29 C
Willemstad
• dinsdag 21 september 2021 22:41

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Alcalá-Wallé gaat in de aanval

Oud-minister doet aangifte tegen Statenvoorzitter | Persbureau Curacao

Willemstad – Voormalig PAR-lid en minister, Marilyn Alcalá-Wallé, heeft gisterochtend aangifte gedaan tegen Statenvoorzitter Ana-Maria Pauletta en de secretaris van PAR Kimberly Ascencion voor het aanzetten tot het plegen van valsheid in geschrifte ‘om het democratische proces te ondermijnen’.

Begin deze week heeft Alcalá-Wallé – zo schrijft ze in haar aangifte – in de media vernomen dat er met het vertrek van Jeser El Ayoubi een opengevallen plaats in de Staten van Curaçao is ontstaan. ,,Conform het Kiesreglement Curaçao dient de voorzitter van het Hoofdstembureau de gekozene per brief aan het adres van gekozene kennis te geven dat hij/zij blijkens het besluit van het Hoofdstembureau gekozen is verklaard tot lid van de Staten van Curaçao.

Ondergetekende respecteert de democratie alsmede de beginselen van het Kiesreglement Curaçao en heeft nog niet via het Hoofdstembureau vernomen dat zij gekozen is verklaard tot lid van de Staten”, aldus Alcalá-Wallé, die vorig jaar afstand heeft genomen van de gele partij. Bij de vorige verkiezingen in 2017 stond zij op nummer drie van de kandidatenlijst en behaalde toen 522 stemmen.

- Advertentie -

Alcalá-Wallé heeft afgelopen woensdag wel een conceptschrijven gevonden in haar brievenbus, waar zij door de secretaris van de PAR, Kimberly Ascencion, in samenspraak met de voorzitter van de Staten Ana-Maria Pauletta wordt geïnstrueerd om een brief te tekenen, te scannen en te mailen naar hun adres, waarin zij moet tekenen dat zij de opengevallen plaats in de Staten niet accepteert.

,,De bedoeling van de voorzitter was om de democratie bewust te ondermijnen en á priori eigenhandig te kiezen wie de opengevallen plaats in de Staten zal innemen”, zo beschuldigt Alcalá-Wallé Statenvoorzitter Pauletta. ,,Dit werd tevens openlijk in de media verkondigd, getuigend van zeer weinig respect voor het democratische proces. De tekst van de conceptbrief ging in op een onderhoud van de voorzitter van de Staten, waar ondergetekende niet van op de hoogte is, noch was. En toch werd ondergetekende geïnstrueerd om een dergelijke brief te ondertekenen, hetwelk valsheid in geschrifte impliceert.”

De voormalige PAR-ista eindigt haar schrijven met het uitdrukkelijke verzoek aan het Openbaar Ministerie om zowel Pauletta als Ascencion ‘strafrechtelijk te vervolgen voor de schending van de Landsverordening Kiesreglement Curaçao’.
Alcalá-Wallé brak vorig jaar juli met de PAR omdat zij zich in de steek voelde gelaten door de partij waar zij zich drie jaar voor heeft ingezet. In februari trad zij al af als minister van Onderwijs, nadat het Openbaar Ministerie had aangegeven haar strafrechtelijk te zullen vervolgen voor het overtreden van de wet Integriteit (kandidaat-)ministers, ofwel de screeningswet.

,,Daarna heb ik geen enkele steun van de partij mogen ontvangen”, zo schreef Alcalá-Wallé toen bitter in een brief aan het PAR-bestuur. ,,Pas toen ik weer in beeld kwam als opvolgend Statenlid (na het overlijden van William Millerson, red) werd ik benaderd. Niet om mij te steunen, maar met het verzoek afstand te nemen van het Statenlidmaatschap en het recht dat ik hierop had volgens het Kiesreglement. Want een onderzoek tegen mij, zou de partij kunnen schaden.” Ze vindt het niet getuigen van eerlijkheid dat haar nimmer gevraagd is wat de partij voor haar kan betekenen.

- Advertisement -

,,Dat doet mij veel pijn, want ik dacht dat we #huntu (samen) waren in goede en slechte tijden. In moeilijke tijden kom je erachter wie je werkelijk steunt. Er rest mij niets anders dan direct mijn ontslag te nemen bij de partij. Niet omdat de partij anders besmeurd blijft, want ik heb een schoon geweten, maar omdat het niet zo kan zijn dat iemand gebruikt wordt in goede tijden, maar in de steek gelaten wordt in moeilijke tijden. Bij zo’n organisatie wil ik niet horen. Weet dat ik altijd in het belang van het Land en de bewoners heb gewerkt en dat ik dit nu en in de toekomst zal blijven doen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

17 reacties

 1. @Wim, lees de reactie van Johannes nog maar eens een keer goed na. Je kan er veel van leren!

  Ook wanneer je anderen, of mij, gaat beschuldigen van een gebrek aan integriteit, eenvoudigweg door wat sommige media hebben gepublicceerd lukraak na te praten. Immers, om een -arbeidsconflict – nota bene door mijzelf aangekaart – aan te merken als “niet door enige integeiteit geremd…”, getuigd van ernstige kleingeestigheid.

  Zoals gezegd, next!

 2. Ik dacht dat mevrouw Alcala wilde afwachten of ze zou worden vervolgt door het OM. Is het nu dan bekend dat dit niet zal gebeuren?

 3. Dat komt ervan ex minister van Dommerwijs!
  Ze lusten je niet!

  B’a djodjo dushi tijdens uw ministerschap, Colombia, Trinidad, tig x Nederland, elke verjaardag van kindlief.

  Terwijl de scholen hier in elkaar storten, en kampen met allerlei problemen.
  Wat heeft u concreet gerealiseerd voor een beter onderwijs, behalve het budget wegreizen

 4. Ze kan zijn wie ze is naar wettelijk heeft zij gelijk.
  Een ‘voorgeschreven’ brief waarin staat dat zij de zetel niet accepteert is knap absurd.
  Zij kan zelf uitmaken of zij de plek wil accepteren dat hoeft niet ‘gedicteerd ‘ te worden.
  De rechter zal haar gelijk geven. Verder heb ik niets met de vrouw, naar law is law.

 5. @Wim

  1) Was dus op dat moment dat ze geen gebuik wilde maken van haar recht op de zetel, dat is iets dat per keer bekeken wordt. Het is geen automatisme.
  2) ze hoeft geen lid van de Par te zijn, velen zijn al bij een partij vertrokken en zetel meegonomen. Non-argument dus.

  Wat de Par had moeten doen is vragen of ze wederom niet wil. Maar dat deden ze niet.

  De rest van je reactie is verder niet relevant.

  NEXT!

 6. De overheid/ staten laten veel na, vuil op de weg en natuur, laat met alles,ongemanierd in de omgang.
  Helaas, is de overheid in al haar doen en laten een geconcentreerd aftreksel van het electoraat…

 7. Het is overduidelijk dat Alcalla Walle hier een opportune financiele slag aan het maken is.

  Naast haar Ministerqachtgeld, ook op de valreep een statenlidwachtgeldregeling naar binnen sleoen.
  Zal het haar een worst schelen of ze lekker ligt binnen de partij?
  Binnen is binnen!

  En meneer Norber George, technisch gezien heeft u misschien gelijk, maar is de regel hier op haar plaats?
  Overduidelijk aast men op een goede hap uit de ruif!
  Uit was het mogen houden van mensen ook een wet! Is die wet Goed omdat het wet is?
  Daarbij komt: Veel riante statenlid wetgeving had allang aangepast moeten worden!
  Maar dat doet men niet, het komt velen goeduit

 8. Is de mentaliteit van de ikke ikke ikke en de rest mag stikken het gevolg van het succesvolle voorbeeld van bestuur met hun Friends and family. Of is het succes van bestuur, Friends and family door de mentaliteit van het electoraat?
  Het kip en het ei verhaal. Wel geeft dit de pat stelling weer die voorkomt dat hier een weg naar boven, op eigen kracht gevonden gaat worden.
  Alle misstanden binnen het bestuur worden vergeven omdat iedereen het zelfde gedaan zou hebben. En het bestuur is een geaccepteerde weerspiegeling van het electoraat. Het wil bij het electoraat maar niet door dringen dat zij zelf, dom gehouden, veracht en leeg gezogen worden.

 9. Gewoon weer de volgende die zich aan het profileren is. Dat moet hier schijnbaar en dat dat zonder enige zelf restrictie of nuance gebeurt heeft te maken met het electoraat.
  Het electoraat dat bewust dom en arm gehouden wordt gaat alleen maar “over the top” acties en uitspraken zien.
  Het electoraat staat los van loyaliteit. Het ziet loyaliteit niet als een persoonlijke deugt en loyaliteit is dan ook niets dat stemmen oplevert.
  Vandaar de poppenkast van de laatste tijd wat zonder meer toe gaat nemen tot de verkiezingen.

 10. Ja, Alkakllah, je ligt niet meer lekker in de partij, en de partij niet meer lekker bij jou!
  Waarom zou je je in hemelsnaam weer nestelen in dat wespennest,of zij er weer een wesp bij nemen die hen al meerdere malen gestoken heeft?
  Substance over form please!

 11. Potdomme, Johannes met het IQ van een garnaal:
  AlKLM Walle heeft recent aangegeven (1) geen zetel te wensen in het parlement en (2) geen lid meer te zijn van de PAR.

  Het enige wat het partijbestuur van de PAR gedaan heeft is AlKLM Walle vragen dit te formaliseren, schriftelijk conform de wet.

  Dramaqueen AlKLM Walle, een vat vol frustraties, maakt daar een hele show van en de niet door enige integriteit geremde Norbert George (een Alvin Daaliaanse cq Tilly Pikeriaanse parasiet van de overheid) en de niet door enige intelligentie geremde Johannes gaan daarin volledig mee.

  Ga toch Jip en Janneke lezen Johannes.

  Of de Donald Duck, als Jip en Janneke je boven je pet gaat.

 12. Norbert

  Zoals je eea correct uitgelegd hebt, het is zo geregeld in de wet.

  Maar er zijn hier aantal sneue figuren die elk moment hun frustraties moeten spuien en vooral in herhalingen vallen.
  Getriggered door kernwoorden die niets met onderwerp te maken hebben.

  Draagt iemand een Panama hoedje, hoppa, komt weer software voorbij.

  Met benamingen voor mensen dat onder het niveau van een kind dat geen big mac heeft gekregen…

  Dus ja, Next !

 13. @Wim, al je kleingeestig geklaag ten spijt, mevr. Alcala Walle staat volledig in haar recht “niet a priori” overgeslagen te worden voor de vrijgekomen Parlementszetel. Dat kan jij (of wie dan ook) niet leuk vinden, maar… zo is dat nu eenmaal bij wet geregeld. Next!

 14. AlKLM Walle is een eerste klas bitch.

  Eerst je zetel teruggeven aan de partij (dat was netjes) en daarna je lidmaatschap van de PAR opzeggen, en dan gaan krijsen als een speenvarken wanneer je bij het vrijkomen van een nieuwe zetel wordt overgeslagen?

  Wat een klein aanstellerig kind!

  PS Niet reageren La Stiwz, anders wordt door mogelijk alweer jouw toedoen dit item gesloten.

 15. Rare kop voor dit artikel, als iemand opkomt voor de goede gang van de rechtsorde wordt het bestempeld als in de aanval gaan.

  Wij zijn echt van de pot gerukt, van god los of whatever!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Tuesday, September 21, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 21 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Aangifte Electorale Raad wegens onduidelijkheid donaties

De Electorale Raad zal aangifte gaan doen bij het Openbaar Ministerie (OM) over het gebrek aan transparantie wat betreft grote donateurs tijdens de laatste verkiezingen. Dat bevestigt...

Nu.cw | Minister Charles Cooper bedreigd

De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, Charles Cooper, is bedreigd met de dood. Voor de muur van de kerk van Groot Kwartier stond een bord...

Nu.cw | Ontsnapte honden doodden geiten in Katoentuin

Een aantal honden hebben in de omgeving van Katoentuin vier geiten afgelopen weekend om het leven gebracht, meldt de Extra. De honden van de buren wisten te...

DolfijnFM | Een kwart van de kandidaten aan de verkiezingen moet giften nog doorgeven

Van de 353 kandidaten die aan de verkiezingen van 19 maart hebben deelgenomen, moet nog circa een kwart (90 kandidaten) een formulier bij de Electorale Raad (ER)...
- Advertentie -