AntilliaansDagblad | Vlucht uit Engeland naar Aruba gaat gewoon door

Reisorganisatie TUI heeft al verschillende vluchten moeten annuleren, maar voeren die van Engeland naar Aruba wel uit | Foto: Aruba Airport Authority

Oranjestad – Luchthaven Reina Beatrix verwacht vandaag een vliegtuig met toeristen uit Engeland. Het Crisis Team ziet geen reden om de vlucht te weigeren.

Europa is in de ban van de mutatie van het coronavirus. De variant is uiterst besmettelijk en om die reden hebben veel landen de grenzen met het Verenigd Koninkrijk gesloten voor personenverkeer.

Sinds vorige week komt er een wekelijkse vlucht uit Engeland rechtstreeks naar Aruba. Vandaag wordt de tweede vlucht verwacht. Het Crisis Team heeft de testprocedures op luchthaven Reina Beatrix en de situatie in Engeland geëvalueerd en heeft geconcludeerd dat het risico op het importeren van het gemuteerde virus klein is. Daarom wordt de vlucht niet gecanceld.

Het Crisis Team stelt dat alle inkomende passagiers worden getest. Op de vorige vlucht vanuit Engeland bleek dat 85 procent van de passagiers voorafgaand aan hun reis een test hadden laten doen, met negatief resultaat. De kans dat er een besmette passagier aan boord is, wordt klein geacht en die wordt na aankomst ontdekt, zo is de redenering.

Reisorganisatie TUI houdt de ontwikkelingen scherp in de gaten. Ze hebben al verschillende vluchten moeten annuleren, maar voeren die van Engeland naar Aruba wel uit. Het Crisis Team houdt de zaak in de gaten.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AntilliaansDagblad | Vlucht uit Engeland naar Aruba gaat gewoon door

 1. Hoezo DUS?

  Het betreft Engeland en Aruba.
  Wat heeft Nederland en Curacao hiermee te maken?

  Pel, ga ergens anders lopen roeptoeteren.
  Wie is nou de amoebe?

 2. DUS!?
  Vluchten naar Curacao ook gewoon herstellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *