AntilliaansDagblad | Bonaire scoort als duiklocatie

Bonaire werd eerste in de categorieën beste kantduiken, gezondheid van het mariene milieu, beste snorkellocatie, beste macroleven en beste bestemming voor fotografie.

Kralendijk – Dit jaar staat Bonaire nummer één in maar liefst vijf categorieën van Scuba Diving’s Readers Choice Awards. Bijna 6.000 duikers vullen onderzoeken in om de beste duikbestemmingen wereldwijd te nomineren waarna de organisatie jaarlijks ‘s werelds beste duiklocaties rangschikt.

Bonaire werd eerste in de categorieën beste kantduiken, gezondheid van het mariene milieu, beste snorkellocatie, beste macroleven en beste bestemming voor fotografie. Een tweede, derde en vierde plaats werden behaald in de categorieën beste duiken voor beginners, beste duiken voor gevorderden en beste bestemmingen in het algemeen.

Dat het predicaat ‘duikparadijs’ niet altijd vanzelfsprekend is bleek in oktober. Sinds 4 oktober 2020 geldt alarmniveau 2 omdat er in het Bonaire Marine Park al een tijdje sprake is van massale koraalverbleking. Voor de duikindustrie zou een verdere ‘bleaching’ catastrofaal kunnen zijn maar gelukkig blijkt de schade mee te vallen.

,,Tijdens de monitoringduiken die deze week werden uitgevoerd door Stinapa-biologen en vrijwilligers merkten we dat, hoewel het bleken extreem was, er weinig tot geen sterfte is. Een zeer bemoedigende bevinding die suggereert dat onze koralen deze extreme bleekgebeurtenis zouden kunnen overleven”, aldus Stinapa in haar nieuwsbrief.

De temperatuur van het zeeoppervlak van Bonaire is inmiddels voldoende afgekoeld waardoor de koralen de kans krijgen om te herstellen.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AntilliaansDagblad | Bonaire scoort als duiklocatie

  1. Omdat Bonaire een NL gemeente is zorgt NL voor bescherming van het koraal.
    Hier heeft de overheid alleen belangstelling hun zakken op onbeschofte wijze te vullen, naar schaal 18 te gaan midden in een pandemic en laat men het eigen volk dagelijks strugglen om aan eten te kopen.
    That’s the difference!

  2. Voor beginner diving staat Bonaire zelfs op de 1e plaats en niet op de 2e

  3. Voor mij was en is Bonaire nog steeds een van de beste snorkel en duiklocaties. Ga zo door en pak vervuilers hard aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *