29 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 18:23

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

AntilliaansDagblad | TPK-kandidaat vermoord

Willemstad - De 33-jarige Almier Godett (26 september 1982), neef(je) van de meer bekende politicus Anthony Godett, is gisterochtend omstreeks 8.20 uur doodgeschoten. De politie heeft twee...

AntilliaansDagblad | ABC Busbedrijf goes digital

Willemstad - Autobusbedrijf Curaçao (ABC) en een lokale stichting hebben samen een mobiele bus-app gemaakt. De app is beschikbaar voor Android-telefoons in de Google Play Store. De app...

PBC | Testratio loopt op in Curaçao

Persbureau Curacao Zeventien mensen zijn vandaag positief getest. In totaal werden 379 coronatesten afgenomen. Een stijgende testratio derhalve van 4,4 procent. Opnieuw hoger dan in de maand februari,...

PBC | Bemanningslid ziek van tanker gehaald

Persbureau Curacao Een bemanningslid van een tanker uit Spanje is vanochtend van boord gehaald nadat hij zijn bewustzijn verloren had. Reddingsorganisatie Citro is op verzoek van de Kustwacht...

RTL | Politicus op Curaçao doodgeschoten bij familieruzie

De 38-jarige Curaçaose politicus Almier Godett is vanmorgen bij een familieruzie doodgeschoten. Hij zou hebben geprobeerd te bemiddelden bij een ruzie tussen twee familieleden, maar werd zelf...
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Classificatie Politiek AntilliaansDagblad | Redding nabij voor ‘La Moda de Paris’

AntilliaansDagblad | Redding nabij voor ‘La Moda de Paris’

Stichting Monumentenzorg koopt pand op

Willemstad – Na een lang traject is de kogel door de kerk: Stichting Monumentenzorg Curaçao (SMC) is eigenaar geworden van het gebouw ‘La Moda de Paris’ aan de Consciëntiesteeg 68 in Otrobanda.

Toen in december jongstleden de bijzondere gevel van het pand instortte, was er voor de voormalige eigenaar eigenlijk geen andere optie meer dan zo spoedig mogelijk de panden over te dragen, waardoor ten minste een deel bewaard zou kunnen blijven.

Monumentenzorg is aan de ene kant erg blij het te hebben verkregen, omdat hiermee haar primaire doelstelling – ‘het behoud van het gebouwd erfgoed’ – bereikt zou kunnen worden. Aan de andere kant is zij bewust van de grote uitdaging die de stichting hiermee is aangegaan.

,,Het dak van het woonhuis verkeert in deplorabele staat. Er zal daarom zo spoedig mogelijk moeten worden overgegaan tot cascorestauratie.” Maar voordat deze fase wordt bereikt, is eerst het opruimen van het ingestorte deel – van beide panden, namelijk ook het woonhuis op de nummers 61 en 63 – noodzakelijk. Dit laatste is erg belangrijk omdat de steeg dan weer kan worden opgeruimd en daarmee een sinds enkele jaren afgesloten steeg weer toegankelijk kan worden gemaakt.

,,Wij zijn ervan overtuigd dat de maatschappij hiermee is gediend”, geeft Monumentenzorg verder aan. Welke functie zal worden toegekend aan de gebouwen is nog niet bekend. Eerst zal worden opgeruimd, ingemeten en één en ander op tekening worden aangebracht. En pas dan kan worden overgegaan tot het ontwerp.

‘La Moda de Paris’, een voormalige traditionele kleermakerswinkel die veel bekende Curaçaoënaars van kleding heeft voorzien, was eigendom van de familie De Windt. Allereerst is de eigenaar van een pand in deplorabele staat, en dat instort, verantwoordelijk, aldus Fundashon Pro Monumento eind vorig jaar. ,,Maar minstens zo verantwoordelijk is de overheid. Ook die stond erbij en keek ernaar.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties