28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 10:01

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Tarief zonnepanelen blijft gelijk

handhaven van de huidige teruglevertarieven

Willemstad – De regering heeft de ‘Tariefrichtlijn kleinschalige duurzame stroomvoorziening’ geëvalueerd en besloten om de tarieven ongewijzigd te laten.

,,De vaste maandelijkse vergoedingen verschuldigd ter dekking van de kosten voor het gebruik en het ter beschikking staan van het netwerk, de netwerkaansluiting en het productievermogen, zullen worden gehandhaafd”, zo staat uitgelegd in een officiële bekendmaking van de regering.

De regering meent dat met het handhaven van de huidige teruglevertarieven per 1 januari 2021, ervoor gezorgd wordt dat particulieren of bedrijven een redelijke terugverdienperiode kunnen realiseren. Deze terugverdienperiode ligt ‘zelfs onder de gangbare internationale terugverdientijden’, aldus de bekendmaking.

- Advertentie -

Het tarief voor teruggeleverde elektriciteit zal dus worden gehandhaafd op 0,25 gulden per kWh. Met de gehandhaafde tarieven zijn de inkoopkosten voor Aqualectra redelijk in lijn met de brandstofclausule als onderdeel van de reguliere eindgebruikerstarieven voor elektriciteit, zo wordt verder uitgelegd.

De markt voor zonnepanelen (PV-installaties) is in 2019 weer voorzichtig gegroeid en deze groei heeft zich in 2020 voortgezet, zo blijkt uit de bekendmaking. De belangrijkste factor hierin is de gemiddelde daling van de investering voor een installatie met zonnepanelen, in combinatie met het redelijk stabiele niveau van de reguliere eindgebruikerstarieven voor elektriciteit gedurende 2020.

De regering: ,,Dit heeft een gunstig effect op de terugverdientijd voor eindgebruikers met eigen duurzame elektriciteitsproductie voor eigen gebruik vanwege de besparingen die hieruit voortvloeien.”

Sinds 16 november 2011 is het voor particulieren en bedrijven op Curaçao mogelijk om elektriciteit voor eigen gebruik op te wekken, in combinatie met een netaansluiting.

- Advertisement -

Op dit moment worden voor teruglevering van elektriciteit aan het net tarieven toegepast die bestaan uit een vergoeding van 0,25 gulden per kWh teruggeleverde elektriciteit in combinatie met een te betalen vaste vergoeding van 8, 16 of 24 gulden per geïnstalleerde kWp per maand.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -