AD | Behandeling Babel aangehouden

Hof: Zware misdaadzaken nemen toe op Curaçao

Hof blijft datum regiezitting hoger beroep Babel uitstellen

Willemstad – De regiezitting van de zaak Babel is aangehouden tot nader order. Dat hoorde het Openbaar Ministerie (OM) gisteren van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.

De reden voor de aanhouding is dat de nieuwe advocaten van oud-premier Gerrit Schotte (MFK) en zijn levenspartner Cicely van der Dijs meer tijd willen om de zaak te bestuderen. Dit verzoek is door het gerecht gehonoreerd.

In een reactie laat het OM weten dit besluit te betreuren en nu af te wachten tot er een nieuwe datum bekend wordt gemaakt voor de regiezitting.

,,Tot op dit moment is hier geen datum voor vastgesteld”, aldus het OM.

Eerder deze maand werd nog bekendgemaakt dat het hoger beroep van de zaak Babel op 11 augustus dient. Op deze datum zouden de oud-premier en zijn partner wederom moeten voorkomen voor corruptie, witwassen en valsheid in geschrifte. Dit keer zal hun lot door drie rechters worden bepaald. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Het stel werd eerder al door het Gerecht in Eerste Aanleg veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar voor Schotte en een celstraf van achttien maanden voor Van der Dijs. Bovendien werd Schotte ontzet uit het recht voor een periode van vijf jaar te worden verkozen. Naast de veroordeling voor valsheid in geschrifte, witwassen en het voorhanden hebben van ‘frequency jammers’, werd Schotte tevens veroordeeld voor ambtelijke omkoping en de valse aangifte van het verlies van zijn diplomatieke paspoort.

Het gerecht achtte in maart bewezen dat Schotte zich als ambtenaar heeft laten omkopen door casinobaas Francesco Corallo.

,,Onvermijdelijk dreigt daardoor, al dan niet op termijn, een voorkeursbehandeling van de schenker door de ambtenaar. Schotte heeft zijn plicht als ambtenaar verzaakt: integer en neutraal te zijn”, aldus de rechter toentertijd.

Vlak nadat de datum voor de behandeling in hoger beroep bekend werd gemaakt, liet Schotte weten dat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, die hem en Van der Dijs tot op dat moment in de zaak Babel had vertegenwoordigd, zich had teruggetrokken.

Over de reden van het vertrek van Sulvaran werd met geen woord gerept, maar wel liet Schotte zich ontvallen dat hij op zoek is naar een advocaat die hij kan betalen. Niet veel later werd bekend dat de Nederlandse topadvocaten Geert-Jan Knoops en Carry Knoops-Hamburger en van Curaçaose bodem advocate Marije Vaders het nieuwe verdedigingsteam vormen voor Schotte en Van der Dijs.

Bron: Antilliaans Dagblad

12 Reacties op “AD | Behandeling Babel aangehouden

 1. Abraham Mossel

  Nee nog erger Brain S, de MFK maffia club tradaan terwijl de screening nog niet was afgerond en door het niet optreden van de laffe hond die de naam Donner op zijn halsband pening heeft staan, kon Gerrit de Raaf aan de macht komen, als je het goed bekijkt had die Lamzak van een Donner als eenling de ramp Schotte kunnen voorkomen door niet te tekenen.

 2. Money talks!

 3. Het valt mij behoorlijk tegen dat een advocaat als de heer G.J. Knoops zich leent voor de uitstelspelletjes van de heer Schotte en zijn vrouw. Het sterkt mij weer in mijn mening, dat een advocaat net zo crimineel is als zijn klant. Jammer dat de rechters dit uitstel weer toestaan.

 4. Nederland zweeg toen de MFK regering aantrad ondanks dat vrijwel alle mfk leden niet door de screening kwam. Ook bij de AVD schoonmaak hield NL zijn mond..

 5. Abraham Mossel

  Maar gelukkig kan het volk nog niet op de stoel van de rechter gaan zitten en dat zal ook niet gebeuren zolang nederland op curacrim nog wat te vertellen heeft, Gerrit de Raaf is niks meer dan en niks minder dan een mens/persoon die zich aan de wet dient te houden, ja ook jij Gerrit, zo niet, dan ga je gewoon net als ieder ander, het hok met de tralies in. pretig weekende Raaf.

 6. Schotte weet dat als hij de verkiezingen wint sterker zal staan. Want dan heeft het volk gesproken..

 7. Abraham Mossel

  In dit ziekelijke babel geval, gaat het spreekwoord van uitstel komt afstel, niet door!!. Babbertje moet hangen zullen de gebroeders Peppie& Kokkie schreeuwen. Gerrit de Raaf en Bij dame? moeten gewoon hun gevangenis straf uit zitten.

 8. Slap excuus. Sulvaran is na het indienen van hoger beroep weggegaan, Schotte had dus genoeg tijd om een andere advocaat te zoeken. Tevens dit is een hoger beroep dus alle feiten zijn bekend.

  Dus je neemt gewoon elke maand een andere advocaat en dan zal het process nooit plaatsvinden

 9. Het is een doorzichtig spel om de zaak over de verkiezingen heen te tillen, en met het weinig intelligente stemvolk hier gaat dat nog lukken ook.

  Misschien moeten er, voordat het afpakteam bij Schotte binnenvalt, ook nog wat bezittingen worden overgeschreven naar de moeder van Stephen Capella.

 10. het moet niet veel gekker worden, OM. Weg met die bedrieger nu een keer.

 11. Dit hadden wij allemaal al verwacht!!!

 12. Jammer, ik kan niet wachten op de kiekjes van privefotoslaaf Ramsay Soemanta van Schotte en van der Dijs in Bon Futuro kostuum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *