28.8 C
Willemstad
• woensdag 22 september 2021 13:26

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Plan Colon in ontwikkeling

Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – Jairo Martis, directeur van Domeinbeheer, heeft in het programma ‘VVRP ta informá’ uit de doeken gedaan dat er op dit moment een plan in de maak is om het Colon-gebied te ontwikkelen.

,,We zijn in de ontwerpfase en moeten nog allerhande betrokken groeperingen bij het plan betrekken. Daarna volgt een haarbaarheidsstudie en moet er nog een businesscase komen. Vervolgens is het zoeken naar wie wil ontwikkelen en investeren”, aldus Martis die wel aangeeft dat met het nieuwe Curaçao Medical Center (CMC) dit project zo snel mogelijk van start moet gaan.

De eerste stap die nu ondernomen zal worden is dat de Hamelbergweg omgelegd wordt en verbonden met de rotonde voor de ingang van het CMC. Ook moet het pompstation bij Colon plaatsmaken voor een aan te leggen weg.

- Advertentie -

Martis: ,,Het gebied moet een zogenoemd gezondheidsgebied worden met bedrijvigheid rond het ziekenhuis. Niet alleen eet- en drinktentjes waar ziekenhuisbezoekers voor of na bezoek terechtkunnen, maar ook allerhande gezondheidsinstellingen, die zowel preventief als curatief werken. Er zal gerestaureerd moeten worden, zoals het gebouw van het Sint Thomas College, maar het gebouw dat we nu Colon noemen moet ook een nieuwe bestemming krijgen.”

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR) legt uit dat het om het gebied gaat vanaf het oude Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) tot aan de begraafplaats aan de Roodeweg. Zij spreekt van een ‘gezondheidsplaza’ rond het ziekenhuis waar ook het ministerie van GMN ondergebracht zal worden.

Uitgelegd wordt dat het gebied rond CMC, waarbij Otrobanda, het Rifgebied en Colon met elkaar verbonden worden, vooral een wandelgebied moet worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Schitterend project. Iedereen kan eerst bij de fast-food een aorta dichtslibber maaltijd nuttigen, en dan allemaal tegelijk naar de eerste hulp voor rennies.

 2. Het moet een ‘gezondheisgebied’ worden………………met eet en drinkgelegenheden ?
  Dus dat wordt weer vette hap etc ? Zou me niets verbazen wanneer McDonalds, KFC of Subway daar een filiaal willen openen.
  Zeer gezond.

 3. Nee, onderhoud is niet zo interessant. Echt leuk, en vooral persoonlijk financieel, zijn de nieuwe grootschalige projecten. Of ze nu gerealiseerd worden of niet, het schuiven met enveloppen vol geld is in het voorstadium al gebeurd.
  Wie vraagt er naar de inhoud? Daar gaat het toch helemaal niet om!
  Je kunt wel zien dat de onderhandelingen met den haag budget vrijgemaakt hebben.
  Hoezo coronahulp? Ja, maar dit is ook leuk, vinden wij.
  Wie zijn wij? Nou, het bestuur van jullie allemaal, inclusief alle bestuursleden in de gevangenis (want dat is maar een tijdelijke hickup).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

NU | Crimineel contact van Ridouan T. aangehouden op Curaçao voor drugshandel

Een 49-jarige man die wordt gezien als crimineel contact van Ridouan T. is afgelopen weekend aangehouden op Curaçao op verdenking van internationale drugshandel. Dat bevestigt het Landelijk...

Parool | Politie arresteert handlanger van Taghi op Curaçao

Wouter Laumans en Paul Vugts De Antilliaanse politie heeft afgelopen weekend Gregory F. aangehouden op verzoek van Nederland. F. geldt als een crimineel contact van Ridouan Taghi, hij...

NTR | Koning: ‘Klimaatverandering het meest dringend onderwerp’, maar de Cariben worden niet genoemd

John Samson DEN HAAG – Nederland én de eilanden moeten gaan focussen op de dingen waar ze het wél mee eens zijn als ze met elkaar praten over...

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...
- Advertentie -