AD | SOAB rapport Wiels splijt coalitie

PAR volgt Raad van Advies inzake veroordeelde Statenleden | Persbureau Curacao

Zita Jesus Leito (PAR) : 2 opties: de Gevolmachtigde minister stapt zelf op, of Whiteman stuurt haar de laan uit | Foto Persbureau Curacao

Willemstad – Het vierde door de Stichting Overheidsaccountantsbureau (Soab) gepubliceerde rapport over het functioneren van Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) dreigt de coalitie te splijten, zo blijkt uit de reactie van de coalitiepartners PAIS en de PAR.

Voor PAIS is het rapport een donkere wolk die boven het kabinet van premier Ben Whiteman (PS) hangt, aldus politiek leider Alex Rosaria gisteren in een eerste reactie.

Fractieleider Zita Jesus-Leito van de PAR verklaarde dat het voor de partij duidelijk is dat Wiels niet langer in functie kan blijven. Er zijn wat haar betreft twee opties: de Gevolmachtigde minister stapt zelf op, of Whiteman stuurt haar de laan uit.

In de nieuwsuitzending van gistermiddag meldde Z86 van betrouwbare bronnen bij Pueblo Soberano te hebben begrepen dat de premier Wiels niet langer bij het Curaçaohuis wil hebben. Politiek leider Jaime Córdoba van PS zou echter tegen haar vertrek zijn. Córdoba en Whiteman waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Jesus-Leito heeft in een brief aan de minister-president geëist dat het rapport binnen 24 uur beschikbaar wordt gesteld aan het parlement. Whiteman moet ook uitleggen waarom hij de Gevolmachtigde minister tot nu toe niet heeft ontslagen. 

,,Als een willekeurige ambtenaar zich net zoals in het geval van de Gevolmachtigde minister schuldig maakt aan malversaties, dan zou die ambtenaar al lang op non-actief zijn gesteld”, aldus de fractieleider van PAR.

Regeringspartij PAIS wil ook een spoedvergadering van de Staten om over het rapport te praten. Dat heeft politiek leider Rosaria op zijn site bekendgemaakt. Politiek leider Humphrey Davelaar van regeringspartij PNP heeft aan deze krant verklaard dat hij vandaag ook in een brief zal vragen om het rapport zo snel mogelijk naar de Staten te sturen.

De premier moet van PAR ook verantwoorden waarom hij het rapport geheim heeft gehouden.

,,Het kan niet zo zijn dat Whiteman ons een paar maanden geleden vroeg om hem in verband met dit rapport wat meer tijd te gunnen, en dat we dan via de pers moeten horen dat dit rapport vernietigend spreekt over het wanbeleid en de desastreuze financiën van het Curaçaohuis. Het rapport is al meer dan een maand af. De premier heeft door het rapport geheim te houden geen respect voor de Staten getoond.”

Bron: Antilliaans Dagblad

11 Reacties op “AD | SOAB rapport Wiels splijt coalitie

 1. Abraham Mossel

  Nu ik vind het wel een mooie foto, en zij ziet er in ieder geval 100 keer beter uit als dat Monster die bekend staat als de Haagse stoeph*** alla v*swijf, en de grootste oplichter, witwasser en pathologische beroeps leugnaar van het westelijk halfrond die twee foto fragmenten eerder word getoont, ziet toch niet uit dat vol gevreten speenvarkentje.

 2. Zita is als een kerstboom opgetuigd.

 3. @ Frank. Helemaal mee eens over Sulvaran-Jardim. De huidige coalitie heeft behalve een gebalanceerde begroting weinig tot niets gepresteerd. Juist daarom zijn er zoveel partijen bij de komende verkiezingen en ook daarom blijft MFK en soort gelijke partijen populair. Leeflang blijft een sterk alternatief, ondanks haar filosoferende nummer 2. Ik ben nog niet overtuigd van PNP, ook al vind ik dat hun minister het goed doet.
  @ Chris. PAIS heeft nooit wat voorgesteld. Allemaal gladde jongens die mooi praten, maar naar hun eigen belang kijken. Hun ministers en commissarissen hebben niets betekend. Rosaria heeft zich nooit bewezen, ook niet ten tijde van PNP. PAR was tot voor kort een reëel optie, maar hun toetreden tot de coalitie is hun ondergang geworden. Ik ben het zeker met je eens om tegen corruptie te stemmen.

 4. Mij lijkt PNP ook de beste optie, niet omdat ze zo goed zijn maar omdat de rest zo slecht is.

  Ik overwoog ook even MAN nu de corrupte Cooper weg is, maar de overige partijleden hebben Schotte vriend Cooper zo lang in hun midden gedoogd dat ik de MAN voorlopig niet vertrouw.

  Hoe dan ook, stem tegen corruptie en dat is PNP, PAR en Leeflang. Zo jammer dat PAIS afgevallen is. Als deze partij de afgelopen jaren een beetje ballen had getoond waren ze bij de komende verkiezingen met gemak de grootste geworden, maar de kiezer zal angsthaas Rosaria afstraffen voor zijn laffe houding en het voortdurend komen met non onderwerpen in plaats van belangrijke zaken aan te pakken.

 5. @ Jomano. Akkoord met stelling Sulvaran-Jardim. Enige wat ze hebben gedaan is het volk armer gemaakt om de overheidsbegroting te kunnen balanceren. De oorzaak van het probleem zelf (wat de overheid zelf is) hebben ze niet opgelost. Nummer 2 van Leeflang is onervaren en praat en filosofeert zichzelf continue in de hemel. Van een plan of een idee praat hij nooit. PAR is niet meer PAR, maar en nieuwe partij met een oude naam. MAN heeft zichzelf keer op keer bewezen dat het een partij is zonder kracht en dan blijft PNP over. De beste onder ze allemaal, zelfs met Davelaar als partijleider.

 6. Abraham Mossel

  Ik weet het zelf niet, maar is er geen mogelijkheid om een manier te zoeken zodat de verkiezingen uitgesteld kunnen worden “zeg maar 8 maanden” ff een bedrijfs cabinet of zo iet’s, dan hebben wij ook die uitstellers ( Gerrit de Raaf en Peppie&Kokkie bij de klote) van rechtzaken direct bij hun slurffen te pakken. Tjonge Tjonge wat zouden ze ziek zijn.

 7. Henriques

  Als obesitas Fraudelyn een beetje klase had was ze zelf opgestapt, ik zou al die kritiek hoe juist ook vreselijk vinden. Geeft eigenlijk alleen aan dat er binnen de P iets goed mis zit.
  Meer dan 5x wisseling van ministers, nu weer een uitermate ‘licht’ in de vom van Victorina die zijn mond niet opendoet. Ineens rijdt de fam ineens in nieuwe moderne autos. Tja PS zorgt goed voor de mensen op kosten belastingbetaler en ook mensen op plekken zetten die er niet thuishoren. Maar wel verzekert zijn van goeie oude dag.

 8. Maurice,, PNP. Grapjas. Proberen alleen maar stemmen te winnen door overall rotondes te plaatsen. Men durft de grote boeven die illegaal te bouwen niet aan ta pakken. Davelaar wil autos met geblindeerde jaren en Suzy Romer was van het enkeltje NL..

 9. @Maurice, grotendeels mee eens. Echter Atacho, Sulbaran – Jardim zijn echt niet zo perfect. Binnen het flut van PAIS vallen ze misschien op, maar verder brengen ze niets bijzonders met zich mee. Leeflang blijft een sterk alternatief. Niemand kent haar nummer 2, behalve van een mediabericht over zijn ex-werkgever. Eindelijk iemand die helemaal los staat van de politiek. Dat moet juist een frisse optie met zich meebrengen. Tja, PAR, wat kan ik zeggen. Jammer voor Rhuggenaath, een slechte start leidt tot een slechte finish. PNP onder Camelia-Römer is een mogelijkheid, maar niet onder Davelaar. Toegevoegd moet worden dat MAN, na het vertrek voor Cooper, ook het volgen waard is. Het wordt zeker interessant eind september.

 10. Rosaria van PAIS is al lang als grote lafaard ontmaskerd, en dat is Whiteman nu ook.

  Deze dikzak laat zich niet alleen bij de Isla van zijn slechtste kant zien, nu blijkt dat hij het zoveelste vernietigende rapport over Fraudelyne bewust achter heeft gehouden.

  PS heeft met Whiteman, de domme walrus Cordoba en de crimineel Wilsoe volledig afgedaan. PAIS stemmen kan ook niet met op de lijst coward of the country Alex Rosaria en Stanley Snoepreis Palm (jammer voor de goede kandidaten Atacho, Sulbaran – Jardim) en Leeflang op wie ik wilde stemmen komt met een lijst waarop de nummer 2 al het IQ van een leguaan heeft. PAR ontbeert leiderschap, visie en daadkracht.

  Mijn stemadvies daarom: PNP. Geen partij om enthousiast over te worden, maar het is de beste onder de slechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *