zit in de Raad van Toezicht van het ziekenhuis.

  Misschien heeft hij het Ronald McDonald huis ook op naam van zijn moeder gezet.

 21. @Elisabethtje, jij jou mening ieder zijn mening. Waar staat er dat men op alles ja moet aanvinken? Dat heet democratie.
  Ben blij om dat jij lekker gegeten hebt, maar dwing anderen dat niet op!
  Er is meer dan Ronald Mc Donalds alleen!

 22. Elisabeth

  Ach Ach daar is onze negatieveling Josje weer. Alles maar dan ook alles is bij hem/haar Negatief. Weet je wel hoe mijn kleinkinderen het hadden in het oude vervallen Sehos, het fijnste wat ze hadden was het Ronald Mc Donald deel, samen met ons hadden ze weer plezier. En ja negatieve Jos ik heb daar gegeten en niet ongezond maar lekker.

 23. Waarom van jongs af aan Mac Donalds inprenten?
  Mc Donald is zeker professioneel (psychologisch) bezig, en hoe!
  Mc Donalds past niet meer in deze tijd, en Mc Donalds doet niets voor niks.
  Hun ongezonde maaltijden zorgen voor obesitas, met alle gevolgen van dien.
  Weg ermee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *