AntilliaansDagblad | ‘Disruptief voor economie’

Minister Steven Martina (MEO) | Nu.cw

Willemstad – ,,Een black-out is altijd te betreuren vanwege de disruptie die het veroorzaakt in de maatschappij en de economie.” Zo reageert Economieminister Steven Martina (MAN) op vragen van het Antilliaans Dagblad.

,,In dit geval, zo hebben wij begrepen, is deze black-out enigszins covid-gerelateerd, in die zin dat in het complex van de dieselgeneratoren een aantal medewerkers van Aqualectra positief zijn getest voor Covid-19. Als gevolg daarvan heeft een rigoureuze ontsmetting plaatsgevonden en voor deze actie zijn de generatoren stilgelegd.”

Tijdens het opstarten van de machines, zo is de regering duidelijk gemaakt, bleek dat de vraag naar het elektrisch vermogen groter was dan de opstartprocedure kon leveren aan beschikbaar vermogen. ,,Daardoor is op enig moment het veiligheidssysteem geactiveerd met als gevolg, het uitvallen van alle productie-eenheden met als resultaat een totale black-out.”
Martina, in het verleden zelfs directeur van nutsbedrijf Aqualectra, zegt verder: ,,De situatie van een totale black-out is natuurlijk niet fijn. Daartegenover kunnen we gelukkig nog steeds stellen dat een black-out meer uitzondering is dan regel op Curaçao.”
Het is volgens de bewindsman ‘ook zaak om nu wederom de nodige analyse te doen’ van ‘the sequence of events’ van deze black-out. ,,En kijken wat voor lessen uit deze gebeurtenis geleerd kunnen worden om richting de toekomst zoveel mogelijk herhaling te voorkomen.”
Aqualectra valt onder de portefeuille van de minister van Economische Ontwikkeling. De regering wenst het management en personeel van Aqualectra verder ‘veel sterkte toe in het garanderen van de levering van water en elektriciteit, die mede ook door de covid-situatie de nodige additionele uitdagingen kent’.

Bron: Antilliaans Dagblad

10 Reacties op “AntilliaansDagblad | ‘Disruptief voor economie’

 1. Weer een bewijs , cu nos mes no por .
  Anno 2020 .

 2. …”Sluiten onze bestuurders wellicht beter bij Venezuela aan. In ieder geval mbt energie voorziening, “elite”vorming en minachting voor de bevolking”….

  Wat de minachting voor het volk betreft zeker.
  De Curaçaose gezagdrager laat je gewoon verrekken!
  Dat blijkt wel uit Corona…

  En ja ze zoudennervallang uitgevlogen zijn in een beschaafd land.
  Maar hier is het een stoelendans.
  Dezelfde oelewappers zie je steeds weer terug.

  Black power management van aqualectra werpt haar vruchten al decennia lang af..

 3. …..”En kijken wat voor lessen uit deze gebeurtenis geleerd kunnen worden om richting de toekomst zoveel mogelijk herhaling te voorkomen.”……

  Deze verkwanselaar van de economie gelooft denk ik echt dat het een soort stageplaats is bij de overheid

  Les nummer 1:

  Zet nooit een pipo neer op de post van MEO, zeker niet als het de zoon vannDon Martina is.

  Les numner 2 :
  Zet nooit een pipo als CEO bij aqualectra neer., zeker niet als hij er al decennia zit en alles alleen maar verder achter uitholt.

 4. Fred Schiedam

  Als het gevraagde vermogen groter is dan het te verwachten te leveren vermogen ga je toch eerst belasting afschakelen en niet zonder meer eenheden bijknallen. Lijkt mij fundamentele kennis van elke sterkstromer. Vraagt om onafhankelijk onderzoek door technisch-deskundigen.

 5. Als je de hele situatie spiegelt aan een westerse democratie ( Nederland), waar we ons als het ons uitkomt zo graag mee vergelijken, waren zowel de gehele directie van Aqua Electra en de verantwoordelijke minister van deze overheids NV al lang de laan uitgevlogen.
  De vergelijking doorzettend zijn we wellicht het Polen van de EU. Polen begint te lonken naar Rusland dus wellicht vindt Blok en onze MP het daarom geen verkeerde keus de banden met Venezuela te verstevigen. Sluiten wellicht onze bestuurders beter bij aan. In ieder geval mbt energie voorziening, “elite”vorming en minachting voor de bevolking. Euro’s of drugs dollars ontvangen ??.

 6. Wat een vreemd verhaal!
  Stierestrond zou ik zeggen!
  En hele grote hoop!

  Laat me even uitleggen wat er al 50 jaar asn de hand is:
  Dit krijg je als je mensen op positie van authoriteit zet die niet equipped zijn om met dit soort posities te dealen!
  Dat geldt zowel voor de minister post als de Aqualectrapost.

  Sinds de MAN haar “alles moet zwart zijn , en niet persé capapel”beleid ging uitzetten, als alles naar zijn flikker gegaan op dit eiland.

  Zeker toen deze inútiles ook nog hele kolonies familie en vrienden om zich heen gingen plaatsen….

  Daarom en alleen daarom hebben we elk jaar minsten 2 tot 3x een black out party!

 7. Martina gaat geheel voorbij aan het feit dat dit de 3e black out in een jaar tijd is.
  Toen was er nog geen COVID-19. Hij moet gewoon toegeven dat hier sprake is van ernstig wanbeleid bij deze overheidsnv.
  In een normaal functionerend bedrijf zou de ceo al lang eruit geknakt zijn.

 8. Een land lamleggen omdat er werkzaamheden niet door kunnen?

 9. “Daartegenover kunnen we gelukkig nog steeds stellen dat een black-out meer uitzondering is dan regel op Curaçao.”

  Do we need to say more……

 10. Lessen leren uit deze gebeurtenis. Nu blijkt hoe dom deze Martina is. Zelf directeur van aqualectra geweest en als minister niets geleerd van de gebeurtenissen uit het verleden. Martina als je 1 ding geleerd zou moeten hebben, dan had had je de mensen van aqualectra een kwaliteitscursus moeten laten volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *