Antilliaans Dagblad | NOW-portaal augustus open

Het doel van de regeling is behoud van werkgelegenheid.

Willemstad – Het ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) heeft het portaal voor financiële ondersteuning voor ondernemingen voor augustus opengesteld.

Bedrijven die ondersteuning nodig hebben door omzet- en inkomstenverlies veroorzaakt door de coronapandemie kunnen zich daar aanmelden. Beurzen sluiten overwegend in het groen Het gaat om twee portalen: een voor individuele ondernemers (eenmanszaken en zzp’ers) en een voor salarissubsidie voor de werknemers (NOW).

Hoewel veel bedrijven weer enigszins herstellen na de strenge maatregelen in het begin van de pandemie, is de situatie nog steeds moeilijk. Daarom heeft de regering besloten ook voor augustus de ondersteuningsrelingen te handhaven. Dit wordt betaald uit het geld dat van de tweede tranche van steun uit Nederland over is.

Van april tot en met juli zijn er al 4.604 individuele aanvragen ingediend door 3.508 bedrijven. Er zijn 771 aanvragen afgewezen of ingetrokken, aldus MEO. De aanvrager moet zijn papieren in orde hebben. In het geval van een eerste aanvraag, dus een ondernemer die tot en met juli nog geen gebruik heeft gemaakt van de steun, moet ook een bewijs van inschrijving bij de Kamer van Koophandel en bij de Belastingdienst worden ingeleverd.

Voor NOW (salarissubsidie) geldt de voorwaarde dat er een omzetverlies is van minstens 25 procent. De werknemers moeten bereid zijn 20 procent van het brutomaandsalaris in te leveren. Hiervoor moet een ondertekende verklaring worden ingeleverd. De NOW-regeling vergoedt maximaal 60 procent van het geleden omzetverlies. Van april tot en met juli zijn er 3.311 NOW-aanvragen ingediend, waarvan er 2.546 zijn goedgekeurd. Er zijn nog enkele aanvragen in behandeling.

Het doel van de regeling is behoud van werkgelegenheid. In totaal gaat het volgens MEO om zo’n 18.000 banen, waarvan het salaris door de subsidie gedeeltelijk wordt betaald. Beide portalen voor het aanvragen van de steun zijn open tot donderdag 3 september 20.00 uur.

Bedrijven die eerder steun hebben aangevraagd krijgen een link via e-mail toegestuurd voor het aanpassen van de aanvraag met de gegevens over augustus. Verdere informatie is te vinden op de website. www.fondodisosten.org

Bron: Antilliaans Dagblad van 28 augustus 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *