29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:58

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans Dagblad | RdK sleept PdVSA voor rechter in VS

Antilliaans Dagblad | RdK sleept PdVSA voor rechter in VS

PdVSA moet nu ook voor de Amerikaanse rechter verschijnen | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Het Venezolaanse Staatsoliebedrijf PdVSA wordt door Refineria di Kòrsou (RdK) ook in New York voor de rechter gesleept. Dat blijkt uit een verzoekschrift in handen van deze krant.

Eerder al werd een rechtszaak over de achterstallige betalingen van PdVSA op Curaçao door RdK gewonnen. Het gaat in New York om precies dezelfde kwestie:

,,RdK eist ten minste 51.285.172,46 dollar plus rente van PdVSA op grond van een garantie van 22 mei 1998. Op grond van die garantie stemde PdVSA onherroepelijk en onvoorwaardelijk in met de volledige en snelle betaling van de bedragen die haar dochteronderneming Isla verschuldigd is in het kader van de Utilities Services Agreement (USA). De garantie valt onder de wet van New York en voorziet in jurisdictie en dit Hof. PdVSA heeft de verschuldigde bedragen onder de garantie niet betaald”, zo staat uitgelegd in het verzoekschrift.

De USA bepaalt dat Isla RdK maandelijks een vastgesteld bedrag betaalt. Niet in geschil is dat Isla nog moet betalen voor de periode van begin 2018 tot het einde van december 2019, voor een totaalbedrag van 49.404.195 dollar, zo wordt ook nog aangevoerd. In de zaak die eerder speelde op Curaçao voerde Isla onder andere aan dat door de gebreken van de BOO-centrale de maandelijkse vergoeding niet terecht zou zijn.

Maar, zo werd door het gerecht op Curaçao aangevoerd: ,,Partijen hebben de Utility Service Agreement sinds 1998 altijd zo uitgelegd dat Isla SA de take-or-pay (TOP)-betalingen diende te voldoen, ook bij niet goed functioneren van de BOOcentrale.”

En, zo wordt uitgelegd, bovendien ontstond pas in 2018 een betalingsachterstand nadat Isla besloot alleen nog te betalen voor utiliteiten die werden geleverd. Daarvoor werd steeds aan de verplichtingen voldaan, ‘ook in de periodes dat de BOOcentrale voor langere tijd stil kwam te liggen’, aldus de rechter in het vonnis van 4 maart dit jaar.

Bron: Antilliaans Dagblad van 29 augustus 2020

10 reacties

 1. als ik deze foto weer eens zien langskomen, maakt mij dat weer super trots op ons eiland. Super hoge salarissen, gebouwen die uit elkaar vallen. Nos mes por!

 2. @Pumpkineater says: “…White power : NO
  Black power : NO
  Democracy power : YES…”

  Unfortunately for your statement, the overwhelming majority of democracies are prodomenently white.

 3. @peterpumpkineater: eerst was het “Black is beautiful” en als je dan door @Lapas wordt gewezen op het feit dat het (voor de “Gut Menschen”) not done is om “White is beautiful” te zeggen, draai je om als een blaadje aan een boom.

  Je zegt: “Should not make any difference what color we have.”
  Begin er dan niet mee, slappe zak.

 4. @ eric

  Black is beautiful
  White is beautiful
  All God given colors of the rainbow are beautiful

  Should not make any difference what color we have.

  White power : NO
  Black power : NO
  Democracy power : YES

  Enjoy your evening.

 5. Beste @Peterpumpkineater, het was een vraag of wij negers ons inferieur voelen. Aan de andere kant kan ik wel begrijpen dat geen enkele regering durft om Koninklijke Shell voor de rechter te dagen.

  Beste @Peterpumpkineater, wat zou je van vinden als blanken zouden schreeuwen, White is beautiful and White power ?

 6. @eric
  Je stelt dat wij negers ons inferieur voelen aan het blanke ras.
  Waarom zou jij je inferieur moeten voelen ? Waarin dan ?
  Of bedoel je dat jullie blanken jezelf superieur voelen ?
  Nergens voor nodig om je inferieur te voelen.
  Remember : black is beautiful

 7. Volgens @William, “rot toch een keer op met je negers en je stupide remarks!” Helaas moeten wij dit in 2020 nog dagelijks horen.

  Wat wij ook doen om vooruit te komen, de andere groep houdt zijn knie op onze nek.

 8. @ericlaplas
  Kun jij aangeven waarover of waarvoor zij Shell voor de rechter zoudrn moeten slepen? Ben zeer benieuwd. Als het volgens jou over het asfaltmeer moet gaan, dan is dat mooi pech gehad want daar zijn de bestuurders toendertijd volledig mee akkoord gegaan á raison van Naf 1,– overnamekosten van de raffinaderij.

 9. PDVSA voor de rechter slepen en SHELL niet, heeft het te maken met het feit dat wij negers ons inferieur aan het blanke ras voelen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties