29 C
Willemstad
• woensdag 17 juli 2024

Democracy now! | Tuesday, June 25, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, June 24, 2024

 Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 24 juni 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

SM | 150 miljoen euro nodig voor batterijen, windmolens en zonnepanelen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten

De Nederlandse rijksoverheid moet de komende jaren 150 miljoen euro uittrekken voor de uitrol van windmolens, zonnepanelen, en batterijen op Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Dat blijkt...

PBC | Top 0.3% belastingplichtigen met schuld dragen 1/3e totale belastingschuld

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De Belastingdienst richt zijn focus op invordering bij zakelijke klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor ongeveer 95 procent van de totale belastingopbrengsten. 0,3 procent van...
- Advertisement -spot_img

AntilliaansDagblad | Directeur Stinapa biedt Rijna excuses aan

HomeLandenBonaireAntilliaansDagblad | Directeur Stinapa biedt Rijna excuses aan

Oproep om niet te handhaven in Chogogodossier ‘slechts interpretatie’

Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa), Jan van der Ploeg

Kralendijk – Gezaghebber Edison Rijna heeft tijdens een overleg op 12 november 2021 met onder meer de directeur van Stichting Nationale Parken Bonaire (Stinapa), Jan van der Ploeg, niet gezegd dat er niet meer moet worden gehandhaafd in het Chogogodossier.

Dit blijkt uit een brief die door Van der Ploeg op 20 januari naar de gezaghebber en de Eilandsraad is gestuurd en waarin de directeur zijn excuses aanbiedt.

In het door Stinapa opgestelde rapport van 6 december 2021 wordt in het ‘overzicht oppak handhavingsdossier Chogogo Resort’ gesteld dat ‘de boodschap vanuit het gezag is dat er niet meer moet worden gehandhaafd’. Voorafgaand aan de raadsvergadering van 9 december over dit onderwerp gaf Judith Raming van Stinapa tekst en uitleg over de rol die haar organisatie heeft gespeeld in de casus Chocogo. Raming bevestigde toen het verhaal dat er op 12 november door de gezaghebber is gezegd dat er niet meer gehandhaafd hoefde te worden.

Tijdens een gesprek op 14 januari 2022 tussen Van der Ploeg en Rijna heeft de gezaghebber aangegeven een rectificatie te wensen van hetgeen door Stinapa is gesteld en dat heeft de directeur van Stinapa nu gedaan. ,,Het klopt dat u tijdens het desbetreffende overleg niet gezegd heeft dat er niet meer moet worden gehandhaafd. Dat is mijn interpretatie van uw woorden geweest”, aldus Van der Ploeg in zijn brief van 20 januari.

Hij zegt middels deze brief de onjuiste weergave van het coördinatieoverleg ‘oppak handhavingsdossier Chogogo Resort’ te corrigeren. ,,Stinapa heeft getracht om zo transparant mogelijk te communiceren met het Openbaar Lichaam Bonaire over de handhaving in het Chogogodossier. Als ik een onjuiste interpretatie heb gemaakt van hetgeen er in het overleg is gezegd, bied ik daarvoor mijn excuses aan”, zo laat Van der Ploeg weten.

In het radioprogramma ‘Op de klippen’ van Megahit FM liet Rijna zaterdag weten blij te zijn met de brief en dat hij verwacht dat de motie van wantrouwen die nog steeds boven zijn hoofd zweeft, door Clark Abraham (PDB) wordt ingetrokken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties