29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:26

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans Dagblad | Aangifte tegen Raad van Ministers

Antilliaans Dagblad | Aangifte tegen Raad van Ministers

Monk: “artikel 32 van de Staatsregeling overtreden” | Foto Persbureau Curacao

Willemstad – Carlos Monk van oppositiepartij Kòrsou di Nos Tur (KdNT) en voorzitter van Fundashon Hustisia pa Un i Tur gaat komende week aangifte doen tegen de voltallige Raad van Ministers (RvM) omdat de ministers hun loon onlangs hebben opgeschroefd naar schaal 18.

Dat heeft Monk tegenover TV Direct verklaard. ,,Fundashon Hustisia pa Un i Tur heeft zitten kijken, maar nu moeten we overgaan tot actie want er wordt door niemand anders iets ondernomen.

Er zijn verschillende Statenleden, onder andere van de coalitiepartij MAN, die wel hebben aangegeven tegen de verhoging te zijn. Maar daar blijft het bij. Het gaat om een oppervlakkige positie en er wordt geen correctie geëist”, aldus Monk.

,,MAN heeft nu de meeste ministers in de ministerraad en kan dus zelf een vergadering bijeenroepen, PAR ‘out voten’ en het besluit intrekken, ongeacht de reactie van PAR. Dat is principe. Als je voor principe staat, moet je er rekening mee houden dat er gevolgen zullen zijn. Maar we weten allemaal al dat dat niet gaat gebeuren. Dit is al twee weken gaande. De MANfractie roept sindsdien dat ze tegen zijn, maar er wordt geen enkele vergadering opgeroepen om te eisen het besluit in te trekken. Ook op partijniveau gebeurt er niets.”

Dit betekent volgens Monk dat zijn stichting nu wel actie moet ondernemen. ,,Naast het feit dat dit besluit immoreel is, is het ook onethisch en zelfs illegaal en strafbaar. Waarom illegaal en strafbaar: ze hebben artikel 32 van de Staatsregeling overtreden. Dit artikel geeft duidelijk aan dat als er wijzigingen worden doorgevoerd in de geldelijke voorzieningen van ministers, dit eerst aan de Staten voorgelegd moet worden.”

Bovendien geeft artikel 52 van de Staatsregeling, zo stelt Monk, aan dat bij een wijziging in het loon van Statenleden, dit alleen met twee derde deel van de stemmen kan gebeuren.

Bron: Antilliaans Dagblad van 29 augustus 2020

4 reacties

  1. Monk…..als ik de naam van deze human tragedy hoor, denk ik altijd: now what?!? De dronkaard-politicus is nooit mentaal kunnen herstellen dat zijn revolutionaire amiguitos hem niet en masse gewapend bij zijn komen staan toen hem het pluche vanonder zijn kont is weggerukt en hij alsmaar “staatsgreep” over de airwaves bleef schreeuwen. Wij moeten deze frustro proberen te helpen, dezelfde hulp die Kanye West krijgt voor zijn aandoening.

  2. Pfff wordt die corrupte Monk niet een keer moe van zichzelf? Aangifte na aangifte die tot nu toe niets aan strafbare feiten of wat dan ook heeft opgeleverd. Wil eens graag weten wie hier (en vooral financieel) achter zitten. Het is vast niet Sinterklaas.

  3. Als je verder niet hoeft te werken kan je als hobby aangiftes doen, ook al ben je zelf in de top 3 van de meest criminelen. Kennen we de uitdrukking nog: je wordt nooit door ‘n rijtuig overreden maar altijd door ‘n strontkar, hier wederom van toepassing.

  4. And the soap continues…. Alles wordt in het werk gesteld om de regering ten val te brengen. Het is een uiterst zielige vertoning op kosten van de belastingbetaler.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties