AntilliaansDagblad | Curaçaoënaar 18 jaar cel

De vermoorde 30-jarige Curaçaoenaar Orcino ‘Enchi’ Alberto | Boevennieuws.pro

Willemstad – De rechtbank in Dordrecht heeft dinsdag de uit Curaçao afkomstige Sybran B. (33) conform de eis van het Openbaar Ministerie (OM) veroordeeld tot een celstraf van 18 jaar voor de moord op Orcino ‘Enchi’ Alberto (30) in Rotterdam op 6 november 2019.

 

Voor de rechtbank staat vast dat B. Alberto op 6 november 2019 met 14 schoten om het leven heeft gebracht. Meerdere media in Nederland melden dat de aanleiding voor de liquidatie een ruzie zou zijn over een vriendschapsverzoek en geflirt op Facebook door Alberto met de vriendin van B. B., eigenaar van een avondwinkel aan de Putsebocht in Rotterdam- Zuid, pikte dat niet en doorzeefde Alberto met kogels toen hij op de avond van 6 november vorig jaar in een auto voor zijn winkel zat.

Het slachtoffer bevond zich in een auto waarvan de deuren en ramen dicht waren. Op het moment dat de schutter op hem afkwam had hij geen kans meer om weg te komen. B. verklaarde tijdens de rechtszaak van twee weken geleden dat hij zich bedreigd voelde.

Volgens zijn advocaat handelde hij uit ‘putatief noodweer’. B. verklaarde dat hij had gezien dat Alberto een beweging maakte alsof hij een vuurwapen aan het doorladen was. Uit lijfsbehoud opende hij daarom het vuur op zijn ‘rivaal’. De rechtbank verwerpt het verweer van de advocaat en acht moord bewezen.

De rechtbank vindt het voor de familie van het slachtoffer extra pijnlijk dat B. geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daad. Hij heeft de schuld op het slachtoffer proberen af te schuiven door vol te blijven houden dat hij niet anders kon dan het slachtoffer van dichtbij dood te schieten.

Bovendien lijkt de verdachte de situatie vooral erg voor zichzelf te vinden, stelt de rechtbank, die zegt dat enige vorm van oprechte spijt ten aanzien van het slachtoffer en zijn nabestaanden niet bij de verdachte is waargenomen.

Volgens de rechter lijkt B. zich niet te realiseren dat hij iemand het leven heeft ontnomen en wat voor onpeilbaar verdriet dit voor de nabestaanden is.

Bron: Antilliaans Dagblad van 5 december 2020

3 Reacties op “AntilliaansDagblad | Curaçaoënaar 18 jaar cel

 1. Dit soort jongetjes hebben altijd de verkeerde contacten, hebben een veel te kort lontje, en komen daarbij ook wel eens de verkeerde tegen, die niet met zich laat spotten.

  En allemaal de schuld van de makambas, van Nederland, van racisme en van Kolonialisme en de slavernij!

 2. Joseph Ignace Guillotin

  Dit soort jongetjes hebben altijd de verkeerde contacten, hebben een veel te kort lontje, en komen daarbij ook wel eens de verkeerde tegen, die niet met zich laat spotten. Wat zijn overlevingskansen in de gevangenis zijn? Kijk maar naar de krantenkoppen van de laatste jaren.

 3. Tsja, maar is Nederland, dus minus voorarrest van 1 jaar, maakt 17 jaar. Goed gedrag wordt altijd gehonoreerd, en met diversiteitsprincipe ook bij geweldpleging in de gevangenis: vrij op 2/3 vd straf, dus na 12 jaar, waarvan nu nog 11 te gaan.
  Maar het is Nederland, dus resocialisatie experimenten vanaf 11-2= 9 jaar. Ook wel voorwaardelijke invrijheidstelling.

  Zo wordt er dus 18 jaar opgelegd door een rechter en bepalen de pseudo-**ogen dat het maar de helft wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *