AntilliaansDagblad | Minister Dangui Oduber: Benoemingen niet vreemd

De nieuwe functies houden onder andere in chauffeur voor patiëntenvervoer en hoofd van de afdeling ouderenzorg | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – Minister Dangui Oduber van Toerisme, Volksgezondheid en Sport, ziet niets vreemds aan de vijf benoemingen van politieke vertrouwelingen bij Directie Volksgezondheid (DVG).

Er is een document opgedoken waarin staat dat de ministerraad in september akkoord is gegaan met het contracteren van vijf vertrouwelingen van minister Oduber voor de duur van vijf jaar. Het gaat om personen die werkzaam waren bij zijn ministerie.

De nieuwe functies houden onder andere in chauffeur voor patiëntenvervoer en hoofd van de afdeling ouderenzorg. Volgens de minister is de ministerraad akkoord gegaan, omdat er op korte termijn vervoer nodig was voor het transport van dialysepatiënten, nadat de AZV omwille van bezuinigingen deze dienst schrapte uit het voorzieningenpakket.

Hij benadrukte dat hij al op 22 juni bekend had gemaakt dat hij met een oplossing voor de patiënten zou komen. ,,Om extra kosten voor de overheid te besparen, hebben we gekozen voor overplaatsing binnen de overheid.”

De goedkeuring van de ministerraad staat haaks op het beleid van integriteit en de speciale afdeling die daarvoor wordt ingericht. Of er kostenbesparing wordt bereikt is nog maar de vraag, want deze mensen krijgen een lucratief salaris, inclusief een auto.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AntilliaansDagblad | Minister Dangui Oduber: Benoemingen niet vreemd

 1. Er is geen geld voor onderwijs, onderwijzers, schoolonderhoud.

  Maar wel geld voor het salaris van twee Ministers van Onderwijs.

  De vorige Minister bleek totaal overbodig te zijn.
  Met zoveel snoepreizen op je conto, en de staat van het onderwijs is dat inmiddels wel gebleken.

  Wat kan de huidige aangestelde Minister nog verrichten? Tot aan de verkiezingen 18K per maand op zijn rekening laten schrijven?

 2. Maar vanaf maandag heeft Curacao ook weer een minister van onderwijs. Dat salaris had voor die paar maanden bespaard kunnen worden en ten goede aan de mensen in nood kunnen komen, maar nee er wordt weer een vriend benoemd.
  Men leert niet men wil niet leren.

  https://antilliaansdagblad.com/nieuws-menu/22701-steven-croes-maandag-minister-owcs

 3. Niets nieuws onder de zon.

  PRIJSVRAAG:
  Welke minister was niet corrupt?
  Weet je zeker dat deze persoon niet gewoonweg niet betrapt is?
  Was het antwoord onafhankelijk gegeven zonder betaling?

  NIEUWE REGEL:
  Iedere politicus is schuldig totdat het tegendeel bewezen kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *