AntilliaansDagblad | 110 Nieuwe besmettingen op Aruba

Momenteel worden 13 coronapatiënten verpleegd in het Horacio Oduber Hospital, van wie 5 op de intensive care. | Persbureau Curacao

Oranjestad – Op Aruba zijn gisteren 110 nieuwe gevallen van corona geconstateerd, waarvan 1 niet-ingezetene. 19 Personen werden virusvrij verklaard na quarantaine of isolatie. Hiermee is het aantal actieve besmettingen opgelopen naar 429.

Ook is er opnieuw iemand overleden aan de gevolgen van Covid-19, waardoor het totaalaantal coronadoden nu op 50 staat.

Momenteel worden 13 coronapatiënten verpleegd in het Horacio Oduber Hospital, van wie 5 op de intensive care.

Minister van Toerisme, Volksgezondheid en Sport Dangui Oduber voorspelde gisterochtend al dat hij hoge coronacijfers zag aankomen. Hij zegt zijn hart vast te houden voor de komende dagen.

Gisteren stonden lange rijen auto’s op hun beurt te wachten bij de testlocatie van het Horacio Oduber Hospital. Het lijkt erop dat de kerstdagen een nieuwe coronagolf hebben veroorzaakt en dat mensen zich pas na het weekend volgend op de jaarwisseling wilden laten testen. Ook zijn er tientallen mensen op reis geweest en besmet teruggekomen.

Het begint erop te lijken dat Aruba tegen eenzelfde groeiscenario aankijkt als zich in september ontwikkelde. Toen liepen de aantallen besmettingen in zeer korte tijd hoog op.

De regering heeft nog geen besluit genomen over nieuwe maatregelen. Voor morgen staat een crisisberaad op de agenda. Omdat de regering een nieuwe piek zag aankomen, was de avondklok al verlengd tot morgen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *