AntilliaansDagblad | Boosheid om constructie Grote Knip

Burgers beginnen petitie om bouw rolstoelhelling tegen te gaan

Willemstad – Onder de bevolking van Curaçao is grote verontwaardiging en boosheid ontstaan door de constructie van een rolstoelhelling bij een van de mooiste en populairste stranden van Curaçao: Playa Kenepa Grandi.

Onder de kop ‘Stop constructie en verwijder de helling bij de Knipbaai op Curaçao’ zijn bezorgde burgers inmiddels een petitie begonnen. Deze kon gisteren al op meer dan 2.000 handtekeningen rekenen. De petitie betreft een initiatief van burgers Nihaila Pieter en Laeticia Xavora. ,,Uit respect voor Moeder Natuur die ons dit prachtige juweeltje van een strand heeft geschonken dat onze cultuur en de geschiedenis van ons eiland en de lokale bevolking waarborgt, vragen we u beleefd maar dringend om te tekenen tegen dit gigantische gedrocht”, staat in de inleiding van de petitie.
Pieter en Xavora benadrukken niet tegen het idee van een rolstoelhelling om mensen met een handicap toegang te geven tot het strand te zijn – ‘wat een heel mooi initiatief is’ – maar dat de huidige constructie het natuurlijke strand bederft. Het tweetal noemt de huidige constructie een ‘gigantisch en lelijk stuk niet-vakmanschap’. ,,Dit druist in tegen alle toeristische promoties en duurzame natuurbeschermingsacties, aangezien er al een bestaande weg is die heel goed kan worden omgevormd tot een gehandicapten toegankelijkheid”, vervolgen zij. ,,Door het ondertekenen van deze petitie kunt u ons helpen met het verzoek om wat er gebouwd wordt te verwijderen en met een meer natuurvriendelijke oplossing te komen.”

Wilt u het vervolg van dit artikel lezen? Neem een online abonnement op de krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

9 Reacties op “AntilliaansDagblad | Boosheid om constructie Grote Knip

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @Gerrit:
  De Minister is door dit nieuws overrompeld, maar dacht bij zichzelf: “Dit is een perfect opportunity om er heel opportunistisch een “politiek slaatje uit te slaan”.
  Nu echter de goegemeente het er niet mee eens is, is het opeens “iemand anders die er opdracht toe heeft gegeven”… Mijn hemel..
  Maar zij is wel lekker verantwoordelijk voor de gevolgen. ZIJ is verantwoordelijk. Afschuiven heeft geen zin!!!!!

 2. …”Deze minister weigert op te treden @Joep Meloen”…

  Waarschijnlijk omdat ze er zelf direct of indirect van meesnoept!

  Zie ook het strandendebacle van parasasa.
  Deze politici verkwanselen zelf de strandrechten voor lucratieve sommen onder de tafel aan “hotelketens” die hier willen opereren.

 3. Joep Meloen

  @ Knoekoe,

  Het houdt niet bij die 2 zaken op. Recentelijk stond er in de Amigoe nog een heel stuk over de illegale diabaas winning op het eiland. Ook toen claimde Leito dat ze totaal niet op de hoogte was. Tot op de dag van vandaag heeft ze nog geen reactie gegeven en gaat de illegale diabaaswinning gewoon door. Overal waar ze willen graven begint men gewoon, deze minister weigert op te treden. Waarom ?

 4. Pek en veren voor “Zita “frakaso” Leitu.

  Weg met de corrupte non sense projecten, georkestreerd om zakken van “politiek gezinden” te spekken!

 5. Makelijk naar beneden rollen.
  Maar hoe kan men weer naar boven ?
  Wie gaat duwen ?
  We heeft de kracht om een rolstoel helemaal naar boven te duwen ?

 6. Laten we dit op zich eenvoudige akkevietje aangrijpen dat het ons menens is met de hervormingen. Binnen een week moet duidelijk kunnen zijn hoe de opdracht tot stand gekomen is, wie opdracht heeft gegeven en onder wiens verantwoordelijkheid. Is er een ambtenaar buiten zijn boekje gegaan op staande voet ontslag, aansprakelijk stellen voor alle schade en beslag op huis en haard.
  Is het de minister die leugens verteld op staande voet eruit, en aansprakelijk voor de schade.
  Dan is het de bewindsvoerders en ambtenaren duidelijk uit welke hoek de wind tegenwoordig waait.
  Als bevolking wel alles op de voet volgen want we zijn gewend alles met de mantel der liefde te bedekken.

 7. Just Saying

  En kijk nu hoe de minister zich in allerlei bochten wringt om suppose aan te geven dat zij van niets wist:
  https://www.facebook.com/1814627413/videos/10214152791173147/
  Liegen is echt tot een kunst verheven.

 8. Heel goed! Weg met die 8-baan.

  Aan de gunner van dit project: U draait op voor de kosten vande bouw en abraak en in ere originele staat stellen van het strand.

  Aan de vriendjes en familie van de gunner diedit project overzien: U mag hier geen cent aan verdienen.

  Aan de architect: Ben heel benieuwd wie zo iets verzint, aangezien er al een weg “naar beneden” is , die zo omgevormd kan worden tot een natuurlijk rolstoelvriendelijk pad.

  Aan de Minister die hier verantwoordelijk voor is: Heeft u zelf nog niet door dat u totaal ongeschikt bent voor deze post?
  Eerst het mangrovebos, nu dit?
  Ga aub weg!

 9. Mensen die op St. Thomas Mavo samen met Nihaila Pieter zaten, weten te vertellen dat ze toen al een asociaal iemand was. Wij zijn erger dan beesten in dit land, de wet van de sterkste geldt.

  Blijkbaar vergist mensen zich maar iedereen kan in een rolstoel belanden, een te hoge bloeddruk of cholesterol en het kan zo gebeurd zijn.

  Vandaar dat ik niet begrijp dat laatst “het distribueren van seksvideo’s” strafbaar gesteld wordt.

  Een vriend van mij vertelde me onlangs dat een jeugdvriendin van hem, vroeger een moordwijf al zeker 5 jaar in een rolstoel zit wegens een hersenbloeding.

  Die vriendin vertelde hem dat haar man al jaren haar niet meer aanraakt of aankijkt en waarschijnlijk zijn plezier buiten het huis zoekt.

  Om een lang verhaal kort te houden, heeft ze aan die vriend van mij gevraagd of die even voor de camera via whatsapp kan masturberen zodat ze het al was het virtueel nog een keer kan beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *