AntilliaansDagblad | Cijfers Aruba en Curaçao blijven stijgen

Sint Eustatius met veertien en Saba met vijf vallen in het niet

Den Haag – De besmettingscijfers van Curaçao en Aruba zijn afgelopen week blijven stijgen. Op Sint Maarten zijn ze gedaald en op Bonaire gelijk gebleven. Dat rapporteert het RIVM in de weekcijfers over de coronapandemie in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Die geven volgens het instituut een beter beeld dan de dagcijfers. In de week tot woensdagavond meldde Curaçao 729 nieuwe besmettingen, vergeleken met 447 in de week ervoor.

Aruba steeg van 93 naar 124, Sint Maarten had 56 nieuwe besmettingen tegenover 72 een week eerder. Bonaire meldde opnieuw drie gevallen, Saba en Statia hebben al enkele weken geen besmettingen gemeld.

Curaçao was het enige eiland waar afgelopen week mensen overleden aan Covid-19, namelijk vier. Maar vergeleken met Aruba en Sint Maarten valt het aantal sterfgevallen nog steeds veel lager uit. Sinds het begin van de epidemie zijn er op Aruba 45 mensen overleden, op Sint Maarten 25 en op Curaçao zeven.

Er liggen op Curaçao twee mensen op de intensive care, op de andere eilanden geen. Op de verpleegafdelingen liggen op Curaçao twaalf mensen, op Aruba negen en op Sint Maarten vijf.

Het aantal actieve casussen van Covid-19 is op Curaçao 1.433 (woensdagavond gemeten), veel meer dan op de andere eilanden. Aruba had er 139, Sint Maarten 91 en Bonaire drie. Het totaalaantal bekende gevallen sinds maart is op Aruba nog steeds veruit het hoogste: 4.902. Op Curaçao zijn het er 2.658, op Sint Maarten 1.092 en op Bonaire 145.

Sint Eustatius met veertien en Saba met vijf vallen daarbij in het niet.

Bron: Antilliaans Dagblad van 5 december 2020

6 Reacties op “AntilliaansDagblad | Cijfers Aruba en Curaçao blijven stijgen

 1. Judith een eiland heeft zo zijn “voordelen”. Kijk naar Nieuw-Zeeland. Alles op slot, COVID weg, economie kapot. En hoe ga je nu verder??? Nog 1 uitweg mogelijk. Iedereen verplicht vaccineren of zie jij een andere oplossing?

 2. @JUdith, Wellicht waren dat YDK die terug naar het eiland gingen?

 3. Helaas werden op Statia de eigen regels niet goed toegepast en zijn er nu plotseling weer 4 besmettingen bijgekomen!

 4. Beste Brian, maar eens moet het virus het eiland opgekomen zijn. En het blijkt dat het op Curaçao nog steeds ook van buiten naar binnen komt.

 5. @Judith, Je vergeet dat het voornamelijk lokale infecties zijn. En dat is normaal want de YDK gaat graag in groepen uit.

 6. Saba en Statia zijn de enige ‘Nederlandse’ eilanden die begrepen hebben dat ze het relatieve nadeel van een eiland te zijn, in een voordeel kunnen omzetten.
  Juist door de eigenschappen van een eiland kun je het verkeer van personen en goederen beter beheersen en dus ook wie er wel of niet toegelaten wordt.
  Tegelijkertijd kunnen strenge lockdown periodes ervoor zorgen dat een 100% duidelijkheid over wie besmet is en dus behandeld moet worden, gegeven worden. Daardoor kan vervolgens de bevolking in redelijke rust leven zonder risico’s.
  De andere eilanden zouden een voorbeeld hieraan kunnen nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *