28 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | Andere invulling Dia di Rincon

Andere invulling Dia di Rincon

Kralendijk – Vanwege de huidige maatregelen in verband met het coronavirus heeft het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB) in samenspraak met de organisatie van Dia di Rincon, besloten de viering van het evenement dit jaar niet op de gebruikelijke wijze door te laten gaan.

De organisatie zal gedurende de maand april diverse evenementen gaan organiseren die, net als afgelopen jaar, via live streaming kunnen worden gevolgd.

Dia di Rincon is een jaarlijks terugkerende culturele manifestatie die al 32 jaar wordt georganiseerd en waar jaarlijks meer dan 4.000 bezoekers op afkomen. Het hoofddoel is om mensen bij elkaar te brengen om te genieten van alle belangrijke onderdelen van het cultureel erfgoed van Bonaire. Het daartoe behorende ‘kanto krioyo’, waar over de tradities, gewoontes en legendes gezongen wordt, zal dit jaar voor de 31ste keer worden georganiseerd.

Zowel de organisatie als het OLB geven aan dat het een nationale feestdag is die zijn bestaansrecht moet behouden. ,,Maar het is ook een evenement waar veel lokale mensen en toeristen op afkomen en dus is het niet verantwoord om dit door te laten gaan op de oorspronkelijke wijze”, aldus de organisatie.

Er is afgesproken dat sommige activiteiten gewijzigd zullen plaatsvinden, passend bij de voorzorgsmaatregelen. De komende tijd zal er verder gewerkt worden aan een alternatieve programmering om zodoende de culturele activiteiten van Dia di Rincon toch te kunnen vieren.

,,In het belang van het algemeen welzijn van onze bevolking, kunnen we in deze tijden van het coronavirus geen andere beslissing nemen dan de officiële festiviteiten rond Dia di Rincon dit jaar op een andere wijze te laten plaatsvinden”, aldus Den Heyer.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...