26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 09:08

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaansDagblad | Wonen boven winkels in Punda

AntilliaansDagblad | Wonen boven winkels in Punda

Vanaf het balkon, maar ook vanuit de ramen is er een uniek uitzicht op de kleurige en gevarieerde gevels in de Breedestraat en de Koningin Emmabrug over de Annabaai.

Willemstad – Dat de etages boven de winkels in de binnenstad omgetoverd kunnen worden tot bijzondere woonruimtes met veel licht en mooi uitzicht, bewijzen de ontwikkelaars van La Casa Amarilla Apartments.

In hartje Punda, de Breedestraat, zijn op de bovenverdiepingen van het opvallend gele gebouw met op de begane grond de bekende parfumerie ‘La Casa Amarilla’ (The Yellow House) enkele ruime en luxueuze woningen gerealiseerd. Stoffige etages, die voorheen werden gebruikt voor de opslag van voorraden, hebben plaatsgemaakt voor renderende vastgoedobjecten.

Hiermee worden twee vliegen in één klap geslagen. Ten eerste kan er verdiend worden aan de vierkante meters die eerder nauwelijks werden benut. En op de tweede plaats, mogelijk nog belangrijker, krijgt het centrum van Willemstad op deze manier weer meer een woonfunctie.

De pittoreske straten en steegjes zijn nu nog vaak het domein van alleen winkels (terwijl er ook zienderogen sprake is van toenemende leegstand) en verder enkele horecazaken. Maar na winkelsluiting is het er stil. Te stil. Met meer lokale bewoners en/of vakantiegangers die hun intrek nemen in de stad, komt er ook meer leven en bedrijvigheid.

Ondernemer Kevin Jonckheer en zijn financiële zakenpartner Stuart Till (bekend van de Penha Groep) stelden al eerder het voorbeeld met de verbouwing van de bovenverdiepingen van een pand op de hoek Heerenstraat/Sha & Lio Caprileskade. Zij hoopten toen, en hopen nog steeds, dat ook andere pandeigenaren de hogere etages van hun bezit een nieuwe bestemming geven.

De La Casa Amarilla Apartments, eigendom van Stichting Particulier Fonds Breedestraat, hebben een eigen ingang aan de zijkant van het gebouw. De woningen zelf zijn modern en ruim ingericht met een hoog plafond en veel licht.

Vanaf het balkon, maar ook vanuit de ramen is er een uniek uitzicht op de kleurige en gevarieerde gevels in de Breedestraat en de Koningin Emmabrug over de Sint Annabaai.

Als na de Covid-19-pandemie het toerisme mondjesmaat weer aantrekt, zijn ze ook erg geliefd onder toeristen, die niet in een resort willen zitten, maar in een van de appartementen die van alle gemakken zijn voorzien met meerdere slaapkamers in hartje Punda.

De woonruimtes worden sinds kort voor langetermijnverhuur aangeboden via enkele lokale makelaars. Bij Remax bijvoorbeeld wordt een gemeubileerd 3-slaapkamer appartement met 2 badkamers en een gastentoilet van in totaal 120 vierkante meter aangeboden voor circa 2.529 dollar per maand.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties