30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 17:07

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | ‘Mullet Bay op papier grootste bezit’

Ennia eigenaar Hushang Ansary

Willemstad – In maart 2009, vlak nadat Hushang Ansary’s vertrouweling Abdallah Andraous aan taxateur Valkenburg had gevraagd het land van Mullet Bay op Sint Maarten opnieuw aanzienlijk hoger te waarderen – namelijk het liefst tegen 1.000 dollar per vierkante meter, aldus een memorandum van accountant KPMG – brengt Ansary cum suis via Parman International bv (PIBV) wederom aandelen SunResorts in tegen uitgifte van aandelen Ennia Caribe Holding (ECH).

,,Op papier hebben deze aandelen, mede dankzij de weer fors verhoogde waardering van Valkenburg, een waarde van 150 miljoen gulden. In oktober 2010 heeft Ansary c.s. nog eens voor 348,89 miljoen gulden aan aandelen SunResorts ingebracht. Ennia beschikte na deze laatste inbreng over 93,3 procent van de aandelen SunResorts”, aldus het verzoekschrift in verband met de aansprakelijkheidsprocedure van de Ennia-entiteiten tegen Ansary en een reeks oud-bestuurders. Volgende week is in deze zaak de conclusie van antwoord.

Door bovengenoemde aanvullende inbreng van aandelen SunResorts nam het belang van Ennia als geheel in Mullet Bay wederom fors toe en daarmee nam het belang van ‘een juiste waardering van Mullet Bay’ eveneens toe. ,,Mullet Bay vertegenwoordigde op dat moment 55 procent van de waarde van de totale bezittingen van de verzekeraars.” Het gaat dan om Schade, Zorg en Leven, die samen met Ennia Caribe Holding en EC Investments eind vorig jaar al de procedure tegen hun eigenaar en ex-bestuurders Ansary, zijn dochter Nina Ansary, PIBV, Andraous, Ralph Palm en Gijsbert van Doorn zijn gestart.

- Advertentie -

Al die tijd had nagenoeg geen enkele ontwikkeling van het land plaatsgevonden. Mullet Bay lag er nog zo bij als na de orkanen uit 1995, dus vrijwel volkomen verwoest.

De eisers: ,,Belangrijk om hierbij te vermelden is dat mede door de deplorabele staat van het land, en gelet op het feit dat er geen enkele (project)ontwikkeling had plaatsgevonden sinds 1995, er (nagenoeg) geen rendement werd behaald op deze bezitting. Dit terwijl een verzekeraar geacht wordt om een bepaald rendement op haar investeringen te behalen met het geld dat de polishouders haar hebben toevertrouwd.”

In 2011 heeft Toon Valkenburg – van Independent Expertise Bureau nv – wéér een taxatie uitgevoerd. Ditmaal kwam hij tot een taxatie van ruim 400 miljoen dollar (ofwel 595 dollar per m2). Niet dus de 1.000 dollar per m2 die Adraous hem had gevraagd/opgedragen, maar wel opnieuw een stuk hoger.

Voor een taxatie in 2014 kwam Valkenburg tot een waarde van ruim 417 miljoen dollar (dat komt neer op 620 dollar per m2). ,,Op papier bleef de waarde van Mullet Bay dus nog behoorlijk verder stijgen”, aldus de gerechtelijke documenten.

- Advertisement -

,,Taxaties door wél gekwalificeerde en gerenommeerde taxatiebureaus wijzen uit dat de werkelijke waarde van Mullet Bay een fractie was van de eerdere taxaties.” Dat is van belang omdat Mullet Bay op papier ‘de grootste asset werd van Ennia’, waar duizenden polishouders hun vertrouwen in hadden/hebben gesteld en hun geld hadden ondergebracht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

1 reactie

  1. Zou mooi als Ralph ‘Putas’ Palm veroordeeld wordt tot een lange celstraf en een fikse schadevergoeding.

    Philip Martis schijnt wel geinteresseerd te zijn in de overname van zijn bysides.

    Franklin Sluis in zijn Bentley.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -