AntilliaansDagblad | Plan Colon in ontwikkeling

Foto Antilliaans Dagblad

Willemstad – Jairo Martis, directeur van Domeinbeheer, heeft in het programma ‘VVRP ta informá’ uit de doeken gedaan dat er op dit moment een plan in de maak is om het Colon-gebied te ontwikkelen.

,,We zijn in de ontwerpfase en moeten nog allerhande betrokken groeperingen bij het plan betrekken. Daarna volgt een haarbaarheidsstudie en moet er nog een businesscase komen. Vervolgens is het zoeken naar wie wil ontwikkelen en investeren”, aldus Martis die wel aangeeft dat met het nieuwe Curaçao Medical Center (CMC) dit project zo snel mogelijk van start moet gaan.

De eerste stap die nu ondernomen zal worden is dat de Hamelbergweg omgelegd wordt en verbonden met de rotonde voor de ingang van het CMC. Ook moet het pompstation bij Colon plaatsmaken voor een aan te leggen weg.

Martis: ,,Het gebied moet een zogenoemd gezondheidsgebied worden met bedrijvigheid rond het ziekenhuis. Niet alleen eet- en drinktentjes waar ziekenhuisbezoekers voor of na bezoek terechtkunnen, maar ook allerhande gezondheidsinstellingen, die zowel preventief als curatief werken. Er zal gerestaureerd moeten worden, zoals het gebouw van het Sint Thomas College, maar het gebouw dat we nu Colon noemen moet ook een nieuwe bestemming krijgen.”

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Zita Jesus-Leito (PAR) legt uit dat het om het gebied gaat vanaf het oude Sint Elisabeth Hospitaal (Sehos) tot aan de begraafplaats aan de Roodeweg. Zij spreekt van een ‘gezondheidsplaza’ rond het ziekenhuis waar ook het ministerie van GMN ondergebracht zal worden.

Uitgelegd wordt dat het gebied rond CMC, waarbij Otrobanda, het Rifgebied en Colon met elkaar verbonden worden, vooral een wandelgebied moet worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AntilliaansDagblad | Plan Colon in ontwikkeling

 1. Schitterend project. Iedereen kan eerst bij de fast-food een aorta dichtslibber maaltijd nuttigen, en dan allemaal tegelijk naar de eerste hulp voor rennies.

 2. Paul den dulken

  Jullie klagen voor alles haha. Wees blij en optimistisch. Mooi project voor Curaçao!!

 3. @ Reminder

  Zucht !!!
  Maar kunnen de klanten wel meteen door naar het ziekenhuis om de bloedvaten weer te ‘uncloggen’.

 4. KFC zit al op het terrein van Colon….In het voormalig pand van Cephacu

 5. Het moet een ‘gezondheisgebied’ worden………………met eet en drinkgelegenheden ?
  Dus dat wordt weer vette hap etc ? Zou me niets verbazen wanneer McDonalds, KFC of Subway daar een filiaal willen openen.
  Zeer gezond.

 6. Nee, onderhoud is niet zo interessant. Echt leuk, en vooral persoonlijk financieel, zijn de nieuwe grootschalige projecten. Of ze nu gerealiseerd worden of niet, het schuiven met enveloppen vol geld is in het voorstadium al gebeurd.
  Wie vraagt er naar de inhoud? Daar gaat het toch helemaal niet om!
  Je kunt wel zien dat de onderhandelingen met den haag budget vrijgemaakt hebben.
  Hoezo coronahulp? Ja, maar dit is ook leuk, vinden wij.
  Wie zijn wij? Nou, het bestuur van jullie allemaal, inclusief alle bestuursleden in de gevangenis (want dat is maar een tijdelijke hickup).

 7. Wat moet ik mij bij voorstellen .
  Weer van die mooie plannen , wat doen we met al die achterstallige onderhoud op het eiland .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *