AntilliaansDagblad | ‘Nog geen verandering reisadvies’

‘Nog geen verandering reisadvies’

Hilversum – Sinds Curaçao door het Nederlandse kabinet werd uitgezonderd van het negatieve reisadvies naar het buitenland blijft de vraag of dit verstandig is, terugkeren in de media. Zeker nu het aantal besmettingen op Curaçao flink oploopt.

Bij RTL zei een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid (VWS) dat er nog geen advies komt om voor Curaçao naar code oranje te gaan.
Er zijn al berichten over een tanende animo in Nederland voor Curaçao als vakantiebestemming door de ontwikkelingen op het eiland. In Editie NL, een nieuwsprogramma op de vroege avond, stellen de presentatoren maandag dat de stemming ‘totaal is omgeslagen’.

Verslaggever Annemarie Landman zegt dat het relatief rustig is op Curaçao, maar dat sommige aanwezige toeristen zich niet aan de maatregelen houden. Daardoor moest afgelopen weekend een bar worden gesloten.

Premier Eugene Rhuggenaath verzekert dat Nederlanders nog steeds welkom zijn op Curaçao. ,,We hebben genoeg maatregelen dus ik heet ze zeker welkom hier op Curaçao.” Hij wees erop dat de meeste besmettingen plaatsvinden in de familiesfeer.

Ook legde de premier nog eens uit dat de negatieve PCR-test op het coronavirus verplicht is voor iemand Curaçao binnenkomt. En elke vier dagen wordt de bezoeker gebeld om te vragen of er symptomen van Covid-19 zijn.

De VWS-woordvoerder zegt in het programma: ,,We houden het scherp in de gaten, maar we gaan nog niet adviseren om de kleur aan te passen naar oranje.” Oranje betekent het ontraden van niet noodzakelijke reizen. Bij code geel, die nu geldt voor Curaçao en Bonaire, moet de bezoeker waakzaam zijn. ,,De lokale regels moeten wel heel nauw worden nageleefd. Gebruik je gezond verstand, dat is van harte ons advies”, aldus de woordvoerder.

Dat laatste is ook het advies van reisbrancheorganisatie ANVR. Voorzitter Frank Oostdam zegt te weten dat toeristen geen rol spelen in de toename van het aantal besmettingen op Curaçao. ,,Binnen de georganiseerde reisbranche wordt alles zo goed in de gaten gehouden dat het echt niet mis kan gaan. Het gaat er niet om waar je zit, maar hoe je je gedraagt.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *