29 C
Willemstad
• zaterdag 16 oktober 2021 20:59

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Projectgroep voor vaccinatie covid

Ondersteuning door huisartsen

Willemstad – Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN) heeft een projectgroep ingesteld om een vaccinatieprogramma voor Sars-CoV-2 op Curaçao te plannen en te implementeren.

Het vaccin zal binnenkort beschikbaar zijn voor Curaçao, alhoewel er nog geen datum is vastgesteld. In principe is het vaccin al volgende maand klaar voor gebruik in Nederland en op de Caribische eilanden in het Koninkrijk.

In een brief van de Curaçaose Vereniging van Huisartsen aan het veld zegt het bestuur dat de projectgroep ondersteund zal worden door de huisartsen. ,,Daarom is voor onze beroepsgroep essentieel om nauw samen te werken met de projectgroep om dit programma te doen slagen.”

- Advertentie -

Verder stelt het bestuur dat het van belang is dat de huisartsen als beroepsgroep de personen die in aanmerking komen om met voorrang te worden gevaccineerd, identificeren. De projectgroep probeert zo snel mogelijk de organisatie rond de vaccinatie klaar te hebben en de beroepsgroep te informeren. De huisartsen wordt verzocht de voorbereidingen te treffen voor een eventuele Sars-CoV-2-vaccinatieactie in hun praktijk.

Voor de voorbereidingen zijn diverse risicogroepen vastgesteld, dus groepen mensen die met voorrang het vaccin toegediend zullen krijgen. De eerste risicogroep betreft personen met een verhoogde kans op besmetting; personen ouder dan 18 jaar met een verstandelijke handicap die in een instelling wonen en personen woonachtig in een verpleeghuis (bejaardentehuis) hebben een verhoogde kans op infectie.

Bij de tweede risicogroep gaat het om personen met een verhoogde kans op een ernstig verloop van de ziekte wanneer zijn besmet raken met met Sars-CoV-2. Deze groep bestaat uit personen boven 60 jaar en volwassenen (boven 18 jaar) met minstens één of meer onderliggende specifieke ziekten/aandoeningen.

De medici worden ook gewaarschuwd voor mogelijke bijeffecten. Dat geldt bijvoorbeeld voor vrouwen die zwanger zijn. Voor die groep is er nog onvoldoende informatie over de effecten van het vaccin. Vrouwen die borstvoeding geven moeten ook goed opletten. Het risico voor een ongeboren kind kan niet uitgesloten worden. Het risico voor de vruchtbaarheid is nog niet vastgesteld.

- Advertisement -

Dan is er nog een groep mensen met een allergie. Die personen moeten dan de tweede dosis niet krijgen. Het Pfizer-vaccin bestaat uit twee doses met een periode van drie weken tussen de eerste dosis en de tweede toediening. De voorbereidingen kunnen beginnen, zo stelt het bestuur van de huisartsenvereniging.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

2 reacties

  1. “Het ministerie heeft een projectgroep ingesteld voor een vaccinatieprogramma.” Laten we raden de merendeel bestaat uit mensen die geen druiper van syfilis kunnen onderscheiden. Ook als het om de gezondheidszorg gaat, staan vrienden en kennissen van politici als eerste in de rij om te verdienen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | 2.000 deelnemers uit 34 landen bij KLM Curaçao Marathon

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De organisatie van de KLM Curaçao Marathon verwacht op zaterdag 27 en zondag 28 november 2.000 deelnemers vanuit 34 landen. Zestig procent van hen...

PBC | De top 8 mooiste stranden van Curaçao

Persbureau Curacao Curaçao is een heerlijk vakantie-eiland in de Caribische Zee. Het staat bekend om zijn prachtige baaien, dito zandstranden en kraakheldere zee. Ga je op vakantie naar...

NOS | Drukte op Schiphol, meer herfstvakanties geboekt dan voor corona

Waar het coronavirus tot voor kort een dikke streep zette door vakantieplannen, wordt er deze herfstvakantie weer volop gereisd. Reisorganisaties spreken van een 'inhaaleffect': "Het vertrouwen van...

Parool | Duits tijdschrift veegt vloer aan met Nederlands drugsbeleid

Bob van Huet Nederland is door een buitensporig drugsbeleid tot een maffiaparadijs verworden, vindt Der Spiegel. Het Duitse weekblad wijdt een opmerkelijke coverstory aan het buurland. Nadat eerder de...

PBC | Daling zet door, dodental loopt op

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Twee personen die besmet waren met het coronavirus zijn afgelopen dag in een verzorgingstehuis overleden. Het aantal coronadoden komt daarmee op 171 te staan. Het...

ParadiseFM | CURACAO Magazine al sinds vorig jaar mei gestopt

Het tijdschrift CURACAO dat in Nederland werd uitgegeven is niet door de huidige gevolmachtigde minister Carlsson Manuel stopgezet, maar door diens voorganger Anthony Begina. Zo schrijft oud-journalist...
- Advertentie -