AntilliaansDagblad | Germône de Lima gaat de politiek in

Hoewel het gonst van de geruchten dat De Lima zich bij de politieke partij van haar beste vriend Miles Mercera – Vishon – zal aansluiten, geeft ze zelf tegenover deze krant aan ‘in gesprek te zijn met verschillende partijen’

Willemstad – De bekende televisieverslaggever Germône de Lima van Direct TV heeft de overstap gemaakt naar de politiek. Woensdagavond nam zij tijdens haar laatste presentatie van het avondjournaal emotioneel afscheid en kondigde zij een ‘nieuwe uitdaging’ aan.

In gesprek met deze krant vertelt De Lima waarom zij voor de politiek heeft gekozen na een loopbaan van negen jaar in de media. De afgelopen 4,5 jaar was zij als verslaggever en presentator werkzaam bij TV Direct en daarvoor bij CBA Television.

En het is juist haar werk als verslaggever dat haar tot de keus om de politieke arena te betreden heeft gebracht.

,,Ik heb in mijn werk verschillende zaken onderzocht en kritische vragen gesteld aan met name politici over zaken en besluiten die eigenlijk niet in het voordeel van de gemeenschap dienen. Vaak krijg je geen bevredigend antwoord, of ze drijven de spot met je en soms krijg je helemaal geen antwoord. Maar gedurende deze periode waarin ik vraagtekens plaatste bij verschillende besluiten die worden genomen, zijn mensen me gaan zien als iemand die voor hun belangen kan opkomen, als een stem. Zo zie ik mezelf ook; als een stem voor hen. Ik heb gemerkt dat gedurende de negen jaar dat ik in de media heb gewerkt, ik wel een stem heb gehad, maar dat ‘mi bos no ta yega shelu’ (mijn stem de hemel niet bereikt; niet wordt gehoord, red). Er is namelijk niets veranderd. Ik denk dat met deze stap, het besluit om de politieke arena te betreden, mijn stem wél wordt gehoord en dat ik voor een verandering kan zorgen.”

In de politiek blijft De Lima wie ze is, zegt ze. ,,Ik zal naar eer en geweten handelen en zal blijven zoals ik ben, precies zoals ik ben. Waar ik ook ga zullen mensen weten dat ik iemand ben die opkomt voor wat juist is en zal blijven strijden voor de gemeenschap.

Er komt nu een einde aan mijn tijd in de media. Nu zal ik mijn mond, mijn stem gaan gebruiken voor iets dat veel meer impact heeft en waardoor ik dingen daadwerkelijk in mijn land kan veranderen. Ik heb een zoon van zeven jaar en ik wil dat hij dezelfde kansen krijgt die ik heb gekregen. Dat wil ik niet alleen voor mijn zevenjarige zoon, maar voor alle kinderen in ons land; een mooie veelbelovende toekomst.”

De Lima wil zich als politica vooral gaan inzetten voor vrouwen en de strijd aangaan tegen huiselijk geweld en geweld tegen vrouwen. Ook heeft het onderwijs en de situatie op scholen haar aandacht en wil ze in de nabije toekomst graag zien ‘dat alle kinderen – ongeacht hun afkomst – van hetzelfde hoogwaardig kwalitatieve onderwijs kunnen genieten’.

,,Met extra aandacht voor jongens die altijd wat extra aandacht en begeleiding nodig hebben”, aldus De Lima. Hoewel het gonst van de geruchten dat De Lima zich bij de politieke partij van haar beste vriend Miles Mercera – Vishon – zal aansluiten, geeft ze zelf tegenover deze krant aan ‘in gesprek te zijn met verschillende partijen’.

,,Wanneer de tijd rijp is, dan zal ik aangeven bij welke partij ik me aansluit. Dat heb ik nog nergens gemeld. Wat je nu overal hoort en leest, is pure speculatie. Ik heb zelf nog niets gezegd. Wanneer het zover is, zal de partij waar ik deel van ga uitmaken, dit zelf bekendmaken.”

Bron: Antilliaans Dagblad van 5 december 2020

17 Reacties op “AntilliaansDagblad | Germône de Lima gaat de politiek in

 1. Ik denk gewoon dat er teveel “journalisten” zijn die werkelijk uitgekakt zijn zo langzaam maar zeker. De 1 na de ander moet toch geld binnenharken dus dan maar de politiek proberen.
  Het lijkt erop dat Vison het zoveelste afvoerputje dreigt te gaan worden. Weinig sociaal maatschappelijk bewuste figuren.

 2. Toch Vishion

 3. …”Gillende keukenmeid”…..dat is het juiste woord..
  Allemaal gillene keukenmeiden in het parlement, met overdreven brilmonturen.
  En de mannen zijn nog dommer, die er in zitten…

  De overheid zit vol domme mensen, daarom deugt en liipt niets, want het domme volk stemt domme bestuurders in het zadel, die op hun beurt nog dommere familieleden op dediensten plaatst.

  Als het maar “nos” is…

  We zijn gewoon een soort wetteloss takie takie land aan het worden,

 4. Abraham Mossel

  Alweer een aan alle kanten op zoekende politieke gillende keukenmeid cq voetzoeker vuurwerkbom ten tonelen met het zelfde bekende slijm lul verhaal, ik ga dit, ik ga dat 100 xxxx

 5. Op zich is het wel begrijpelijk dat Germône de Lima voor de politiek kiest. Het was toch al te zien hoe zij zich voordrong als andere media bezig waren met een interview. Het lijkt mij een heel asociaal type.

  Moet zeggen dat de kwaliteit bij Direct achteruit holt, nieuwslezers met carnavalsbril op en de dames met overdreven hair extensions waarbij het lijkt alsof wij naar de achterkant van een paard zitten te kijken.

  Er is een andere nieuwslezeres, Jo Ann Da Gosta Gomez die nu ook het voorbeeld van Gonzalo Cualez volgt om een witte pretbril op te zetten.

  Moet zeggen dat dankzij haar ik wel iets van mezelf heb geleerd. Als zij serieus het nieuws presenteert doet het me allemaal niets maar als ze daarna Mainta presenteert en een beetje debiel doet, heb ik zoiets van meid wat wil ik jou flink van achteren pakken.

 6. Koei in de Boei

  Heb even voor de lol als wake up hersengymnastiek geteld hoe vaak het woordje ik in dit korte persbericht voorkomt. Het voorzetsel ik kom dan zo uit rond de twintig. Een erg ikkerige tante zo op het eerste gezicht.

  Twee ik fragmenten vallen op;
  Ík heb een zoon van zeven jaar.
  Dat wil ik niet….voor míjn zevenjarige zoon.
  De papa is dus out of the picture. Die zal zich wel danig hebben vergist toen hij destijds in de melancholieke submissive zaadvragende ogen keek en groen licht gaf aan zijn kleine heethoofdje.
  Who’s mistake was that? Het klassieke grijsgedraaide Caraïbische liedje onder de troost van een fles goede bocht; My mistakes are no worse than yours van Pat Ross, bezingt gelaten het tragische lot van ó zo vele Caraïbische vrouwen meesterlijk en op onnavolgbare tragisch melancholische wijze. Ik krijg er iedere keer weer tranen van in mijn ogen als dit liedje mijn pad kruist en dank God iedere keer weer op mijn blote knieën dat ik die dans ontsprongen ben. Djáka ku a héra trampa no ta kome mas.
  Tja, the world is what it is and accepting reality is the only escape.
  De vlucht voorwaarts dus. Maar niet getreurd, er zal altijd wel een yu di mama zijn die voor andermans zaad wil zorgen. Niet zelden grootgebracht in een verbitterd een ouder gezinssituatie.

  Deze dame, wised up, assertief geworden in survival mode en van rap tongriem gesneden, lijkt mij van ander hout gesneden te zijn. Tropisch hardhout wel te verstaan met wie het nu kwaad kersen eten is.
  Mogelijk dat deze dame zich in het politieke establishment als bloeddorstige enfant terrible femi bolsjewiekische terrier de boel op stelten gaat zetten en terroriseren.
  Alle grapjes op een stokje. Deze belangen waar deze politica in spe voor gaat liggen vertegenwoordigen wel een markant deel van het kiezerselectoraat in deze matriarchale Curaçaose samenleving en vrouwen in soortgelijke positie identificeren zich met haar.
  Macho heren, passanten, flierefluiters en chúlo boys, u bent gewaarschuwd. Uw dagen zijn geteld. Nu nog onze versie van het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen, het LBIO, verder optuigen met vérstrekkende wetgeving. Een voorteken is dat in the next Biden Administration het merendeel van Congress, vrouw is. De wetgeving zal er ook naar worden.

 7. Ik wil ook geen nieuwslezeres als Germône de Lima, Nicole Trinidad, of Nicole Maduro in het parlement.

  Allemaal partijdig en helemaal we van zichzelf.

  Zag laatst interview van Nicole Trinidad met Knops, duidelijk ingezet om hem persoonlijk te demoniseren. Absoluut niet professioneel, noch objectief, eerder vuil.

  Nicole Maduro idem: ooit op Mòru bondia een heel slijmerig interview met premier Schotte gezien, allemaal gesuikerde lembe lembe vragen, toen er een kritische beller eindelijk een strakke vraag stelde, snauwde ze deze af, en was super kort.

  No way, deze “sterren” die zichzelf de divas van Curaçao wanen zijn zo kneedbaar als het masr zijn kan.
  Gewoon een paar bestuurskundigen, juristen, die kaas hebben gegeten van staatsrecht.

  Geen omhooggevallen nieuwsberichtensterren..
  Die zich de celebrity van Curaçao voelen en denken dat ze topjournalistiek beoefenen..

 8. Na 9 jaar nieuwslezen en een niet al te hoog salaris is het duidelijk waarom de Lima ‘de overstap naar de politiek naakt’.

 9. Ze heeft al lang haar mind opgemaakt, ze vindt ‘t wel leuk dit spelletje. Ze zou haar ontslag a ders niet ingediend hebben. Qua fatsoen en heel veel kennis opgedaan gun ik haar liever ‘t pluche als de gehele huidige zgn oppositie bij mekaar. Want bij die lui was ‘t geen kennis maar gunstbewijzen door criminals.

 10. @Jaka, klopt : De politiek betaalt veel beter dan dansleraar, brigadier, verpleegster, Dumbo of nieuwslezer.
  Daarom willen ze hun volk zo graag dienen!
  Voor 13K per maand, nooit aanwezig zijn, en een eetje OH-en..

 11. …”Dat zullen dan geen bestaande partijen zijn omdat die nooit wat onderwijs hebben gedaan”…..

  @Brian S. 10 punten.
  Geen één partij met hun “nos ta traha pa pweblo” ( pa webu) heeft ooit ene donder om onderwijs gegeven, nog hun ministers.
  Die reisden de wereld rond, met het onderwijs budget. Of werden daarna peperdure consultant na dat ze 4 jaar studie hadden gedaan van wat er allemaal mis is met onderwijs.

 12. Het is zo dat wie dicht bij het vuur zit zichzelf beter verwarmd. Blijkbaar heeft zij tijdens haar werkzaamheden voor Direct TV flink gelobbyd bij de politiek.

  Op zich is het niet moeilijk te raden wat ze gaat doen, PAR moet binnenkort nieuwe medewerkers op gezondheidszorg en onderwijs benoemen dus ze staat volgend jaar de lijst van PAR.

  Het is nog altijd hetzelfde verhaal, verslaggevers moeten nooit kritisch op politici zijn want je weet nooit wanneer je ze nodig hebt. Eén ding is zeker, er blijft niet veel over bij Direct TV.

 13. ‘in gesprek te zijn met verschillende partijen’

  Dat zullen dan geen bestaande partijen zijn omdat die nooit wat onderwijs hebben gedaan

 14. Showroe di Emmastad

  Meisje de Lima, rèspèt, wil ze en dat haar vragen beantwoord worden. En erkenning, haar stem gehoord. Bordering on projected ego there, missy. Verder dezelfde ideale bedoelingen “voor het volk” van al die gekneusde DJ’s, politie-ego’s, dansleraren, kinderjuffers, etc die ook al het “grote offer” met hun overstap naar de politiek hebben gemaakt. Let’s see your actions and achievements there first, shall we? Wij kijken even toe, want……
  Politiek is het najagen van persoonlijke doeleinden, door middel van publieke middelen.

 15. Een oplossing voor: Koppel de betaling in het parlement aan relevante opleidingen, ervaring en expertise..

  Ben je DJ of politie brigadier, Max 3.000

  Kijken hoeveel er dan nog staan te springen om het volk te “dienen”

 16. Welke partij maakt haar kennelijk niets uit. Het gaat er dus om op een verkiesbare plaats te komen bij een partij, die gegarandeerd naar een zetel leidt, en anders richt ze er wel zelf een op.
  Het salaris van ruim 12k gulden plus allerlei secundaire en tertiaire bonussen trekt.

  En hoelang ‘oprechtheid’ blijvend is, is altijd maar de vraag. Er zijn al zoveel voorgangers en voorgangsters geweest die vooraf allerlei idealen verkochten en naderhand super-corrupt werden.
  Dat is nu eenmaal inherent aan dit politieke systeem.

 17. Als het lukt voor haar , de politiek betaalt eenmaal beter .
  Het is weer vreemd , heel vreemd .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *