32 C
Willemstad
• dinsdag 3 oktober 2023

PBC | Veiligheidsheffing maakt vluchten uit Curaçao weer een stukje duurder

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een nieuwe heffing op vertrekkende passagiers op Curaçao, de Passenger Safety Oversight Charge (PSOC), gaat reizen van of naar Curaçao weer wat duurder maken. Het...

AD commentaar | Analyse: Dag van de waarheid nadert

Je zou het met alle fratsen van de regering-Pisas rond de controversiële aankoop van Campo Alegre en alle (zure) grappen die erover worden gemaakt, gezien de...

PBC | Centrale Bank: Aanzienlijke risico’s bedreigen economische groei Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Ondanks hoopvolle groeicijfers, waarschuwt CBCS-president Richard Doornbosch voor aanzienlijke risico’s die het economisch herstel kunnen bedreigen. Het niet bereiken van een oplossing voor ENNIA...

ParadiseFM | Woensdag inaugurele vlucht Avior airlines

De Venezolaanse luchtvaartmaatschappij Avior gaat weer op Curaçao vliegen. De eerste vlucht vanuit Caracas start op 4 oktober. Dat meldt het Curaçaose toeristenbureau. Avior is de derde...

ParadiseFM | Elizabeth de Cuba nieuw Cft-lid

Elizabeth de Cuba is voorgedragen als lid van het Cft. De Rijksministerraad is vandaag daarmee akkoord gegaan. Zij volgt per 1 oktober Gregory Damoen op als lid...

ParadiseFM | CBV lanceert solidariteitsfonds

Zorgbond CBV lanceert een solidariteitsfonds. Uit dat fonds worden leden die hun werk onderbreken om actie te voeren gecompenseerd. Dat werd gisteren aangekondigd op een persconferentie. Volgens...
- Advertisement -spot_img

Asjes krijgt kritiek van Profor

HomeMediaAsjes krijgt kritiek van Profor

 

ProforAmsterdam/Willemstad – De Nederlandse organisatie Profor heeft kritiek geleverd op de regering.

Advertentie

Dat deden ze tijdens een bezoek van minister-president Ivar Asjes en Gevolmachtigde minister van Curaçao in Nederland, Marvelyne Wiels.
Asjes is momenteel in Nederland voor een werkbezoek.
Volgens Profor zouden er op Curaçao zaken beter aangepakt kunnen worden, schrijft Dichtbij. nl.

,,Daarom zit ik hier te luisteren om te kijken wat hier succesvol is en ook in Curaçao is te implementeren. De politiek moet er zich verre van de inhoud houden, maar wel faciliteren. Fondsen die beschikbaar zijn, moeten goed worden besteed”

, aldus Asjes tijdens het bezoek. De komst van Curaçaoënaars naar Nederland gaat volgens de organisatie vaak gepaard met problemen.

,,Jongeren die naar Nederland komen denken nog te vaak dat ze in een paradijs terecht komen. Maar het is in Nederland een harde wereld. De opvang bij een tante of een ander familielid stokt vaak na een paar maanden en dan staan ze op straat met alle gevolgen van dien”, aldus Profor.

Er zijn volgens de organisatie eveneens problemen met de Nederlandse taal, volgens de organisatie beheerst niet iedereen de taal voldoende.
Volgens Profor komt het ook nog wel eens voor dat Curaçaoënaars de huur niet betalen, om wel een reis naar Curaçao te kunnen betalen met carnaval.

,,Wanneer ze dan terugkomen en twee maanden huurachterstand hebben, komt men van de regen in de drup”, aldus de organisatie.

Het Curaçaohuis in Nederland is de laatste jaren volgens de organisatie meer betrokken geraakt bij de problemen van de in Nederland wonende Curaçaoënaars.
Vanuit Profor kwam dan ook het verzoek deze betrokkenheid vol te houden.

,,Bij de wisseling van de wacht na verkiezingen is het vaak zo dat het beleid weer verandert en het wiel weer opnieuw wordt uitgevonden.”

Ook een groot aantal projecten waarbij Profor betrokken is of zelf heeft opgezet passeerden de revue tijdens het bezoek.
De Future Kids, huiswerkbegeleiding, coaches voor gezinnen en projecten voor mannen om hen meer verantwoordelijk te laten nemen bij de opvoeding, kwamen voorbij.

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties