AntilliaansDagblad | Aqualectra rond 25 technici nodig

Het gaat om extra expertise die lokaal niet aan te trekken is. | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Aqualectra heeft ongeveer twintig tot dertig technici nodig om nu snel bij te springen zodat het nutsbedrijf verzekerd is van voldoende mankracht om de stroomvoorziening te garanderen.

Dat stelt Aqualectra-directeur Darick Jonis tegenover deze krant. Deze technici zullen zoveel mogelijk lokaal aangetrokken worden, maar er is ook een verzoek gedaan aan het Finse bedrijf Wärtsilä dat wereldwijd technici beschikbaar heeft. Het gaat dan om de extra expertise die nodig is en lokaal niet aan te trekken is.

De situatie is overigens weer stabiel en er zijn geen onzekerheden meer, legt Jonis uit. Ook voor de komende kerstperiode met mogelijk meer vraag naar elektriciteit, kan het netwerk het aan.

De directeur legt uit: ,,Gisteren was een samenloop van omstandigheden. Bij het opstarten van de centrale viel er een andere machine uit en kwam er een kettingreactie vanwege disbalans in het net.

Bij de raad van commissarissen (RvC) is gisteren verantwoording afgelegd, er zal onderzoek gedaan worden en een rapport opgemaakt. Dat is de vorige keer ook gebeurd. De black-out van toen had een heel andere reden waarbij een machine de eigen ‘operating mode’ aanpaste waardoor een disbalans veroorzaakt werd in het net.”

Het is overigens niet bekend waar de nu ingehuurde experts van Wärtsilä vandaan komen. De laatste keer kwamen ze uit Bulgarije, maar het bedrijf heeft ook mensen in het Caribisch gebied zitten.

,,Gezien het feit dat de coronaslachtoffers van Aqualectra over twee weken weer aan de slag zouden kunnen is het inhuren van mensen echt tijdelijk. De buitenlandse hulp zou ook graag voor de kerst weer thuis willen zijn”, zo voert Jonis aan.

De directeur legt overigens uit dat de groep geïnfecteerden voornamelijk jonge jongens zijn die onlangs in dienst genomen zijn en voor het vak worden opgeleid. ,,Het is deze groep die zich zodanig gedraagt dat er sneller kans is op besmetting. Tegelijkertijd zijn het jonge sterke jongens die snel weer op de been zullen zijn.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AntilliaansDagblad | Aqualectra rond 25 technici nodig

 1. Ook hij heeft een engelbewaarder .
  Vreemd , ook dit is heel vreemd .
  Mijn boek zak weer af .
  Wat een lul verhaal .
  Ay pero ja nos mes por .

 2. Jonis voor jouw salaris kunnen ze 25 technici van 5.000 per maand aannemen, en ben jij helemaal overbodig.
  Want met of zonder jou is het een evengrote pijnhoop.
  Bo no ta sirbi pa run aqualectra.

 3. Het gemiddelde salaris bij Aqualelectra is 15000 NAF en iedereen weet dat het niet de technici maar de managers zijn die het gemiddelde omhoog drijven.

 4. Abraham Mossel

  @ Jonis je lult slap maar je vreet beter, zeg toch gewoon de waarheid, gisteren is en werd gewoon de stroom voorziening gesaboteerd door een paar MFK aanhangers, heb het zelf vernomen uit bekende bron en die liegen (werken bij Aqualectra ) er niet om. Jonis praat de waarheid en kom niet met lul verhalen waar je je wilt achter verschuilen!.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *