27 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

AntilliaansDagblad | 18 Jaar voor moord op Sint Maarten

Het slachtofferdoodgeschoten in de buurt van een bar: verdachte schuldig aan moord door van dichtbij een kogel in zijn hoofd te schieten | Persbureau Curacao

Philipsburg – Voor de moord op Carnicio DS Warno in Dutch Quarter is de 29-jarige Reyes Ignacio Lauerano Vicente vorige week veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien jaar.

Dat meldt The Daily Herald. Het Openbaar Ministerie had tijdens de strafzaak op 21 oktober twintig jaar geëist voor moord en bezit van een illegaal vuurwapen, een Springfield Armory model XD van 40 kaliber met twaalf patronen.

Het slachtoffer werd op 12 oktober 2019 op klaarlichte dag doodgeschoten in de buurt van een bar. De rechtbank oordeelde dat de verdachte schuldig was aan moord op een man door van dichtbij een kogel in zijn hoofd te schieten. Uit camerabeelden van de bar blijkt dat Vicente voorafgaand aan de moord zijn vuurwapen aan anderen had laten zien terwijl het verborgen zat in zijn tailleband onder zijn T-shirt.

Het slachtoffer bezocht kort de bar en bij het verlaten ervan werd hij gevolgd door Vicente. Tweeënvijftig seconden later werd er een schot gelost, wat hoorbaar was in de bar en voor twee getuigen die op een bankje vlakbij de plaats delict zaten.

Warno was een bekende crimineel die op 27 februari 2014 werd veroordeeld tot acht jaar celstraf voor een moordpoging op Devon Otto, een medegevangene in de Pointe Blanche-gevangenis op dat moment. Warno pleegde de misdaad samen met een andere gevangene terwijl hij een gevangenisstraf van tien jaar uitzat voor een gewapende overval.

De rechter stelde in het vonnis dat men alleen kan gissen naar het motief van het misdrijf, maar in het dossier waren er aanwijzingen dat het jaloezie had kunnen zijn.

Vicente ontkende dat hij de schutter was en beweerde dat hij er niet was toen de schietpartij plaatsvond. Hij werd op 18 oktober 2020 gearresteerd. Tijdens een huiszoeking werd een vuurwapen gevonden in zijn slaapkamer, maar uit onderzoek bleek dat het slachtoffer niet is gedood door munitie uit dat wapen.

Volgens het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is op de plaats delict een huls gevonden die naar verluidt toebehoorde aan een vuurwapen dat op 21 maart 2019 was gebruikt bij een dodelijk misdrijf gepleegd op Sao Paulo Road in Union Farm.

Advocaat voor de verdediging Geert Hatzmann verklaarde dat het motief voor de moord onduidelijk bleef en dat het gedrag van zijn cliënt ter plaatse van het misdrijf en daarna niets kon bewijzen over zijn betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer.

Volgens Hatzmann is Warno mogelijk het slachtoffer geworden van een criminele ‘afrekening’, aangezien beelden van drugs en geld op zijn telefoon erop kunnen wijzen dat hij betrokken was bij zogenaamde ‘rip-deals’.

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...