31 C
Willemstad
• zaterdag 24 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

BI | Donald Trump is een gevaar voor de VS als hij het Witte Huis verlaat – wie maar genoeg betaalt, ontfutselt hem alle geheimen

Linette Lopez | Business Insider

Donald Trump | ANP

COLUMN – The New York Times heeft een duik genomen in meer dan twee decennia aan belastingaangiften van de Amerikaanse president Donald Trump. De krant publiceerde zondagnacht zijn eerste bevindingen.

In het kort

 • Donald Trump heeft een dure levensstijl die hij niet kan bekostigen met de omzet van zijn bedrijven. Althans, zo lijkt het op papier.
 • The New York Times heeft de hand weten te leggen op Trumps belastingaangiften. Die laten zien dat de Amerikaanse president honderden miljoenen dollars aan schulden moet afbetalen.
 • Wanneer Trump het Witte Huis verlaat, volgend jaar of daarna, zal hij vertrekken met de geheimen van de VS in zijn hoofd.
 • Zijn trackrecord suggereert dat hij die geheimen prijs zal geven aan iedereen die er maar het juiste bedrag voor neertelt.
 • Dit is een opiniërende column. De opgetekende gedachten zijn die van de auteur.

In 2016 en 2017 betaalde Trump slechts 750 dollar per jaar aan inkomstenbelasting. In tien van de afgelopen vijftien jaren droeg hij zelfs helemaal niets af aan de fiscus.

Uit het spitwerk blijkt duidelijk dat Trump een bedreiging vormt voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Hij heeft honderden miljoenen dollars aan schulden die hij de komende jaren moet afbetalen en zijn bedrijven lijden honderden miljoenen dollars verlies. Althans, op papier. Deze bedrijven draaien op het scherpst van de snede.

Elke keer als Trump een grote som geld binnenhaalt, zet hij dat in op zichzelf. En wanneer hij op zichzelf wedt, verliest hij. Dit betekent dat hij altijd cash nodig heeft, een creatieve boekhouding en gewillige geldschieters om zijn levensstijl te handhaven. Gebaseerd op met wie hij zoal zakendoet, zal dat benodigde geld van plekken kunnen komen die de VS in gevaar brengen.

Een wankele financiële situatie

Hoewel het onderzoek van The New York Times naar Trumps financiële handel en wandel maar een deel van het plaatje laat zien, is het duidelijk dat zijn zakenimperium niet op de meest solide fundering rust.

Om een voorbeeld te geven: Dan Alexander van Forbes telde de betalingsverplichtingen van Trump op en kwam op een bedrag van rond de 1,1 miljard dollar.

Dat bedrag is niets vergeleken met de waarde van het vastgoed dat hij bezit, reageerde Trump op het Times-artikel. Maar Trumps stenen bezittingen zijn niet makkelijk contant te maken – zeker nu, tijdens een pandemie waarin de waarde van commercieel vastgoed en hotels met een noodgang dalen.

Gezien de huidige markt is het onduidelijk hoeveel geld Trumps investeringen in onroerend goed kunnen opleveren, of zouden kunnen opleveren bij de verkoop van bijvoorbeeld de Trump Tower, waarvoor hij een lening van 100 miljoen dollar heeft afgesloten.

Deze lening moet in 2022 zijn afbetaald. Trump heeft weliswaar rente betaald, maar tot nu toe nog geen cent afgelost. Ondertussen wacht hem ook nog een beslissing van de Amerikaanse belastingdienst die hem 100 miljoen dollar zou kunnen kosten.

Trump zou zich uit deze problemen kunnen manoeuvreren – voor rijke mensen is er bijna altijd wel een manier om schulden voor zich uit te schuiven – maar er zijn tekenen van financiële stress.

Trump deed gros van aandelen van de hand

De Amerikaanse president heeft een groot deel van zijn aandelenportfolio van de hand gedaan na de financiële crisis. Sinds 2014 heeft hij voor 220 miljoen dollar aan aandelen verkocht, waardoor hij volgens The New York Times slechts 873.000 dollar aan aandelen overhoudt. Dat bedrag komt niet eens in de buurt van wat hij zou moeten afbetalen aan hypotheken.

Al deze problemen zouden beter beheersbaar zijn als de overheid beleid maakt dat Trump uitkomt, wat de reden is dat hij koste wat kost in het Witte Huis wil blijven.

Zolang hij in Washington zit, kan hij het beleid in zijn voordeel vormgeven. Natuurlijk zal een man als Trump belastingen verlagen. Natuurlijk zal een man als Trump het budget van de federale Belastingdienst naar beneden schroeven. Natuurlijk zal een man als Trump de rente laag willen houden.

Deze belastingdocumenten laten zien dat alles wat de Trump doet, voor hemzelf is en voor mensen zoals hij. Het kan hem niet schelen dat hij geen belasting betaalt om dingen te financieren voor mensen in zijn achterban, zoals openbare scholen en sociale zekerheid – omdat mensen zoals hij die dingen niet nodig hebben. En omdat hij helemaal niets geeft om de mensen die daar wel behoefte aan hebben.

Trump maakt zich echter wel zorgen om zijn schulden en dat is waar het probleem voor Amerika om de hoek komt kijken.

Trump toont affiniteit met dictators

We weten niet of Trump of zijn kinderen (inclusief schoonzoon Jared Kushner) de afgelopen vier jaar iets hebben gekregen van buitenlandse regeringen of extreem rijke particulieren. We weten wel dat wanneer ze het Witte Huis verlaten, ze geconfronteerd worden met schulden en (waarschijnlijk) juridische problemen.

Volgens de Republikeinen is dit de reden waarom Bill en Hillary Clinton al decennialang duistere zaken doen.

Bij Trump worden diezelfde zorgen uitvergroot. Gedurende zijn presidentschap heeft Trump affiniteit getoond met corrupte dictators – de wijze waarop ze hun geld verdienen en de manier waarop ze hun land regeren.

Zoals de gepensioneerde kolonel Alexander Vindman, een getuige van de corruptie van de Trump-regering in Oekraïne, tegen het tijdschrift The Altlantic zei: dictators zien Trump als een “nuttige idioot” en als “sympathisant”. Dit alles maakt hem een bedreiging voor de VS, nu en wanneer hij het Witte Huis verlaat.

Een gunst aan de familie Trump hoeft niet per se geld of iets dergelijks te zijn, het kan om iets subtiels gaan. In het verhaal van The New York Times staat dat Trump 2,3 miljoen dollar verdiende met de Miss Universe-verkiezing die hij in 2013 in Rusland organiseerde.

Het vreemde is dat iedereen die bij de Russische kant van de transactie betrokken was, geld heeft verloren. De miljardairsfamilie Agalarov, die Trump uitnodigde en 12 miljoen dollar in het project investeerde, verloor 10 miljoen dollar met de deal.

Dat terwijl Trump juist verlies maakte op de schoonheidswedstrijden die hij voor en na de Miss Universe-verkiezing in 2013 organiseerde.

Trump werd ingepalmd met mooie vrouwen en $2,3 miljoen

Bij iedereen die begrijpt hoe het Kremlin werkt, gaan nu alarmbellen af. Russische rijke families hebben hun fortuin te danken aan president Vladimir Poetin en staan erom bekend zijn wensen overal ter wereld uit te voeren.

Die omvatten ook het benaderen van mensen die in potentie nuttig zijn voor Moskou – hen inpalmen om ervoor te zorgen dat ze Russische contacten hebben en er een positieve mening over het land op nahouden.

Ik kan geen betere manier bedenken om een goede indruk bij Donald Trump te wekken over een plek en zijn inwoners, dan hem een ruimte vol beeldschone vrouwen aan te bieden en, in essentie, een cheque van 2,3 miljoen dollar. Dit is niet een ingewikkeld psychologisch profiel waarmee we te maken hebben. Trump is makkelijk te exploiteren.

Een gunst van Moskou zal niet zo snel op Trumps belastingaangifte terug te vinden zijn onder het kopje “Russische regering”.

Toch is het zeer waarschijnlijk dat het Kremlin ervoor heeft gezorgd dat Trump degenen heeft ontmoet waarvan het wilde dat hij die zou ontmoeten. En dat hij op plekken kwam waar het Kremlin hem wilde hebben. Poetins trucs zijn niet nieuw, dit is een klassieke Russische rekruteringstactiek.

Trump is nuttig voor Amerika’s tegenstanders als hij het Witte Huis verlaat

Als we verder kijken, zou een Poetin-achtige truc door iedereen op de planeet met geld kunnen worden herhaald. Wanneer Trump zijn post in het Witte Huis verlaat, schuilen Amerika’s geheimen in zijn gedachten, klaar om los te barsten uit een mond die nooit oprechtheid heeft gekend.

De VS vraagt zijn presidenten om hun financiële belangen af ​​te stoten voordat ze aantreden, om er zeker van te zijn dat het land niet geregeerd wordt door een louche figuur.

Trump doet al zaken in landen met openlijk corrupte, quasi-autocratische regeringen, zoals de Filipijnen en Turkije. Nu weten we dat hij alle reden heeft om die relaties voort te zetten zodra hij zijn ambt verlaat. Op dat moment zal hij nuttiger zijn voor Amerikaanse tegenstanders dan ooit.

Hiermee is de vrijheid van Donald Trump om over de planeet te zwerven een existentiële bedreiging voor de nationale veiligheid van de VS. Het land kan zich het risico niet veroorloven om hem, en zijn familie die tot aan de nek in de schulden zit, nog eens vier jaar toegang te geven tot vertrouwelijke informatie.

Dit artikel is een vertaling. Lees het origineel op Business Insider.

Bron: Business Insider.nl

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. @La Stiwiz

  Nogmaals! is dat ook geldig voor de NRC handelsblad de FD/Volkskrant/Adformatie magazine/Trouw en ‘tig andere buitenlandse
  kranten zoals o.a. de International Herald Tribune(New York Times)
  volgens jou?
  Indien het in jouw optiek zo is,dan zou ik zeggen…Slaap maar lekker door,
  maar neem wel in acht dat een droom enkel en alléén maar een droom is en
  niet de bikkelharde realiteit!
  Discussion closed!

 2. @Danny: dat is nu net het probleem. The Sun is noch links noch rechts.

  Het is gewoon de Story in een dagelijkse uitgave.
  Een boulevard krantje.
  Die (be-)schrijven vaak niet de realiteit.

 3. @ LaStiwz
  Gelieve wakker te worden en meer rond te kijken,en niet zo gespeend zijn op
  links of rechtse kranten/bladen/tijdschriften berichten/artikels etc.door ze
  opzij te schuiven omdat ze gekleurd of niet gekleurd zijn.
  De realiteit is zoals ze is, niet zoals men wil dat ze is!!!

 4. Trump is een meester in het parisiteren op de hersenloze domheid van
  degenen die hem steunen.
  Hij heeft zelf gezegd dat het ergens wel goed is dat er een Covid pandemie is,want nu hoeft hij geen handen te schudden van zijn walgelijke supporters
  zie:https://www.thesun.co.uk/news/12703833/trump-supporters-disgusting-covid-shake-hands/
  Het volgende is weliswaar een reactie op een (“no brain”) voorbeeld …maar vergeet het maar in één vingerknip dat Trump één vinger zou uitsteken
  om alle personen bij de overheid (en semi-overheid) van Curacao aan te pakken,pffff! integendeel,hij zich eerder bij hun aansluiten.want zo is hij
  nou eenmaal.
  Hij is verzot (precies eender zoals hij zelf is) op uitzuigers/dictators en aanverwanten.
  Men hoeft geen fan van J.Biden te zijn,maar toch wél voor de meest waardige en respectvolle,…bij wijze van spreken!

 5. Hahaha
  Die @sate batata toch. Ik zou zeggen slaap maar rustig door. De tijd zal het leren.
  Ik vind het overigens wel grappig dat je mijn naam noemt, vooral omdat ik jou in mijn post niet noem.

 6. Trump is een ster in het naar de kl*ten helpen van zijn bedrijven en nog erger de een groot gedeelte van de USA. Een grote oplichter en het domme deel van de bevolking, ook hier op het eiland, volgt hem gedwee.
  Ben ik een Trump aanhanger? Neen. Ben ik een Biden aanhanger? Neen. Ben ik een USA aanhanger? Neen. Om positief over dit land af te sluiten: als vakantieland is het een mooi land.

 7. Hadden wij maar zo’n president als Trump.

  Hij zou alle personen bij de overheid (en semi-overheid) die William, Trui, Knoe-koe enzovoorts hier elke dag opnieuw opsommen keihard aanpakken.

  Kan je je voorstellen hoeveel stront zo iemand dan over zich heen zal krijgen? Een onmogelijke job.

  In Amerika houdt Trump zich staande en hij komt zijn beloftes na.

  Zijn presentatie is niet relevant voor de stemmer.

 8. Was die Wallace een lid van de democraten?

  Kan Biden zelf geen debat aangaan?

  Trump is een idioot maar Biden is een demente seniel

  Ook opvallend dat iedereen die 40 jaar geleden iets negatiefs zei over zwarten nu op een hakblok met hun kop komen maar Biden komt ermee weg

 9. Politiek is vies, ja Trump verdient niet de schoonheidsprijs in veel opzichten….
  Maar de media spelen ook een geraffineerd spelletje

  Verschil tussen democ-rats en Repugnantkeinen

  Een vult de zakken met de linkerhand, de ander met de rechterhand….allemaal ratten

 10. Zoals de man zich gisteren tijdens het debat heeft gedragen geeft alleen maar aan dat huh geen greintje respect voor zijn medemens heeft. Een first class con-man, niets meer en niets minder.

  Ik hoop dat die ene stem – van mij – ook kan bijdragen dit subject uit het WH te krijgen.

 11. De Dump is in Washington jargon “a clear and present danger” to the security and wellbeing of the nation. Executive order 33: elimininate with extreme prejudice.
  Can’t put this guy in diapers and allow him to roam feee.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Hoofdrolspelers wanbestuur bij SLM mogen Suriname niet meer uit

De Nederlandse directeur van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, Paul de Haan, en een belangrijke ex-adviseur van president Chan Santokhi, Prenobe Bissessur, hebben in Suriname een uitreisverbod opgelegd gekregen.

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -