27.4 C
Willemstad
• vrijdag 30 juli 2021 04:18

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Laatste fase Girobank

Meeste bankdiensten stoppen per 1 augustus
In lijn aangekondigde ‘gecontroleerde afwikkeling’

Overboekingen naar derden, bv voor betaling van de water- en elektriciteitsrekening of omzetbelasting, en het storten van contant geld of cheques, is vanaf volgende maand niet meer mogelijk.

Willemstad – Per 1 augustus worden vrijwel alle bancaire diensten van Girobank stopgezet. Dat is geen verrassing en helemaal in lijn met de eerder bekendgemaakte stappen voor een gecontroleerde afwikkeling.

Al in een brief van 15 juni dit jaar worden de klanten van Girobank ‘dringend verzocht zo snel mogelijk een banrekening te openen bij een bank van keuze’, zodat de rekeningen kunnen worden opgeheven.

- Advertentie -

Die oproep wordt nu opnieuw gedaan in een ‘belangrijke aankondiging’ op de website. Want vanaf 1 augustus zal de dienstverlening grotendeels stoppen.

In de mededeling zet de bank nog eens op een rijtje hoe dat in zijn werk gaat. Met ingang van 1 augustus worden periodieke overschrijvingen (standing orders) en automatische incasso’s stopgezet en zal Girobank niet langer zorg dragen voor de AOV-uitbetalingen.

Overboekingen naar derden, bijvoorbeeld voor de betaling van de water- en elektriciteitsrekening of de omzetbelasting, en het storten van contant geld of cheques, is vanaf volgende maand niet meer mogelijk.

Ook verwerkt de bank niet langer contante transacties in vreemde valuta.

- Advertisement -

Vanaf 1 september worden transacties die via het platform voor internetbankieren binnenkomen niet verder afgehandeld en op 15 september worden alle pinpassen gedeactiveerd. De geldautomaten (ATM’s) zijn eerder deze maand, op 15 juli, buiten werking gesteld. Creditcards zijn al sinds december 2019 niet meer te gebruiken.

,,Naar verwachting zal Girobank per 1 oktober 2021 haar bancaire diensten volledig staken”, aldus de brief van 15 juni aan de resterende klanten. Alleen het filiaal te Janwé is voorlopig nog geopend ‘voor inlichtingen’.

De leningenportefeuille van Girobank is overgedragen aan Gi-Ro Settlement Holding nv. Het gaat dan hoofdzakelijk om uitstaande leningen, zoals een hypotheek. Deze groep, kredietnemers of leners, wordt apart geïnformeerd over de gevolgen van deze overdracht.

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

6 reacties

 1. De hoeveelheid “vieze handen” zal wel zo groot zijn dat ze “to big to fail” geworden zijn.
  Als de girobank geplunderd is door de politiek voor politieke doeleinden door het verstrekken van riskante leningen (hypotheken zonder voldoende waarborgen)
  En verrekenen van oneigenlijke kosten ten bate van bedrijven gerund door politici.
  Kan die beerput niet open gemaakt worden. Dan zouden politieke prominente uit verleden en heden verantwoording af moeten leggen. Leeg zuigen en de schulden uitsmeren over de bevolking. Niets nieuws.
  Op naar het volgende schandaal met het zelfde recept.
  De winnaars zijn de zelfde, de verliezers ook.
  En je maar afvragen hoe het mogelijk is dat er zo’n slechte verdeling van vermogen is op het eiland en het verschil alleen toeneemt.

 2. Laatste fase Girobank moet zijn vervolging voor grove nalatigheid, wanbestuur en wantoezicht.
  RvC Giro bestuur ,Toezichthouders CBCS EN Noodtoestand management vanuit de Heeren

 3. Onvoorstelbaar dat dit voor enkelen alleen maar positieve gevolgen heeft gehad. Alweer zo een blunder scenario waar mensen gewoon mee weg komen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | Meer achteruitgang dan regio

De economische achteruitgang van Curaçao is in 2020 vele malen hoger dan het gemiddelde van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tekent een economische krimp op van 18,4 procent, terwijl het gemiddelde van de regio -7,7 procent is.

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alle CRU-medewerkers akkoord

Alle 514 vaste krachten van Curaçao Refinery Utilities (CRU) zijn akkoord gegaan met het aanbod van moedermaatschappij Refineria di Kòrsou (RdK). Zij gaan per 1 oktober met ontslag en krijgen twee maanden salaris extra.

AntilliaansDagblad | Betèsda in de clinch met SVB

‘Overvallen door korting budget’

NOS | ‘Maltese overheid verantwoordelijk voor dodelijke aanslag op journaliste’

Volgens een onafhankelijke onderzoekscommissie is de Maltese overheid verantwoordelijk voor de dood van journaliste Daphne Caruana Galizia. Dat melden verschillende Maltese media. Caruana Galizia kwam in 2017 om...

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...
- Advertentie -