AntilliaansDagblad | Tjin Asjoe dient ontslag in

Bonaire gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe lag al langer onder vuur vanwege zijn financieel beleid en zijn opstelling in de zaak rond de Bonaire Holding Maatschappij (BHM)

Kralendijk – Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe heeft gisterochtend zijn ontslag ingediend. Dat bevestigt de woordvoerder van Tjin Asjoe, Hennison Tielman, tegenover deze krant.

Tjin Asjoe lag al langer onder vuur vanwege zijn financieel beleid en zijn opstelling in de zaak rond de Bonaire Holding Maatschappij (BHM). Zelfs binnen zijn eigen partij, Movemento di Pueblo Boneriano (MPB), kon zijn opstelling niet op applaus rekenen.

Tjin Asjoe verklaart in een reactie dat zijn terugtreden slechts tijdelijk is om zijn scheiding te regelen. Hij is op dit moment geen lid meer van de eilandsraad maar sluit niet uit dat hij in de nabije toekomst weer een plek in de raad zal innemen.

De brieven van het College Financieel Toezicht (Cft) en staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) lijken het laatste zetje te hebben gegeven.

Uit de brieven die respectievelijk op 18 en 20 november zijn ontvangen, blijkt dat er in Den Haag serieus over wordt nagedacht om met een aanwijzing te komen omdat de vastgestelde conceptbegroting 2021 niet voor de afgesproken deadline van 15 november bij Cft in de bus lag.

Concreet betekent dit dat niet de eilandsraad maar de minister van Binnenlandse Zaken de begroting van Bonaire gaat vaststellen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AntilliaansDagblad | Tjin Asjoe dient ontslag in

  1. Beste on-democraat Knops en vriendje-van-Maduro Blok,

    Ga vooral zo door als je wilt dat mensen op méér eilanden zich verenigen tegen Nederland en zijn koloniale ingrijpen.

    Het zal dan niet meer gaan over wie er gelijk heeft, want de discussie is na zo’n ingrijpen afgekapt.

    Het politieke systeem dat zo zorgvuldig door de koloniale macht in het leven geroepen is, wordt dan plotseling doorzichtig vanwege zijn doortraptheid, list en bedrog.

    Het is afhankelijk van de snelheid waarin Nederland de armoede laat stijgen HOE en WAT de reactie zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *