28 C
Willemstad
• zondag 16 januari 2022 18:43

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Laatste fase Girobank

Meeste bankdiensten stoppen per 1 augustus
In lijn aangekondigde ‘gecontroleerde afwikkeling’

Overboekingen naar derden, bv voor betaling van de water- en elektriciteitsrekening of omzetbelasting, en het storten van contant geld of cheques, is vanaf volgende maand niet meer mogelijk.

Willemstad – Per 1 augustus worden vrijwel alle bancaire diensten van Girobank stopgezet. Dat is geen verrassing en helemaal in lijn met de eerder bekendgemaakte stappen voor een gecontroleerde afwikkeling.

Al in een brief van 15 juni dit jaar worden de klanten van Girobank ‘dringend verzocht zo snel mogelijk een banrekening te openen bij een bank van keuze’, zodat de rekeningen kunnen worden opgeheven.

Die oproep wordt nu opnieuw gedaan in een ‘belangrijke aankondiging’ op de website. Want vanaf 1 augustus zal de dienstverlening grotendeels stoppen.

- Advertentie -

In de mededeling zet de bank nog eens op een rijtje hoe dat in zijn werk gaat. Met ingang van 1 augustus worden periodieke overschrijvingen (standing orders) en automatische incasso’s stopgezet en zal Girobank niet langer zorg dragen voor de AOV-uitbetalingen.

Overboekingen naar derden, bijvoorbeeld voor de betaling van de water- en elektriciteitsrekening of de omzetbelasting, en het storten van contant geld of cheques, is vanaf volgende maand niet meer mogelijk.

Ook verwerkt de bank niet langer contante transacties in vreemde valuta.

Vanaf 1 september worden transacties die via het platform voor internetbankieren binnenkomen niet verder afgehandeld en op 15 september worden alle pinpassen gedeactiveerd. De geldautomaten (ATM’s) zijn eerder deze maand, op 15 juli, buiten werking gesteld. Creditcards zijn al sinds december 2019 niet meer te gebruiken.

- Advertisement -

,,Naar verwachting zal Girobank per 1 oktober 2021 haar bancaire diensten volledig staken”, aldus de brief van 15 juni aan de resterende klanten. Alleen het filiaal te Janwé is voorlopig nog geopend ‘voor inlichtingen’.

De leningenportefeuille van Girobank is overgedragen aan Gi-Ro Settlement Holding nv. Het gaat dan hoofdzakelijk om uitstaande leningen, zoals een hypotheek. Deze groep, kredietnemers of leners, wordt apart geïnformeerd over de gevolgen van deze overdracht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. De hoeveelheid “vieze handen” zal wel zo groot zijn dat ze “to big to fail” geworden zijn.
  Als de girobank geplunderd is door de politiek voor politieke doeleinden door het verstrekken van riskante leningen (hypotheken zonder voldoende waarborgen)
  En verrekenen van oneigenlijke kosten ten bate van bedrijven gerund door politici.
  Kan die beerput niet open gemaakt worden. Dan zouden politieke prominente uit verleden en heden verantwoording af moeten leggen. Leeg zuigen en de schulden uitsmeren over de bevolking. Niets nieuws.
  Op naar het volgende schandaal met het zelfde recept.
  De winnaars zijn de zelfde, de verliezers ook.
  En je maar afvragen hoe het mogelijk is dat er zo’n slechte verdeling van vermogen is op het eiland en het verschil alleen toeneemt.

 2. Laatste fase Girobank moet zijn vervolging voor grove nalatigheid, wanbestuur en wantoezicht.
  RvC Giro bestuur ,Toezichthouders CBCS EN Noodtoestand management vanuit de Heeren

 3. Onvoorstelbaar dat dit voor enkelen alleen maar positieve gevolgen heeft gehad. Alweer zo een blunder scenario waar mensen gewoon mee weg komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | VPRO zendt ‘Atardi’ uit van Selwyn de Wind

Persbureau Curacao De VPRO zendt op donderdag 27 februari de documentaire ‘Atardi’ uit over het leven van Rudy Plaate. De film is gemaakt door Selwyn de Wind. Gedurende...

PBC | Opnieuw drie mensen op Curaçao overleden aan corona

Persbureau Curacao Voor de tweede dag op rij zijn er op Curaçao drie mensen overleden aan de gevolgen van corona. Het gaat om twee patiënten in het CMC...

Column Youp | Massaal muiten

Is die Stef Blok nou een handige politieke Harrie of gewoon een doortrapte achterbakse lafbek? Hoe ranzig is het om bij je afscheid als minister van Economische...

Law360 | Italy’s ‘King of Slots’ sues Spyware Co. for hacking his Iphone

An Italian casino owner known as "King of the Slots" is suing an Israeli spyware company and related entities for allegedly conspiring with his native country and...

DH | UPDATE: Airport closure 9:00pm today

AIRPORT -- The Princess Juliana International Airport has announced a scheduled closure at 9:00pm on Saturday, January 15. This to ensure safety due to limited staff at...

Ingezonden | De klantvriendelijkheid van Curgas

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -
- Advertentie -