AntilliaansDagblad | MCB Prize 2020 naar ‘Dr. Izzy’

Bank zet afdeling Epidemiologie in het zonnetje

Willemstad – De MCB Prize, die de Maduro & Curiel’s Bank dit jaar voor de 24e keer uitreikt, gaat naar de afdeling Epidemiologie onder leiding van de inmiddels overal op het eiland bekende dr. Izzy Gerstenbluth.

Het betreft een prijs die een persoon, evenement, organisatie of bedrijf toekomt die naar de ‘nederige opinie’ van de bank eruit is gesprongen en/of gedurende het jaar een positieve impact heeft gehad op de gemeenschap.

Ter gelegenheid van de overhandiging van de prijs dit jaar bracht MCB-president Lionel ‘Chicu’ Capriles het volgende naar voren: ,,Wie kon aan het begin van het jaar bedenken dat wij in een zo verschillende situatie zouden komen te verkeren? Een situatie die ons heeft belemmerd en nog steeds belemmert om te doen wat wij bijna heel ons leven gewoon zijn te doen.”

Om voor elkaar te zorgen zijn de mensen momenteel verplicht om afstand te bewaren. ,,We kunnen elkaar geen hand geven, ook niet een kusje of een omhelzing. Wij kunnen niet samen zingen of dansen, en ook kunnen we niet in familieverband of met een groep vrienden genieten van elkaars gezelschap,” vervolgde Capriles.

,,Wie kon verwachten dat de persoon, die wij het meeste te zien kregen in de sociale en traditionele media op welhaast dagelijkse basis, een epidemioloog is? Wie kon bevroeden dat een epidemioloog als een familielid zou worden van ons allemaal, vanwege zijn kennis en expertise?”

Capriles verwijst naar dr. Izzy Gerstenbluth en zijn team van de afdeling Epidemiologie, ‘die voor ons van de MCB het waarlijk verdienen om onze prestigieuze MCB Prize 2020 in de wacht te slepen’.

Bron: Antilliaans Dagblad

19 Reacties op “AntilliaansDagblad | MCB Prize 2020 naar ‘Dr. Izzy’

 1. Beste @Commentpolis, “het bericht beginnend met:
  “@Lamoenchi”, zie ik nu pas, wel een leuk bericht maar niet door mij geplaatst.

 2. @Kameleon “…Helaas dat Gorre Girie het weer deels heeft verpest….”

  Inderdaad. Minister Q.G. is het kabinet onwaardig. Grote opportunist is het. Neem je verantwoording en stap op.

  Overigens zijn de meeste van “jouw agenten” echt niet blij met deze actie. Ze stonden er als “Jan Joker” bij en Girigorie keek er naar!

 3. Dankzij dr. Izzy Gerstenbluth is Curacao al flink aan het dalen en zitten we nu op het niveau van toen Korsow nog code GEEL had.

  Helaas dat Gorre Girie het weer deels heeft verpest door zijn “vriendjes/vriendinnetjes” op het feest te ontzien. Maar er bestaat ook nog zoiets als KARMA!

 4. Commentpolis

  @Lapas: graag je oude mailadres en je naam zonder punt. IP adres of provider maakt me niet zoveel uit.

  Commentpolis

 5. @Comment

  Oh, Ok ik begrijp het probleem. Ik heb twee providers en meerdere e-mail adressen. Dit is United Telecommunication Services. Met dit adres (yahoo) heb ik al eerder commentaar gestuurd. Zie o.a. hier onder 19 december 11:27 hrs.

  Maar indien gewenst kan ik weer mijn andere provider en e-mail adres gebruiken. Maakt mij echt niets uit.

  Saludos
  E. Lapas

 6. Commentpolis

  @Lapas:

  het bericht beginnend met:
  “@Lamoenchi
  QUOTE
  Terwijl douane beambten zich bang op afstand hielden, zei Izzy persoonlijk en vrolijk tegen deze passagiers :“julie zien er gezond uit, ga maar naar huis” . Hij zei niet “ga in zelf isolatie, blijf thuis” UNQUOTE”
  is dat van jouw of post iemand onder je naam?

  Je naam is anders, je mailadres totaal anders en het komt van een IP adres dat jij nog nooit hebt gebruikt.

  Graag even bevestigen hier en het gehele bericht wordt geplaatst of verwijderd.

  Commentpolis

 7. Niet de echte Ericlapas

  Dit bericht is NIET door @Ericlapas geplaatst maar door iemand die zich voordoet als.
  Ik heb een vermoeden wie, maar helaas heb ik een ander bericht, ook onder de naam van @Ericlpas geplaats (maar niet door hem geschreven) permanent verwijderd.
  Mocht het nogmaals voorkomen dan volgt een permanente ban.

  Commentpolis

  @Lamoenchi

  QUOTE
  Terwijl douane beambten zich bang op afstand hielden, zei Izzy persoonlijk en vrolijk tegen deze passagiers :“julie zien er gezond uit, ga maar naar huis” . Hij zei niet “ga in zelf isolatie, blijf thuis” UNQUOTE

  Zeg Lamoenchi heb je er zelf bij gestaan toen Izzy G dit zei?, of ben je nu echt aan het hallucineren door teveel citroensap?

  QUOTE
  Enkele dagen later besefte Izzy zijn blunder en werd een Lock down afgekondigd. Izzy had het steeds over potentiele pockets. UNQUOTE

  Deze pockets zijn:
  • de lamlendelingen die zich uren lang bij een snek volgooien en een groot deel van het geld van het gezin opzuipend en dan ook nog en grote smoel opzetten;
  • gezinnen die zonder afstand en/of mondkapje bij elkaar in huis of bij de buren of familie;
  • YdK’s die met meer dan 100 man na 9 uur ’s-Avonds feest vieren met alcohol en uiteraard zonder mondkapje en zonder voldoende afstand.
  De “pockets” zijn lokaal en dat zijn geen toeristen.

  TER INFO
  Nederland heeft per 100.000 inwoners ruim 9x meer! doden dan Curacao.
  Op de wereldranglijst van de landen die het best presteren staat Curacao 11 plaatsen hoger (is beter) dan Nederland. Curacao staat op plaats # 14 en dat is niet zo slecht want er zijn 212 landen in deze lijst opgenomen.

 8. @Lamoenchi
  Dank voor de goede wensen, maar ik (wij) vieren geen Kerst.

 9. Makkelijk praten.
  Eerst passagier binnen laten, daarna hele eiland opsluiten.
  Ondanks Izzy, en de Minister zijn we er redelijk van afgekomen.

  Trouwens, er zijn buurten geweest waar de politie mensen met gezinnen van 6 tot 8 leden naar binnen dwong, omdat kinderen op straat speelden of nog wat brood kochten in de buurttoko.

  Deze politie beambten hebben het volgende bezoek een stenenregen over zich heen gehad.

  Lekker makkelijk om vanuit je ivoren torentje blaten dat iedereen binnen moet blijven @ Fl.2.000 per dag, op je weken bediend worden, terwijl deregering totaal geen benul heeft wat er zich in de “barios” afspeelden.

  Nou u verdient echt wel een pluimpje voor uw kennis, maar niet omdat het nou allemaal zo geweldig is gegaan in de realiteit,mede door een mank bestuur.

 10. Beste William en Ericlapas:
  Blijkbaar weten jullie en een heleboel anderen niet dat in maart, na het sluiten van de luchtruim, er nog enkele TUI vluchten binnen kwamen met passagiers. Terwijk douane beambten zich bang op afstand hielden, zei Izzy persoonlijk en vrolijk tegen deze passagiers :“julie zien er gezond uit, ga maar naar huis” . Hij zei niet “ga in zelf isolatie, blijf thuis” . Deze passagiers hadden in verplichte quarantaine gemoeten.
  Kennelijk waren er geen passagiers lijsten want geen van deze passagiers werden ooit daarna benaderd om te vragen of zij symptonen van corona hadden.
  Enkele dagen later besefte Izzy zijn blunder en werd een lockdown afgekondigd. Izzy had het steeds over potentiele pockets. Iedereen vroeg zich af waar die man het over had. Welnu die potentiele pockets konden wellicht heersen bij die voor Izzy onbekende passagiers.
  Dus heel Curacao onder huis arrest vanwege stommiteit van Izzy en incompetente ministers van volksgezonheid en economie.
  Een lamoenchi is zuur maar gezond. De waarheid is vaak ook zuur.
  Duizenden mensen hebben door die lockdwn hun baan verloren. Talloze ondernemers hun hele kapitaal kwijt.
  Nu is Izzy de grote held. Hij en de ministers hebben er niet onder geleden.
  Mogen William, Ericlapas en Izzy allemaal een Merry Christmas hebben !

 11. Izzy heeft zijn uiterste best gedaan, en uitstekend dagelijks samengewerkt met en de RiVM richtlijnen gevolgd zoals gebruikelijk in deze situatie.
  Meer had hij niet kunnen doen.
  Naar mijn mening welverdiend.
  Ga er maar aanstaan dagelijks met deze uiterst domme regeringsploeh je zegje te moeten doen en een schietschijf te zijn voor kritiek.

 12. @Lamoenchi

  Het ligt toch anders. 13 maart ging de lock-down in en 4 juni werd die opgeheven. In die periode waren er slechts op 4 dagen nieuwe gevallen die totaal 8 personen betroffen. Na de lock-down nam het aantal positiev geteste mensen toe. Eerst langzaam, maar door het asociale egoistische gedrag van veel locale mensen nam het aantal besmettingen in snel tempo toe omdat de R factor (veel) groter dan 1 was. Dit komt door het “feestvieren”, bij sneks blijven rondhangen, veel met de familie, kenissen, vrienden en buren bij elkaar komen zonder afstand en zonder kapje.

  Nadat de Noodwet van kracht werd zijn de nieuwe besmettigen gaan afnemen. Momenteel zijn er 217 mensen minder besmet dan op 13 december. De daling blijft doorgaan, vooral nu er flinke boetes worden uitgedeeld. Door de betere handhaving en de goede werkzaamheden van het Corona team van de afdeling Epidemilogie onder leiding van dr. Izzy Gerstenbluth hoeft er nu geen volledige lock-down ingevoerd te worden.

  Citroensap is gezond maar je moet er niet te veel van drinken want dan kan je gaan hallucineren. Dus beperkt je; Lamoenchi.

 13. Maart 2020 geen enkele lokale besmetting, lockdown ! Izzy sprak over “pockets”.
  Nu honderden besmettingen, intensive care, doden, en vele “pockets”.
  Geen lockdown. Heeft Izzy zijn grote fout in maart ingezien ? Geen verontschuldiging ? Doe maar een nieuwe lockdown, alles is toch al kapot.

 14. @laplas, heb jij misschien iets tegen dr Izzy? Weet jij misschien beter hoe het aangepakt moet worden??

 15. @dr. Izzy
  APPLAUS!
  Hij en zijn team hebben Curacao er voor behoed dat het eiland door Corona nu helemaal naar de kloten zou gaan. We waren al aan het zinken dankzij de politiek. Nu blijven we in ieder geval nog drijven.

  Op de wereldranglijst van best presterende landen staat Curacao in de TOP 20 van 212 geregistreerde landen:
  Curacao # 14
  Nederland # 24
  Sint Maarten # 39
  Aruba # 62
  BES # 105
  Dus binnen het koninkrijk doet Curacao het verreweg het beste ondanks een groep van de bevolking die steeds maar deden waar ze zin in hadden. Nu worden er tenminste boetes uitgedeeld aan dit soort figuren.

  dr. Jaap van Dissel en dr. Faucie krijgen ook een oorkonde en medaille met lintje zodra ze hun land in de top 5 hebben gekregen.

 16. Izzy heeft eigenhandig in maart de onnodige lockdown geregeld en de kleine ondernemers kapot gemaakt. MCB maakt in 2020 de grootste winst ooit.

 17. De MCB prize van 2020 zou moeten gaan naar de compliance afdeling van de MCB, die de miljard – voor MCB zeer lucratieve – swipe fraude bij het lingeriewinkeltje in Punda niet heeft gezien.

 18. Het lijkt alsof wij achterlijk zijn in dit land, Jaap Van Dissel in Nederland heeft te maken met bijna 18 miljoen inwoners.

  In Amerika heeft Dr. Fauci te maken met bijna 350 miljoen inwoners. Noch de Nederlanders noch de Amerikanen denken er aan om Jaap van Dissel of dr. Fauci een prijs te geven.

  Hier hebben we amper 160000 inwoners met meer dan 1000 besmetten en het hele land is bijna failliet maar we hebben de behoefte om iemand een veer in zijn achterste te steken.

 19. Welverdiend! Pabien dokter, pabien caballero, pabien amigo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *